På plats i Säffle

Säffle

Nu är LCHF-campingen i Säffle i full gång. Vi är drygt 150 på plats och lyssnar på föreläsningar på dagarna – samt minst lika många som umgås kring grillen på kvällarna.

Som förra året kommer vi att filma några föreläsningar, några utvalda höjdpunkter. Bland annat Johan Falk, ovan, som gått ner 57 kilo med LCHF. Föreläsningarna kommer på bloggen framöver.

 

20 kommentarer

  1. jala
    Säffle utan kaffe,stackars Tommy.
    https://www.youtube.com/watch?v=1w0l9GNi0OU
  2. jala
    Här får du programtablå med talare samt hålltider.
    http://annikadahlqvist.com/2015/06/25/till-saffle-lchf-camping/
  3. Tommy Runesson
    🙂

    För första gången sen jag slutade med kaffe för tre veckor sedan kändes det väldigt konstigt att äta hotellfrukost utan att dricka kaffe...

    Men det går ingen nöd på mig. Supertrevligt här på alla sätt och vis!

    /Tommy

  4. Sigurd
    Gänget fettförespråkare, samlade likt mättat fett, i Säffle
    tillönskas en fortsatt angenäm LCHF-weekend.
    Förhoppningsvis kommer det att ävenledes talas om
    att antalet fettceller grundläggs i barndomen. Och att dessa
    har den oförskämda förmågan att suga åt sig så mycket
    det bara går av all tillförd näring, samt att detta till dels
    kan motverkas av motionerande, etc., etc.

    För övrigt kan det konstateras att varje enskild individ som
    lyckas hålla en energireducerande diet, vilken som helst,
    naturligtvis går ner i vikt. Det varje enskild individ i samband
    med detta bör fråga sig är: Hur långsiktigt klokt är det
    egentligen att reducera vikten med specifikt en LCHF-diet?
    Hur smart är det egentligen att göda redan för många och
    förstorade fettceller med en kosthållning som förespråkar
    High Fat?

    Svar: #6
  5. iAnna
    Tommy Runesson, gick du ner i vikt med en energireducerande diet eller med en LCHF-diet?
    Hur många år sen var det nu, som du började gå ner i vikt?
    😉
    Svar: #7
  6. Henrik
    Sigurd #4

    Äter man fet, så blir man bra på att förbränna fet. Äter man SLVs högkolhydratkost, så blir man bra på att lagra in energi som fet i fetcellerna, och det höga blodsockret ger höga insulinnivåer, som
    håller kvar fettet i fetcellerna.

    Visst kan man gå ner i vikt på det sättet. Visst kan man springa med spikskor med spikarna inåt.

    Men varför?

    Svar: #8
  7. Q
    Runesson redovisar i detalj vad han äter på sin blogg. Han har fullt klart en kost med energiunderskott.

    http://www.tommytappar.se/

  8. YAT
  9. lasse1
    Kroppen börjar inte bränna kol7sar för att den föredrar det. Utan för att kolisarna f*ck ar upp den ömtåliga socker balansen i blodet.
    Svar: #11
  10. ing-marie
    Tack för en fin helg i säffle mycket bra föredrag ,hela helgen fler skulle försöka åka dit mycket att lära sig.Trevliga nya bekantskaper
  11. YAT
    Om det vore så skulle kroppen sluta förbränna kolhydrater så fort blodsockret sjunkit till normala nivåer efter måltid, men så är det ju inte.
    Svar: #13
  12. jala
    Ock vad är "normala" nivåer?
  13. Lasse1
    Om det vore så skulle kroppen sluta förbränna kolhydrater så fort blodsockret sjunkit till normala nivåer efter måltid, men så är det ju inte.

    så du säger att den bränner kolisar den inte har?

    Svar: #15
  14. jala
    Kroppen är smart,till skillnad från andra.
  15. YAT
    Så du menar att du inte har förstått var kolhydraterna från maten tar vägen när de lämnat blodet?
    Svar: #17
  16. jala
    Jag brukar avföra mina kolhydrater den naturliga vägen.Ju mer kolhydrater desto mer avföring.
  17. Lasse1
    Så du menar att du inte har förstått var kolhydraterna från maten tar vägen när de lämnat blodet?

    Så du menar att de ligger kvar för alltid i musklerna utan att användas? de "vedträn" som är pålagda brinner naturligtvis upp, det är ju därför ni kolisar måste äta var 4 de timme.
    Vad händer med de kolisar som inte kommer in i en överfylld muskel?

  18. Henrik
    De som tror att det är lika lätt att gå ned i vikt på hallonbåtar,som på LCHF, borde fundera lite på hur fysiologin fungerar.

    "The Twin Cycle Hypothesis of Etiology of Type 2 Diabetes

    Together with evidence of normalization of insulin secretion after bariatric surgery,[84] insights into the behavior of the liver and pancreas during hypocaloric dieting lead to a hypothesis of the etiology and pathogenesis of type 2 diabetes (Fig. 6): The accumulation of fat in liver and secondarily in the pancreas will lead to self-reinforcing cycles that interact to bring about type 2 diabetes. Fatty liver leads to impaired fasting glucose metabolism and increases export of VLDL triacylglycerol,[85] which increases fat delivery to all tissues, including the islets. The liver and pancreas cycles drive onward after diagnosis with steadily decreasing β-cell function. However, of note, observations of the reversal of type 2 diabetes confirm that if the primary influence of positive calorie balance is removed, then the processes are reversible.[21]"

    Socker och fet påverkar inte kroppen på samma sätt.

    Naturligt mättat fet orsakar inte insulinresistens, vilket socker kan göra.

    Svar: #19
  19. YAT
    Naturligt mättat fet orsakar inte insulinresistens, vilket socker kan göra.

    Först skulle jag vilja ha en källa som vetenskapligt backar upp det där påståendet. Sedan måste jag fråga hur du egentligen menar? Du citerar en text (vilken du dock inte lämnar länk till) som redogör för mekanismen om hur ökad fettinlagring i levern och vidare i bukspottkörteln påverkar risken för typ 2 diabetes. Vidare står där också att:

    However, of note, observations of the reversal of type 2 diabetes confirm that if the primary influence of positive calorie balance is removed, then the processes are reversible

    Menar du att man inte kan få ökad fettinlagring i levern om man äter "naturligt mättat fett" överhuvudtaget?
    Eller menar du att man inte kan få ett kaloriöverskott genom att äta "naturligt mättat fett"?
    Eller menar du att ett kaloriöverskott i form av "naturligt mättat fett" inte kan ge ökad fettinlagring i levern och i förlängningen diabetes typ 2, utan det är bara något som kaloriöverskott av socker kan göra?
    Eller menar du på något annat sätt? Kan du förtydliga detta, tack.

  20. Henrik
    Om någon undrar vem Stephan Guyenet är, så säljer han ett viktminskningsprogram som heter:

    The Ideal Weight Program

    Se: http://wholehealthsource.blogspot.se/2013/01/announcing-ideal-weight-...

    Det är en högprotein kost, så det är knappast något nytt . Tvärtom förlegat skulle jag nog säga.

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av