Gratinerad tonfisksmörgås

4,3 av 5 stjärnor5 stjärnor59%4 stjärnor19%3 stjärnor13%2 stjärnor6%1 stjärna1%163 röster
En god och mättande varm smörgås som har allt. Bästa sättet att piffa upp tonfisk på burk! Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett17% Protein2% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Medium 10 + 15 m10 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett17% Protein2% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Medium 10 + 15 m10 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid

En god och mättande varm smörgås som har allt. Bästa sättet att piffa upp tonfisk på burk!

Ingredienser

2 portionportioner
  • 1,5 dl majonnäs
  • 30 g stjälkselleri
  • 30 g saltgurkasaltgurkor
  • 1 burk konserverad tonfisk i olivolja, gärna MSC-märkt
  • ½ tesked vitlökspulver
  • ½ tesked citronsaft
  • salt och peppar, efter smak
  • 100 g riven ost
  • ½ tesked paprikapulver
Oopsiebröd

  • 3 ägg
  • 100 g färskost
  • 1 krm salt
  • ½ matsked fiberhusk
  • 1 tesked bakpulver

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF80% Fett17% Protein2% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Baka bröden enligt nedanstående recept. Finhacka selleri och saltgurka och blanda med övriga ingredienser till tonfiskröran, utom osten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en ugnsplåt med papper på. Bred på tonfiskröran och strö över osten.
  3. Pudra över paprikapulver eller lite cayennepeppar.
  4. Sätt in i ugnen tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter.

Oopsiebröd

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen. Vispa vitorna hårda med en nypa salt i en skål. Blanda gulorna och osten till en jämn smet i en annan skål.
  2. Tillsätt först bakpulver och fiberhusk och sedan vitorna i smeten med äggulor och ost. Rör om försiktigt.
  3. Klicka ut rundlar på en ugnsplåt med papper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.
  4. Låt svalna på galler. Förvara i kylen 2-3 dagar eller i frysen. Tina upp i rumstemperatur eller brödrost.

Tips

Räkna med minst två varma mackor per person. Bröden som blir över kan frysas in eller sparas i kylen 2-3 dagar. Det går bra att använda annat LCHF-vänligt bröd som detta.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Fiskgratäng med kapris och broccoli
Paprika- och ostfylld kycklingfiléTis
Köttfärs- och vitkålsgratängOns
Kokoslax med smörstekt salladskålTor
Kyckling Alfredo med blomkålFre
Karréskiva med parmesanblomkål
Gulaschsoppa

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

5 Kommentarer

  1. Anna
    Räknas ost av philadelphia-typ som färskost? Om inte, vilken sammansättning bör den ha ungefär?
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Anna,
    Kul att du hittat till vår receptsida. Det är precis så.
    Färskost är lika med Philadelphia (som ju är ett varumärke) men det går bra vilket fabrikat som helst!
    Lycka till med matlagningen!
    Anne
  3. Lisbeth Leyh
    Varför måste vissa varor stå i ml,varför inte i gram.
  4. Ing-Marie Jager
    Hur många oopsibröd blir det av satsen ovan?
    Svar: #5
  5. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Ing-Marie,
    Kul att du hittat till vår receptsida. Det blir 6 till 8 bröd beroende på hur stora du vill ha dem.
    Lycka till med mackorna och matlagningen,
    Anne

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av