Fröknäcke

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor13%3 stjärnor8%2 stjärnor1%1 stjärna1%561 röster
Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka. Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid

Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka.

Ingredienser

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl med en trägaffel.
  2. Kavla eller bred ut degen tunt på bakplåtspapper.
  3. Baka i nedre delen av ugnen i 45 minuter och titta efter då. Låt torka ytterligare 15 minuter. Men var försiktig, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.
  4. Stäng av ugnen och låt brödet torka i eftervärmen. Bryt i bitar och bred på tjockt med smör.

Tips!

Mandelmjölet kan bytas rakt av mot annan typ av mjöl – till exempel hasselsnötsmjöl, sesamfrömjöl eller bovetemjöl, som innehåller lite mer kolhydrater men också är helt glutenfritt. Ska du däremot använda kokosnötsmjöl bör du halvera mängden.
Om du vill variera knäcket kan du tillsätta brödkrydda, pepparkakskrydda eller annan smaksättning du gillar.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Flygande JakobTis
Köttfärspaj med kesotäckeOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
LCHF-pizzaFre
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Kyckling garam masala

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av