Blomkålsmos

Blomkålsmos

4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor78%4 stjärnor10%3 stjärnor5%2 stjärnor0%1 stjärna5%19 röster
En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta. Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid
Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 5 m10 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

En LCHF-rätt som blivit en klassiker av en anledning. Den är fantastiskt god och passar bra till det mesta.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 750 g blomkål
  • 100 g smör
  • 100 g riven parmesanost
  • ½ citron, juice och finrivet skalcitroner, juice och finrivet skal
  • salt och peppar
  • olivolja (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållMåttlig LCHF75% Fett14% Protein9% Kolhydrater4 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter.
  2. Koka blomkålen i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd.
  3. Häll av vattnet och mixa med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer smör eller olivolja om du så önskar.

Tips

Liknande mos kan du göra med broccoli i stället eller med en mix av båda. Gör gärna en stor laddning och frys in i portionsförpackningar – så har du ett bra komplement till dina måltider.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av