Gratinerad tonfisksmörgås

Gratinerad tonfisksmörgås

En god och mättande varm smörgås som har allt. Bästa sättet att piffa upp tonfisk på burk!

Gratinerad tonfisksmörgås

En god och mättande varm smörgås som har allt. Bästa sättet att piffa upp tonfisk på burk!
2 portionportioner

Ingredienser

  • 1,5 dl majonnäs
  • 30 g stjälkselleri
  • 30 g saltgurkasaltgurkor
  • 1 burk konserverad tonfisk i olivolja, gärna MSC-märkt
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk citronjuice
  • salt och peppar, efter smak
  • 100 g riven ost
  • ½ tsk paprikapulver
Oopsiebröd
  • 3 ägg
  • 100 g färskost
  • 1 krm salt
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Baka bröden enligt nedanstående recept. Finhacka selleri och saltgurka och blanda med övriga ingredienser till tonfiskröran, utom osten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en ugnsplåt med papper på. Bred på tonfiskröran och strö över osten.
  3. Pudra över paprikapulver eller lite cayennepeppar.
  4. Sätt in i ugnen tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter.

Oopsiebröd

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen. Vispa vitorna hårda med en nypa salt i en skål. Blanda gulorna och osten till en jämn smet i en annan skål.
  2. Tillsätt först bakpulver och fiberhusk och sedan vitorna i smeten med äggulor och ost. Rör om försiktigt.
  3. Klicka ut rundlar på en ugnsplåt med papper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.
  4. Låt svalna på galler. Förvara i kylen 2-3 dagar eller i frysen. Tina upp i rumstemperatur eller brödrost.

Tips

Räkna med minst två varma mackor per person. Bröden som blir över kan frysas in eller sparas i kylen 2-3 dagar. Det går bra att använda annat LCHF-vänligt bröd som detta.

BLI MEDLEM

Liknande recept

7 kommentarer

  1. Anna
    Räknas ost av philadelphia-typ som färskost? Om inte, vilken sammansättning bör den ha ungefär?
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Anna,
    Kul att du hittat till vår receptsida. Det är precis så.
    Färskost är lika med Philadelphia (som ju är ett varumärke) men det går bra vilket fabrikat som helst!
    Lycka till med matlagningen!
    Anne
  3. Lisbeth Leyh
    Varför måste vissa varor stå i ml,varför inte i gram.
  4. Ing-Marie Jager
    Hur många oopsibröd blir det av satsen ovan?
    Svar: #5
  5. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Ing-Marie,
    Kul att du hittat till vår receptsida. Det blir 6 till 8 bröd beroende på hur stora du vill ha dem.
    Lycka till med mackorna och matlagningen,
    Anne
  6. Tomazo
    Vem säljer tonfisk i olivolja??
  7. Sara Lannergren
    Hej!
    Skulle man inte kunna rekommendera den här med en stor grönsallad till?
    Tonfisk funkar så himla fint med färsk spenat :D

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av