Blomkålsmos

Blomkålsmos

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor14%3 stjärnor7%2 stjärnor0%1 stjärna3%27 röster
En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta. Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 750 g blomkål
  • 100 g smör
  • 100 g riven parmesanost
  • ½ citron, juice och finrivet skalcitroner, juice och finrivet skal
  • salt och peppar
  • olivolja (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter.
  2. Koka blomkålen i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd.
  3. Häll av vattnet och mixa med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer smör eller olivolja om du så önskar.

Tips

Liknande mos kan du göra med broccoli i stället eller med en mix av båda. Gör gärna en stor laddning och frys in i portionsförpackningar – så har du ett bra komplement till dina måltider.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med vår nya måltidsplanerare (gratis prov).
 
Blommig korvlåda
Lax med pestotäcke på spenatTis
Paprikakyckling med kålrotOns
Bondomelett med grön paprikaTor
Indisk kålpannaFre
Kalkonfilé med färskostsås
Fylld paprika med köttfärsröra

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av