Äggröra med halloumi

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor76%4 stjärnor11%3 stjärnor7%2 stjärnor2%1 stjärna1%78 röster
Äggröra med grekisk touch som bjuder på fin sälta och funkar bra både till frukost och lunch. Låt den bli din nya favorit! Strikt LCHFStrikt LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 10 m10 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 10 m10 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Äggröra med grekisk touch som bjuder på fin sälta och funkar bra både till frukost och lunch. Låt den bli din nya favorit!

Ingredienser

2 portionportioner
  • 100 g panchetta eller bacon
  • 100 g halloumi
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 salladslöksalladslökar
  • 5 – 6 ägg
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar, efter smak
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF76% Fett22% Protein2% Kolhydrater2 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Börja med att skära halloumi och bacon i tärningar. Skiva salladslöken.
  2. Hetta upp olivoljan på medelhög värme i en rejäl panna. Stek halloumi, salladslök och bacon tills allt fått fin färg.
  3. Vispa ihop äggen med persilja. Salta och peppra.
  4. Häll över i stekpannan med ost och bacon. Sänk värmen, lägg i oliverna och rör ihop.
  5. Servera med eller utan sallad.

Tips

Bacon eller panchetta kan uteslutas för en vegetarisk rätt. Du kan även byta ut halloumin mot annan ost – förslagsvis mozzarella eller feta. Men då behöver du inte steka osten utan kan tillsätta den mot slutet.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Flygande JakobTis
Köttfärspaj med kesotäckeOns
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTor
LCHF-pizzaFre
Färsbiffar med fetaost och ajvarsås
Kyckling garam masala

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av