Chokladfudge à la LCHF

Chokladfudge à la LCHF

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor83%4 stjärnor4%3 stjärnor4%2 stjärnor2%1 stjärna4%43 röster
En krämig fudge som passar utmärkt som liten, men naggande god, avslutning på julmaten. Smaksätt den som du önskar eller servera precis som den är. Måttlig LCHFMåttlig LCHF92% Fett2% Protein6% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion( 24 bitar ) Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF92% Fett2% Protein6% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion( 24 bitar ) Lätt 5 + 30 m5 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

En krämig fudge som passar utmärkt som liten, men naggande god, avslutning på julmaten. Smaksätt den som du önskar eller servera precis som den är.

Ingredienser

24 portionportioner
  • 4½ dl vispgrädde
  • 1 tesked vaniljpulver
  • 100 g smör
  • 70 g mörk choklad minst 70%
  • 1 matsked kakaopulver

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF92% Fett2% Protein6% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion( 24 bitar )

Instruktioner

Instruktionerna gäller 24 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Koka upp grädde och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt koka någon minut och sänk sedan värmen så att grädden kan småputtra utan att koka över.
  2. Nu ska grädden reducera till hälften – det tar cirka 20 minuter eller mer beroende på storlek på kastrullen och temperatur. Rör om då och då.
  3. Sänk värmen och tillsätt smöret, gärna rumstempererat och tärnat. Rör till en jämn smet.
  4. Ta bort från plattan och lägg i chokladen i bitar eller hackad. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt eventuell smaksättning då.
  5. Klä en form, cirka 18 x 18 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna i kylen några timmar. Ta ut och pudra över kakao. Skär i bitar och servera.
  6. Fudgen kan med fördel förvaras i frysen och behöver inte tinas. Den blir ätklar på någon minut i rumstemperatur.

Tips!

Fudgen är ljuvligt god som den är, men den kan också smaksättas helt efter egen smak. Testa gärna med lite kaffepulver, lakritspulver, pepparmyntsolja eller citruszest. Julkryddor som anis, kanel, pepparkakskryddor passar fint för årstiden och om du är modig kanske du vågar prova rökt chili. Testa dig fram när det gäller dosering. Börja med 1-2 tsk smaksättning.

Fler julrecept

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av