Om Kostdoktorn

Om Kostdoktorn

Att återerövra hälsan i en sjuk värld kräver att man tänker och agerar annorlunda. Man kan inte lita på företagspropaganda eller gammal desinformation, utan istället på naturen. På din egen kropps förmåga att återgå till sitt naturliga tillstånd, om du bara ger den rätt förutsättningar.

Vårt mål är att finna sanningar om hälsa och erbjuda verktyg för de som vill använda dem. Därigenom ger vi folk överallt makten att revolutionera sin egen hälsa.

Desi
frank_pr
Fatima
B_pr
paolos_pr
Kathy_pr
foeI_pr
Sharron
Christoph
bitte
telaine_pr
julian
kennet
Anna
lynne_pr
steve
diamond_pr
christina_pr
suzz
lindha_pr
marie
maureen_pr
noakes_pr
lisa_pr

Du är välkommen att hjälpa oss att göra framtiden till en bättre plats. Det finns mycket som behöver göras, och det kan avgöra våra öden och livet för människorna vi älskar.

Snabba fakta om Kostdoktorn

En splittrad värld

Någonting är mycket fel. Medan rikedomarna i världen aldrig har varit större, så har många det svårt. Fler och fler – en majoritet i västvärlden – är feta eller överviktiga och många behöver receptbelagda läkemedel, varje dag för resten av sina liv.

Varje år adderas fler människor till den sorgliga statistiken. Vi blir allt rikare, som samhälle, men vår hälsa tycks försämras. Varför är det på det så?

Människor känner skuld och skam, som om övervikt, hunger och trötthet är deras fel, en moralisk svaghet. De räknar kalorier och försöker att äta mindre portioner och träna mer, men det fungerar inte. Om de bara hade haft lite bättre karaktär.

T2DMinworld-1-1200×675
Typ 2-diabetes – en ny epidemi i mänsklighetens historia – kommer snart att ha drabbat 500 miljoner människor. Kostnaden i dödstal är på väg att bli enorm, liksom massorna av människor som lider av konsekvenserna: blindhet, demens, hjärtsjukdom, cancer. De här moderna sjukdomarna betraktas som obotliga och behandlingen är läkemedel dagligen för att lindra symptom. Det finns ingen bot, det är vad som sägs från experthåll.

Fetma – ytterligare en ny epidemi som snart omfattar halva befolkningen – betraktas som nästan obotlig. Den enda effektiva behandlingen sägs vara överviktsoperation, alltså att kirurgiskt avlägsna delar av friska organ. En operation som innebär en risk för livslångt lidande och ibland även död. Och ett år efter operation börjar vikten ofta öka igen.

Vad som är än värre, är att dessa epidemier av fetma och diabetes bara är toppen av isberget. När problemen sprider sig över världen följer andra sjukdomar i dess fotspår: hjärtsjukdom, cancer, ätstörningar och matmissbruk, högt blodtryck, ADHD, depression, med mera…

Experterna förespråkar fortfarande att man ska äta mindre och röra sig mer för att komma åt problemet och sakta ner epidemierna. Men det är vad som förespråkats i 30 år – under tiden har problemet vuxit sig gigantiskt. Det fungerar inte.

Det kan vara ännu värre. Problemet uppstod på 80-talet, samtidigt som vi blev tillsagda att äta ”hälsosamt”, precis när de allmänna kostråden i USA lanserades och kopierades världen över. Det var då epidemin tog sin början.

CZw6xKNWIAEwaD6.png-large

Möjligheter och vad som stoppar oss

Något är mycket fel med världen idag. Våra kroppar är skapade för att hålla hela livet och förse oss med den energi vi behöver för att nå våra mål och utnyttja vår potential. Vi kan absolut återgå till detta naturliga tillstånd. Med de resurser världen besitter idag borde det inte finnas någonting som stoppar oss.

Det här handlar inte om brist på viljestyrka. Du har redan all viljestyrka du någonsin behöver.

Tänk dig en värld där alla kan må bra i sina kroppar igen, där barn kan leka utan att hämta andan vartannat steg, där det inte finns något behov av mängder av läkemedel, ett samhälle som inte längre går på piller, där ingen maniskt räknar kalorier eller svälter sig själv. Där hälsa återigen är ett normaltillstånd. Där vi kan nå vår fulla potential och bry oss om varandra. Där vi kan använda vår drivkraft för högre ändamål och tillsammans skapa en bättre värld för våra barn.

