Äggröra med halloumi

Äggröra med halloumi

4.5 av 5 stjärnor5 stjärnor82%4 stjärnor0%3 stjärnor5%2 stjärnor5%1 stjärna5%17 röster
Äggröra med grekisk touche som bjuder på fin sälta och funkar bra både till frukost och lunch. Låt den bli din nya favorit! Ketogen LCHFKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 10 m10 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Ketogen LCHFKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 10 m10 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Äggröra med grekisk touche som bjuder på fin sälta och funkar bra både till frukost och lunch. Låt den bli din nya favorit!

Ingredienser

2 portionportioner
  • 100 g panchetta eller bacon
  • 100 g halloumi
  • 30 ml olivolja
  • 2 salladslöksalladslökar
  • 5 – 6 ägg
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar, efter smak
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade

Skriv ut recept
NäringsinnehållKetogen LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Börja med att skära halloumi och bacon i tärningar. Skiva salladslöken.
  2. Hetta upp olivoljan på medelhög värme i en rejäl panna. Stek halloumi, salladslök och bacon tills allt fått fin färg.
  3. Vispa ihop äggen med persilja. Salta och peppra.
  4. Häll över i stekpannan med ost och bacon. Sänk värmen, lägg i oliverna och rör ihop.
  5. Servera med eller utan sallad.

Tips

Bacon eller panchetta kan uteslutas för helvegetarisk rätt. Du kan även byta ut halloumin mot annan ost – förslagsvis mozzarella eller feta. Men då behöver du inte steka osten utan kan tillsätta den mot slutet.

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av