Ägg och bacon

4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor15%3 stjärnor5%2 stjärnor1%1 stjärna2%70 röster
Ännu en frukostklassiker! Här med små stekta tomater och örtkryddor. Välj bacon med omsorg - gärna ekologiskt och utan smakaromer! Strikt LCHFStrikt LCHF71% Fett26% Protein3% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid
Strikt LCHFStrikt LCHF71% Fett26% Protein3% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Ännu en frukostklassiker! Här med små stekta tomater och örtkryddor. Välj bacon med omsorg – gärna ekologiskt och utan smakaromer!

Ingredienser

2 portionportioner
  • 1 matsked smör
  • 4 ägg
  • 100 g bacon
  • salt och peppar, efter smak
  • 100 g cocktailtomatcocktailtomater (valfritt)
  • 1 tesked torkad timjan (valfritt)

Skriv ut recept
NäringsinnehållStrikt LCHF71% Fett26% Protein3% Kolhydrater0 g kolhydrater / portion

Instruktioner

Instruktionerna gäller 2 portioner. Modifiera efter behov.

  1. Börja med att steka baconskivorna i lite smör. Stek dem tills de fått fin färg utan att brännas vid.
  2. Lyft bort baconskivorna och håll varmt medan du steker äggen och tomaterna i det överblivna stekfettet.
  3. Salta och peppra äggen och tomaterna. Strö över timjan eller annan örtkrydda innan servering.

LCHF-utmaningen

Denna äggfrukost och recepten nedan är exempel på all den utsökta maten som ingår i vår Kom igång-utmaning. Du får en komplett veckomeny och all hjälp och kunskap du behöver för att lyckas med LCHF på ett enkelt och smidigt sätt. Det är gratis och du kan anmäla dig när som helst.

Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer (gratis att prova).
 
Asiatisk kålpanna
Röd pestokyckling med oliver och fetaostTis
BlomkålsgratängOns
Kyckling med ugnsbakade grönsakerTor
LCHF-pizzaFre
Tacogratäng med guacamole
Saffransdoftande fisksoppa med aioli

Förslag

Populärt nu

Topp 30

Fler LCHF-recept

Visuella LCHF-guider

 

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av