Nyheter

Populär LCHF-grönsak upprör risindustrin

rtr3bobq

Det populära LCHF-tillbehöret ”blomkålsris” rör upp känslor inom risindustrin. Alltfler konsumenter byter ut sitt vanliga ris mot blomkåksdito och nu vill risproducenter göra benämningen ”blomkålsris” otillåten:

Bara ris är ris och att kalla ”risade grönsaker” för ris är förvillande och förvirrande för konsumenterna. Det kan hända att vi ber Food and Drug Administration (FDA) och andra myndigheter som upprätthåller regler, att ta en titt på detta.
– Betsy Ward, ordförande för lobbyorganisationen USA Rice

QUARTZ: The Rice Industry Is Furious at the Existence of “Cauliflower Rice”

Om du är en av de som älskar den här användbara grönsaken måste du ta en titt på våra populära blomkålsrecept nedan.

Populära blomkålsrecept

BlomkålsrisBlomkålsris4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor67%4 stjärnor16%3 stjärnor12%2 stjärnor3%1 stjärna0%31 röster31 Liberal LCHFLiberal LCHF6% Fett23% Protein55% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstidKarréskiva med parmesanblomkålKarréskiva med parmesanblomkål4,8 av 5 stjärnor5 stjärnor94%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor5%1 stjärna0%18 röster18 Strikt LCHFStrikt LCHF73% Fett22% Protein4% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 30 m15 minuter förberedelse30 minuter tillagningstidBlomkålsmos de luxeBlomkålsmos de luxe4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor50%4 stjärnor20%3 stjärnor30%2 stjärnor0%1 stjärna0%10 röster10 Måttlig LCHFMåttlig LCHF89% Fett3% Protein6% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 45 m5 minuter förberedelse45 minuter tillagningstid

Kyckling Alfredo med blomkålKyckling Alfredo med blomkål4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor78%4 stjärnor5%3 stjärnor10%2 stjärnor5%1 stjärna0%19 röster19 Måttlig LCHFMåttlig LCHF71% Fett22% Protein6% Kolhydrater14 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstidBlomkålsplättarBlomkålsplättar4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor54%4 stjärnor18%3 stjärnor19%2 stjärnor6%1 stjärna1%66 röster66 Strikt LCHFStrikt LCHF91% Fett5% Protein4% Kolhydrater7 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 15 m10 minuter förberedelse15 minuter tillagningstidBlomkålspizza med grön paprika och oliverBlomkålspizza med grön paprika och oliver4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor69%4 stjärnor18%3 stjärnor8%2 stjärnor1%1 stjärna1%117 röster117 Måttlig LCHFMåttlig LCHF66% Fett29% Protein4% Kolhydrater10 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Mer

Guide: LCHF-grönsaker

 

11 Kommentarer

  1. Kareng
    Man skulle kunna kalla det blomkålsriv istället. I varje fall i Sverige.
  2. Pia
    Blomkålsflis kan också funka.
  3. Lene
    Kalla maten det den är. Det er inte ris, men blomkål 🙂
    Det är inte spaghetti, det är grönsaker. Varför försöka att göra det till något annat än det det är?
    Det spelar jo ingen roll, vi kommer ju inte att äta deras ris ändå. Då försvinner ordet ris ju också ut av LCHF-språket.
  4. jala
    Den klart vettigaste kommentaren hittills.
  5. Humlan
    Ja, kalla maten det den är. Det ska heller inte heta 'sojamjölk', utan sojadryck!
  6. Lasse Österberg
    Gjorde pizzabotten på mixad blomkål! Whoot så gott! Blev galet gott!
  7. Ove
    Vi är vuxna och kallar mat för vad faen vi vill. Jag äter blomkålsris varje vecka. För vem är det ett problem?
    Frågor på det?
    Svar: #8
  8. jala

    Vi är vuxna och kallar mat för vad faen vi vill. Jag äter blomkålsris varje vecka. För vem är det ett problem?
    Frågor på det?

    Jag tror att Livsmedelsverket har problem med det.

  9. Tina
    Vari ligger problemet? Ris är väl en gröda och inte en namnskyddat produkt? Den som vill kalla blomkål för ris får väl göra det, hela problemet som livsmedelsindustrin dragit upp är löjeväckande!
  10. 1 kommentar borttagen
  11. Bo
    Nu ris-kerar debatten att spåra ur.
    Skulle någon livsmedelsindustri lägga kommentar på tillmäle nöt eller kålhuvud. Eller den populära benämningen för förlora, att torska?
  12. Jörgen
    Får vi säga påskris, rishög fortfarande? Kanske det bara handlar om härskarteknik trots allt?

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg