Fröknäcke

Fröknäcke

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor72%4 stjärnor16%3 stjärnor7%2 stjärnor1%1 stjärna1%225 röster
Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka. Ketogen LCHFKetogen LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid

Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka.

Ingredienser

20 portionportioner
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ¾ dl solrosfrön
  • ¾ dl pumpakärnor
  • ¾ dl chiafrön eller hela linfrö
  • ¾ dl sesamfrön
  • 1 matsked fiberhusk
  • 1 tesked flingsalt
  • ½ dl kokosolja
  • 2 dl kokande vatten

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl med en trägaffel.
  2. Kavla eller bred ut degen tunt på bakplåtspapper.
  3. Baka i nedre delen av ugnen i 45 minuter och titta efter då. Låt torka ytterligare 15 minuter. Men var försiktig, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.
  4. Stäng av ugnen och låt brödet torka i eftervärmen. Bryt i bitar och bred på tjockt med smör.

Tips!

Mandelmjölet kan bytas rakt av mot annan typ av mjöl – till exempel hasselsnötsmjöl, sesamfrömjöl eller bovetemjöl, som innehåller lite mer kolhydrater men också är helt glutenfritt. Ska du däremot använda kokosnötsmjöl bör du halvera mängden.

Om du vill variera knäcket kan du tillsätta 1 tsk brödkrydda, 2-3 tsk pepparkakskrydda eller annan smaksättning du gillar.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av