Bananvåfflor

Bananvåfflor

Mättande och jättegoda mejerifria våfflor. Ett lyxigt frukostalternativ för dig som äter liberal eller måttlig LCHF.

Bananvåfflor

Mättande och jättegoda mejerifria våfflor. Ett lyxigt frukostalternativ för dig som äter liberal eller måttlig LCHF.
8 portionportioner

Ingredienser

  • 1 bananbananer
  • 4 ägg
  • 1,75 dl (85 g) (100 g) mandelmjöl
  • 1,75 dl kokosmjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk kokosolja eller smör till stekning
Receptet har lagts till i din inköpslista.

Instruktioner

  1. Mixa ihop alla ingredienser och låt svälla i fem minuter.
  2. Grädda i våffeljärn eller stek i panna med kokosolja eller vanligt smör.
  3. Servera med en klick nötsmör eller vispad kokosgrädde och några färska bär, eller ät som de är med vanligt smält smör.

Toppa med

Tips!

Det är lätt att vispa kokosgrädde. Göra så här: Förvara en burk kokosmjölk i kylen i minst fyra timmar så att grädden separerar från vattnet. Öppna burken försiktigt och ta upp den tjocka vita delen med en sked. Lägg i en skål/bägare och vispa med elvisp i några minuter. Kokosvattnet som blir över kan du spara och använda till smoothies.

BLI MEDLEM

18 kommentarer

  1. Birgit Fröderberg
    Bananvåfflor??? Ni måste skämta :-(
  2. Koff
    Liberal LCHF absolut, bättre än mjölvåfflor.
  3. Bella
    Men varför i himlens namn ska kostdoktorn ge kostråd med högt kolhydratinnehåll? Det finns mängder med kokböcker som är fyllda av kolhydratrika måltidsförslag. Hur mycket kolisar ligger på tallriken ovan egentligen? Glöm inte bort att räkna med nötsmöret (som ser ut som chokladsås) och hasselnötterna också.
  4. ES
    Varför kan jag inte skriva ut recept tillsammans med näringsinnehåll?
  5. Ragnhild
    Försökte mig på våfflorna ovan med tillhörande hasselnötsmör.
    Såg ju gott ut att bjuda på efter soppa.
    Men något fel måste det ju vara på receptet. Borde väl vara någon vätska sör att få smeten mer flytande.
    Det gick inte alls att grädda i våffeljärn, Smet som var som fast deg mer eller mindre.
    Svar: #6
  6. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
    Hej Ragnhild,
    Tack för att du tog dig tid att återkoppla kring detta recept. Det är tack vare engagerade medlemmar som du som vi kan fortsätta att vässa våra populära recept ytterligare.
    Det är svårt att veta vad som gått fel för dig.
    Här är det 4 normalstora ägg, 2 dl kokosmjölk och de mosade bananerna som står för vätskan. Det ska räcka. Men tycker man att smeten blir för fast kan man tillsätta lite mer kokosMJÖLK , kanske. Eller ett ägg till.
    För det är inte så att du använt kokosMJÖL? En tanke bara... Eftersom du beskriver en fast deg och kokosmjöl är ju extremt fiberrikt.
    Återkomma gärna med mer feedback.
    Vänligen,
    Anne
  7. Ylva
    Inget fel på smaken men det var torrt, tråkigt och fastnade i våffeljärnet.
  8. Rojnak
    Hur går det med bananer
    Svar: #14
  9. Annika Rane Team Diet Doctor
    Rojnak, här är lite läsning om innehållet i våra recept och hur vi tänker kring det: https://www.dietdoctor.com/se/matfilosofi
  10. Maria
    Hej,
    Gjorde rexept för 4 portioner: Använde 2 stora bananer & 4 ägg á 800g och fick ändå hälla i 6 dl vätska inkl några matskedar olja för att få en vettig konsistens på smeten. Trots detta så fastnade våfflorna lätt i järnet. Smaken var det inget fel på men tror ni måste se över receptet igen.
    Vänligen, Maria
  11. Joakim
    Håller med, torrt och tråkigt. Tror också att mängden mjöl är fel eller avsaknad av vätska.
  12. Rojnak
    Tack !
    Nu förstår jag att det finns tre keto nivåer
    Tack Anika och be jag om ursäkt för att såg inte din svar
    Mvh Rojnak
    Svar: #13
  13. Rojnak
    Hej
    Jag vill bara veta om Måttlig LCHF 20–50 gram kolhydrater .
    När kan man börja med detta Måttlig och om man kan komma ner i vikt med måttlig
    Kan du vara snäll och svara på frågorna
    Mvh Rojnak
  14. Rojnak
    Hej igen
    Jag har en fråga till om man kan blanda med vetekli med mendelmjöl
    Gör att vetekli innehåller per 100g 23 kolhydrater
    Mvh Rojnak
  15. Nikhi63
    Verkar konstigt med så mycket kokosmjöl, de flesta recept jag tidigare har gjort brukar det vara typ 1-2msk kokosmjöl just för att de suger åt sig all vätska. Ni fpr se över detta recept, hungrig nu och kan inte göra våfflor på denna degklump :(
    Svar: #16
  16. Matilda Vejlo Team Diet Doctor
    Hej Nikhi63,
    Det ska inte vara något kokosmjöl alls i det här receptet. Kan vara att du har blandat ihop det med kokosmjölk.
    Hoppas det går bättre nästa gång!
  17. Patricia
    Hej
    Kan jag ha mandeldryck istället för kokosmjölken? Är inte så förtjust i kokos smaken.
  18. carro
    Tyckte det var super gott och väldigt mättande. Inte alls torrt eller tråkigt som många säger i kommentarerna. Till våfflorna hade jag vispgrädde med lite av grädden från kokosmjölken som blev över. samt några valnötter.

    Man ska nog inte förvänta sig en rinnig smet med det här receptet.

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av