Chiliaioli

4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor78%4 stjärnor21%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%14 röster
Läcker aioli som passar fint till grillad fisk, skaldjur och grönsaksrätter. Strikt LCHFStrikt LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Läcker aioli som passar fint till grillad fisk, skaldjur och grönsaksrätter.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 1 äggulaäggulor
  • 2 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 2 dl rapsolja
  • ½ tesked chiliflakes
  • ½ tesked salt
  • 1 peppar
  • 1 matsked citronsaft
  • 3 matskedar grekisk yoghurt

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Pressa vitlöken i en liten skål eller bägare. Lägg i äggulan och blanda väl.
  2. Tillsätt oljan i tunn stråle samtidigt som du vispar kraftigt för hand eller med elvisp.
  3. Vispa i yoghurten och kryddorna. Smaka av. Lite mer salt eller kanske ännu mer citronsaft och vitlök – dina smaklökar bestämmer.

Tips!

Hemligheten med den här goda aiolin är att använda en mild kallpressad olja av god kvalitet och en krämig yoghurt som balanserar smaken fint. Håller 4–5 dagar i kylen.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Kalkonwok med grönsaker
Sesamlax med currykål och limeaioliTis
Portabello med pommes och chiliaioliOns
Chipotlekarré med haricots verts och avokadoTor
Stekt kycklingfilé med örtsmörFre
Entrecote med bearnaise
Thaifisk med kokosgrädde

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av