Problemet med lågkolhydratbröd

En av de saker som folk saknar mest på lågkolhydratkost är bröd (vanligen är fullt av dåliga kolhydrater).

Det finns många som säljer något som påstås vara lågkolhydratbröd i butikerna, men var försiktig! Färdigbakat lågkolhydratbröd har vanligen ett av två problem:

  1. Brödet är fullt av kolhydrater och näringsdeklarationen är en ren lögn
  2. Brödet är oätligt

Ett exempel på det första problemet var Julian Bakerys lågkolhydratbröd. Som jag skrev om tidigare på bloggen så visade sig det vid testning ge minst lika mycket blodsockerstegring som vanligt bröd! När det sedan skickades in för oberoende testning hittade man orsaken. En brödskiva innehöll 17 gånger mer kolhydrater än angivet!!

Julian Bakerys bröd var ett exempel på första problemet: vanligt bröd som lögnaktigt kallas lågkolhydratbröd.

När man avslöjats beslutade man sig tydligen för att göra om brödet med ett nytt recept, utan kolhydrater. Gissningsvis fyllde man det istället med massor av veteprotein, gluten (inget för glutenkänsliga!). Resultatet ser du i videon ovan.

Har du tips på riktigt lågkolhydratbröd som är ätligt? Tipsa gärna i kommentarerna.

Tidigare LCHF-bluffprodukter

Äldre inlägg