Nyheter

Parmalindade laxspett

Parmalindade laxspett

Parmalindade laxspett

Anne Aobadia bjuder på ett LCHF-recept till festbuffén ur det nya, andra numret av tidningen Matkärlek.

Kolhydratinnehåll? 0 gram.

Parmalindade laxspett

ParmalindadLess is more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet.

Ingredienser, 8 spett

Finhackad färsk basilika
600 g laxfilé i portionsbitar, frysta
1 krm svartpeppar
4 skivor parmaskinka
1 msk olivolja
8 träspett

Instruktioner

Anne600x3321. Lägg träspetten i blöt

2. Finhacka några kvistar basilika med en vass kniv

3. Skär de nästan tinade laxfiléportionsbitarna på längden och trä i spetten

4. Rulla varje spett i basilikahacket och peppra

5. Skär parmaskinkan i smala remsor och vira runt laxen

6. Pensla på lite olivolja och stek i panna, ugn eller på grillen

7. Servera med en matig sallad och fet klick aioli eller majonnäs!

TIPS! Fryst laxfilé i bitar funkar jättefint här. Det blir nästan lättare att trä på spetten när fisken fortfarande är lite djupfryst.

Väldigt gott med aioli till!

Matkärlek, tidningen

Matkärlek erbjudande

Andra numret av den nya LCHF-tidningen Matkärlek finns nu ute i handeln!

Vill du prenumerera på tidningen? Matkärlek-redaktionen bjuder på två supererbjudanden som är exklusiva för Kostdoktorns läsare. Här är det första:

För alla våra 7 500 medlemmar (gratis test en månad med videokurser, filmer, videointervjuer m.m.) har vi ett ännu mer gynnsamt erbjudande:

Erbjudandena är tidsbegränsade och gäller endast under maj månad.

Alla medlemserbjudanden / Testa medlemskap gratis

Matkärlek, kokboken

MatkärlekSe även tidigare recept från boken Matkärlek nedan. Läs min recension här.

Medlemmar får även ett lågt specialpris på kokboken Matkärlek: 145 kronor inklusive porto (butikspris 245:- och i nätbokhandeln 171 kronor).

Alla medlemserbjudanden / Testa medlemskap gratis

Tidigare recept av Anne Aobadia


Mer

Mer

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

18 Kommentarer

  1. I Like Neil Young
    Jag förutsätter att vi pratar om vildfångad lax här.Nåt annat vore absurt .Med tanke på vad som framkommit om odlad fisk generellt och odlad lax i synnerhet kan jag inte med bästa vilja i världen förstå hur man här på kostdoktorn kan promota nåt dyligt.Den fruktansvärda filmen om odlad fisk (som SVT vägrade sända) har fått mig att aldrig nånsin vilja äta odlad lax igen.
    Svar: #3
  2. jala
    Willys säljer vildfångad lax.
  3. Th.B
    Så patetiskt promotion s******t... filmen #1 nämner kan vara
    https://vimeo.com/104376663
    Eller: https://www.youtube.com/watch?v=Ks_yfSJrAUg
    Eller: skriv bara in i webben: odlad norsk lax..... OM ni orkar vilja veta lite mer,
    Eller: (den giftigaste maten i världen) http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=7587
    Lycka till i matlagningen,,,,,,
    Svar: #7
  4. Peter
    "Halterna av miljögifter är relativt låga i odlad lax. För odlad lax gäller de EU-gemensamma gränsvärdena för dioxiner och PCB. Det finns metoder som kan användas för att rena fiskolja från dioxiner och PCB innan den används som foder."

    nyttigfisk.se

  5. Leif
    Lax i all ära
    Vad skall man göra efter att man har sett franska filmen
    om odlad lax från Norge och odlad Pangasius från Vietnam
    Jag har gått över till Torsk, ej odlad, och Kolja.
  6. Biokemisten
    Jag har inte sett några filmer om de odlade laxarnas väl och ve men slutade för några år sedan att äta lax då jag läste (skaldeman) att inom odlad laxpopulation finns signifikant större andel sjuka laxar jämfört vildfångad. Dessutom är ju odlad lax uppfödd på annat än laxmat, bland annat spannmål; Skaldeman liknade odlad lax vid margarinpaket med fenor.

    Nu äter jag odlad ekologisk lax. Någon som vet ifall de laxarna är friskare och har det bättre? De är ju iallafall uppfödda på laxföda.

  7. Jaa menee
    Tittade på alla filmerna.
    Man blir inte förvånad är ett "understatement", utan man blir mycket förvånad hur fiskeindustrin driver ett miljardföretag, utan att se till att försörja oss med nyttig och frisk fisk.
    Det hela handlar bara som vanligt om profit och man skiter fullständigt i nyttan av att äta fisk.
    Bara fiskarna blir stora och kilopriset rusar i höjden med hjälp av kraftfoder och antibiotika.

    Som någon fiskare sade i filmen: " Laxen är mer värd en ett människoliv", säger en hel del om tänket i de multinationella företagen och " vi är slaver mot de stora industrierna" säger en annan fiskare som inte har annat val än att gå de stora vargarnas ärende.

    Samma är det med BNP i alla länder, bara profit gäller, man glömmer nog ganska lätt att se till människan i första rummet. Profit och högre standard med större LCD skärmar gör oss näppeligen varken tryggare eller lyckligare.

  8. David
    Vilken lyxmat. Det är nog bara jag som har råd med så fint käk.
  9. Johan
    Går det lika bra med Lazio-lindad fisk? 🙂 🙂 🙂
  10. Peter
    Jo, fet fisk som lax lagrar upp mycket gifter
    som PCB, Dioxin, kvicksilver mm.

    Om man ger odlad lax alternativt foder så blir
    dessa gifthalter mycket lägre.

    Bra, antar jag.

    Svar: #11
  11. Th.B
    Jaha... hallå.. 'alternativt foder'.
    Skulle det då vara GMO-odlat majs-raps-vete ifrån ett överskottslager som ingen annan brukare vill eller kan köpa????
    Eller restprodukter från skogs avverkningar=sågspån-bark-kvistar=D.v.s. icke lönsamma biprodukter från skogsskövlingen??
    Rika feta Omega 6-oljor?
    Jag lovar dig, Petter. ALLA fiskodlingsföretag forskar skjortan av sig för att hitta ett så billigt fiskfoder som möjligt. Skit samma vad det är.
    Pellets (laxfoder) till laxodlingsföretagen idag består av 75% vegetabilier vilket man gör allt för att dölja. Innehållet i laxpellets till laxar i mjärdar (och till all annan odlad fisk) begraver man djupt i arkiven.
    Resten i laxpelletsen består av tillväxthormoner, antibiotika i ''förebyggande''
    syfte mot all slags laxsjuktdomar, vilket vi människor får i oss via denna ''lyxmat''.
    Och, egentligen, detta hära är bara en liten pytteliten topp på ett gigantisk miljöproblem som ingen riktigt vill ta tag i på allvar. ...IDAG...
    MAN VILL SKJUTA PROBLEMEN FRAMFÖR SIG FÖR ATT INTE GÖRA SIG BESVÄRLIG IDAG. NÄSTKOMMANDE GENERATION, OM DEN FINNS KVAR, KOMMER ATT VARA SKITFÖRBANADE PÅ OSS.
    Ansvariga politiker alt. delägare i laxodlingsföretagen har fått bra betalt för att hålla sig på mattan och hålla tyst.
  12. Peter
    Vildfångad lax innehåller miljögifter.
    Det är upprörande.

    Hur ska vi föda Jordens ökande befolkning om vi
    inte odlar fisk tex?

    Svar: #16, #17
  13. hemul
    Ja du, jag tror inte den svältande delen av jordens befolkning äter så jäkla mycket norsk lax.
  14. Peter
    Det är inte bara Norge som odlar fisk.
    I tex Asien odlas mycket fisk.

    Utan odlingar av olika slag, både djur och
    jordbruk, skulle vi inte ha en chans att få fram
    mat till världens befolkning.

    Svar: #15
  15. Roland
    Senaste siffrorna på vår matproduktion i världen är att vi producerar c:a 180% av vad vi behöver. Fördelningen över Världen är däremot väldigt ojämn vilket till stor del beror på monetära intressen/spärrar att fördela rättvist.
    Så än så länge skulle vi kunna lösa det problemet 😉

    Rolle på Österlen

  16. Emelie
    http://www.ted.com/talks/dan_barber_how_i_fell_in_love_with_a_fish

    Man kan ju hoppas att fler börjar tänka som Dan :). Det är verkligen värt att lägga 15 min på att höra vad han har att säga, det finns alternativ till fiskodlingar.

  17. Naturist
    Till att börja med så vore barnbegränsning en lösning. Befolkningen på jorden har ökat enormt. Fortsätter det i den takten som nu, så kan det bara sluta illa.
    David Attenborough har skrivit mycket om det.
    Sen så slängs det otroligt mycket mat, som fortfarande är ätbart. Det USA slänger i matväg, skulle kunna mätta ett mindre land i t ex Afrika.
  18. majoveine
    Brist på mat är inte ett problem.Det är hanteringen och fördelningen som är ett problem.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg