Broccolisoppa med ostchips

4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor18%3 stjärnor6%2 stjärnor1%1 stjärna2%79 röster
Superenkel soppa som kan varieras i all oändlighet. Den kan ätas som förrätt, lunch eller en lättare middag och gärna med goda ostchips. Måttlig LCHFMåttlig LCHF79% Fett14% Protein6% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF79% Fett14% Protein6% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid

Superenkel soppa som kan varieras i all oändlighet. Den kan ätas som förrätt, lunch eller en lättare middag och gärna med goda ostchips.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 1 stor purjolökstor purjolökar
  • 300 g broccoli
  • 7 dl vatten
  • 200 g färskost
  • 100 g smör eller 1 dl olivolja
  • 1 tesked salt
  • ½ tesked peppar, svart
  • några kvistar färsk basilika eller annan färsk örtkrydda
  • 1 tesked vitlökspulver (valfritt)
  • 200 g riven ost
  • 1 tesked torkad oregano eller paprikapulver (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF79% Fett14% Protein6% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Skölj purjolöken ordentligt och hacka den grovt, både den gröna och vita delen. Skär av stocken på broccolin och skiva den tunt. Dela resten av broccolin i mindre buketter och ställ undan så länge.
  2. Lägg purjon och den skivade broccolistocken i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker precis. Salta och koka några minuter på hög värme så att grönsakerna blir al dente, inte mer.
  3. Tillsätt broccolibuketterna först nu och koka ett par minuter till på sänkt värme. Lägg i färskost, smör eller olja, nymald svartpeppar, basilika och vitlökspulver.
  4. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Tillsätt eventuellt mer vätska – vatten eller grädde.
  5. Så gör du ostchipsen: Riv valfri ost och lägg i toppiga högar med rejält med plats emellan på en bakplåt med papper.
  6. 20-30 g per hög chips kan vara lagom. Det är gott att strö över lite oregano och/eller paprikapulver. Grädda i ugnen 10-15 minuter på 200 grader tills osten har smält.

Tips

Denna vegetariska soppa går att variera i all oändlighet. Behåll basen men byt ut grönsakerna efter vad du har hemma eller är sugen på. Blomkål och brysselkål i stället för broccoli. Eller avokado? Testa gärna.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Mozzarellafyllda köttbullar
Portabello med pommes och chiliaioliTis
Torskrygg med ostgratinerade rödbetor och örtsmörOns
Finkorv med gräddstuvad vitkålTor
Paprika- och ostfylld kycklingfiléFre
Ugnsbakad citronlax
Helstekt kyckling i vitlökssmör

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

3 Kommentarer

  1. Maria
    Hej, lagar gärna egen majonnäs, vilken matolja är bäst att använda när olivolja inte passar (ger för mycket smak)
  2. MB
    Jag brukar använda vanlig rapsolja.
  3. Barbro Strömberg
    Tack för ett mycket bra recept på Broccolisoppan.
    Har lagat den två gånger med gott resultat.
    Uppskattar verkligen många av dina andra recept.
    Kul att laga mat.
    Hälsningar
    Barbro Strömberg
    SPÅNGA

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av