Blomkålsmos

Blomkålsmos

4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor84%4 stjärnor10%3 stjärnor3%2 stjärnor0%1 stjärna1%57 röster
En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta. Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 700 g blomkål
  • 100 g smör
  • 100 g riven parmesanost
  • ½ citron, saft och zestcitroner, saft och zest (valfritt)
  • salt och peppar
  • olivolja (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter.
  2. Koka blomkålen i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd.
  3. Häll av vattnet och mixa med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer smör eller olivolja om du så önskar.

Tips

Liknande mos kan du göra med broccoli i stället eller med en mix av båda. Gör gärna en stor laddning och frys in i portionsförpackningar – så har du ett bra komplement till dina måltider.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Flygande JakobTis
Köttfärspaj med kesotäckeOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
LCHF-pizzaFre
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Kyckling garam masala

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

2 Kommentarer

  1. Örjan Tollbom
    Blomkål innehåller 3.9% kolhydrater. Blomkålsmoset enligt ovanstående recept innehåller 9% kolhydrater. Det tllkommer alltså 5%. Varifrån kommer dessa?
  2. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Örjan,
    Vi använder oss av databasen Kostbevakningen.se för att ta fram näringsvärdena till våra recept. Det som anges här är 9 g/portion inte procent. Rätten innehåller totalt 34 g - det blir 8,5 g/portion som i detta fall avrundas uppåt.
    Tack för att du tog dig tid att mejla dina funderingar och lycka till matlagningen!
    Anne

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av