Fröknäcke

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor13%3 stjärnor8%2 stjärnor1%1 stjärna1%682 röster
Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka. Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 m + 1 h5 minuter förberedelse1 timme tillagningstid

Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka.

Ingredienser

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF80% Fett11% Protein4% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 20 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl med en trägaffel.
  2. Kavla eller bred ut degen tunt på bakplåtspapper.
  3. Baka i nedre delen av ugnen i 45 minuter och titta efter då. Låt torka ytterligare 15 minuter. Men var försiktig, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.
  4. Stäng av ugnen och låt brödet torka i eftervärmen. Bryt i bitar och bred på tjockt med smör.

Tips!

Mandelmjölet kan bytas rakt av mot annan typ av mjöl – till exempel hasselsnötsmjöl, sesamfrömjöl eller bovetemjöl, som innehåller lite mer kolhydrater men också är helt glutenfritt. Ska du däremot använda kokosnötsmjöl bör du halvera mängden.
Om du vill variera knäcket kan du tillsätta brödkrydda, pepparkakskrydda eller annan smaksättning du gillar.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Saffransdoftande fisksoppa med aioli
Finkorv med gräddstuvad vitkålTis
Lax med pestotäcke på spenatOns
Kålrotsbiffar med avokadoTor
Grillad kyckling med chilibearnaiseFre
Currykyckling med blomkålsris
Kotlett med ädelostsås

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

3 Kommentarer

  1. Dan
    Gjorde fröknäcke igår för första gången i mitt liv.
    Har aldrig varit bra på att baka. Tvärtom är jag en katastrof när det gäller bakning.
    Men dessa lchf recept känns ganska enkla och snabba. Gjorde även Crouq madamde. Blev en succe hos barnen.

    Har ett problem dock. Mitt smörpapper fastnar både i knäcket och frallorna.
    Har jag dåligt smörpapper?
    Kan man smörja plåte istället med smör eller kokosolja?

    Svar: #3
  2. Annelie Wadin
    Du skall använda bakplåtspapper och inte smörpapper..det finns olika så kolla upp det.
  3. Dan, det är precis som Annelie påpekar. Bakplåtspapper tål värme och är det som ska användas. Smörpapper används till förvaring av mat.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av