Chiliaioli

Chiliaioli

4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor30%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%10 röster
Läcker aioli som passar fint till grillad fisk, skaldjur och grönsaksrätter. Ketogen LCHFKetogen LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Medium 10 m10 minuter förberedelse0 minuter tillagningstid

Läcker aioli som passar fint till grillad fisk, skaldjur och grönsaksrätter.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 1 äggulaäggulor
  • 2 vitlöksklyftavitlöksklyftor
  • 2 dl rapsolja
  • ½ tesked chiliflakes
  • ½ tesked salt
  • 1 peppar
  • 1 matsked citronsaft
  • 3 matskedar grekisk yoghurt

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF97% Fett1% Protein2% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Pressa vitlöken i en liten skål eller bägare. Lägg i äggulan och blanda väl.
  2. Tillsätt oljan i tunn stråle samtidigt som du vispar kraftigt för hand eller med elvisp.
  3. Vispa i yoghurten och kryddorna. Smaka av. Lite mer salt eller kanske ännu mer citronsaft och vitlök – dina smaklökar bestämmer.

Tips!

Hemligheten med den här goda aiolin är att använda en mild kallpressad olja av god kvalitet och en krämig yoghurt som balanserar smaken fint. Håller 4–5 dagar i kylen.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Kycklingspett med spenatdipp och pommes
Torskrygg med svamp och brysselkålTis
Vegetarisk frittata med svamp och ostOns
Asiatisk kålpannaTor
Fiskgratäng med kapris och broccoliFre
Paprika- och ostfylld kycklingfilé
Fläskkotlett med vitkålsgratäng

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av