Baconsmör

Baconsmör

5.0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%2 röster
Färgstarkt kryddsmör med mycket smak som piggar upp vilken måltid som helst. Baconsmör passar särskilt fint till fisk- och kycklingrätter. Ketogen LCHFKetogen LCHF92% Fett4% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF92% Fett4% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Färgstarkt kryddsmör med mycket smak som piggar upp vilken måltid som helst. Baconsmör passar särskilt fint till fisk- och kycklingrätter.

Ingredienser

4 portionportioner
  • 75 g bacon
  • 2 schalottenlökschalottenlökar
  • 125 g smör, rumstempererad
  • 1 tesked tomatpuré
  • 1 matsked färsk basilika, finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF92% Fett4% Protein3% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 4 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Skala och finhacka löken. Skiva baconet i små bitar. Fräs allt i 1 msk smör cirka 5 minuter.
  2. Låt svalna och mixa med resten av smöret, tomatpuré och basilika. Salta och peppra.
  3. Rulla smöret i smörpapper eller förvara en liten skål. Låt stelna i kylen cirka en halvtimme eller frys in.

Tips

Smaksatt smör är ett mångsidigt tillbehör som förgyller de flesta LCHF-måltider. Här är sex andra smaksättningar till olika rätter.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av