Brysselkål med karamelliserad rödlök

Brysselkål med karamelliserad rödlök

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor71%4 stjärnor12%3 stjärnor12%2 stjärnor0%1 stjärna3%32 röster
Råstekt brysselkål tillsammans med karamelliserad rödlök är en sidorätt som passar lika bra på julbordet som till vardagsmiddagen. Liberal LCHFLiberal LCHF70% Fett8% Protein17% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid
Liberal LCHFLiberal LCHF70% Fett8% Protein17% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Råstekt brysselkål tillsammans med karamelliserad rödlök är en sidorätt som passar lika bra på julbordet som till vardagsmiddagen.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 100 g smör
  • 2 rödlökrödlökar
  • 1 matsked rödvinsvinäger
  • 500 g brysselkål
  • salt och peppar

Skriv ut recept
NäringsinnehållLiberal LCHF70% Fett8% Protein17% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.
  2. Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.
  3. Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.
  4. Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.
  5. Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.
  6. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och rör om.

Fler julrecept

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Krämig kycklinggratängTis
Laxpaj med dillOns
Lasagne à la LCHFTor
Köttfärs- och vitkålsgratängFre
Blomkålspizza med grön paprika och oliver
Röd pestokyckling med oliver och fetaost

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

En kommentar

  1. Vivisfaxarn
    Kan rätten med brysselkål och rödlök serveras kall?

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av