Buffalo-klubbor med chiliaioli

Buffalo-klubbor med chiliaioli

Kycklingklubbor smakar alltid gott som snacks eller huvudrätt. Gärna med aioli som fått extra sting av chili!

Buffalo-klubbor med chiliaioli

Kycklingklubbor smakar alltid gott som snacks eller huvudrätt. Gärna med aioli som fått extra sting av chili!
4 portionportioner

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 2 msk kokosolja eller olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk rapsolja eller olivolja till formen
Chiliaioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk chilipulver, gärna rökt
  • 1 vitlöksklyftavitlöksklyftor
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 185 grader. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden i en liten skål och häll i påsen.
  2. Skaka ordentligt och låt marinera 10 minuter i kylen. Ta fram en ugnsfast form och ringla olja över hela botten.
  3. Fördela kycklingen i formen och ställ i ugnen cirka 30–40 minuter eller tills klubborna är genomstekta och fått riktigt fin färg.
  4. Rör ihop majonnäs, vitlök och chili.

Tips

Servera gärna med pommes av kålrot eller rotselleri. Andra goda sidorätter är frasiga lökringar eller grönsakspommes eller coleslaw. En stor grönsallad är också gott till! I stället för aioli kan du servera klubborna med denna ädeloströra.

BLI MEDLEM

Liknande recept

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av