Mycket av vad vi behöver för att nå dit är redan välkänt. Men det är inte så enkelt. Livsmedelsindustrin profiterar på billig, fettsnål, kraftigt processed, näringsmässigt utarmad och beroendeframkallande mat. Och vi får rådet att äta åtminstone var tredje timme. Läkemedelsindustrin tjänar pengar på att sälja läkemedel för daglig medicinering för att temporärt lindra symptomen av sjukdomar orsakade av dålig mat.

Junk-to-Drugs

Det här är industrier som omsätter triljoner. Det finns mycket pengar att tjäna på att hålla dig sjuk.

Sanningen skyms av företagspropaganda, företagen säljer skräpmat och piller och använder lögner och desinformation för att göra sina aktieägare nöjda, men på bekostnad av alla andra. Detta skyms av myndigheters okunskap, som tillåter företag att styra med hjälp av arméer av högt betalda lobbyister. Allt medan man litar på seniora experter som ofta sitter fast i felaktiga förutfattade meningar, oförmögna att ändra sin världsbild. Det kan ibland vara så att experterna helt enkelt är avlönade av industrin, de med.

Bara som ett exempel, nyligen avslöjades hur Coca-Cola spenderar tiotals miljoner dollar på at köpa lojalitet av experter som arbetar för hälovårdmyndigheter och vetenskapsmän liksom bloggare och personliga tränare. Att inte omtala faran med att dricka socker. Att hålla tyst om det. Det är verkligheten bakom slogans som “open happiness” och miljarder dollars feel-good reklam. Hur leder fetma, sjukdom och lögner till ”happiness”?

Det kan tyckas omöjligt att förändra det här. Vad kan en enda människa göra? Inte mycket. Men tillsammans, genom att använda moderna verktyg, kan vi om vi bara har viljan, förändra allting.

Mot lösningen

Vad skulle du göra om det fanns en tydlig väg att göra världen till en bättre plats?

diamond3
Det mesta av sanningen finns redan därute, den är redan känd, många använder den redan med fantastiska resultat. Vad som krävs är att finna sanningen och göra den så enkel som möjligt att använda. Att ge människor över hela jorden verktyg att ta makten över sin hälsa.

Detta kan inte åstadkommas genom gammeldags tänkande, vi måste ifrågasätta allt. Och det kan inte uppnås genom att man säljer en magisk produkt, ett piller eller förpackad mat eller genom finansiering av de som vill upprätthålla status quo. Det är det tänkandet som försatte oss i det här eländet.

Här på Kostdoktorn vill vi vara en del av lösningen. Det är därför vi har bestämt oss för att inte ta emot pengar från industrin, att inte sälja någon mat eller några tillskott, inga andra produkter och att inte ha några annonser på våra sidor.

Istället är vi fullt finansierade av folket, via ett valfritt medlemskap (där vi erbjuder gratis provmånad utan bindningstid).

Allt som är nödvändigt ger vi bort gratis, till alla, utan att man behöver anmäla sig. Vi fokuserar på enkla gratis guider, recept och steg-för-steg guider, vi tillhandahåller allt du behöver för att gå ner i vikt utan onödig hunger eller för att reversera typ 2-diabetes.

Välkommen till Kostdoktorn. Vi berättar mer om verkligheten och om många missförstånd som förhindrar många människor från att uppnå hälsa och lycka.

Lösningen

Lösningen på fetma- och diabetesepidemierna existerar redan. Det är mycket enkelt:

LCHF Food

Det är grunden. Självklart kan man bli mer detaljerad: om du vill gå ner i vikt utan besvär eller förbättra din diabetes ska du förmodligen göra ett försök att drastiskt dra ner på kolhydrater, speciellt socker och processad stärkelse (som mjöl).

Naturligt fett, som smör? Att äta det går bra. Rött kött? Det går också bra. Kalorier? Det är bara ett annat, bisarrt, namn på mat. Att äta riktig mat går bra så länge du är hungrig. Att räkna kalorier och ignorera din hunger är ett slags ätstörning.

Träning? Det är fantastiskt och nödvändigt för hälsa och välmående, men det kommer inte ensamt att göra dig slank. Du kan inte springa ifrån en dålig kosthållning.

Det finns endast en långsiktig lösning som är allt igenom effektiv. Ät riktig mat, när du är hungrig.

Varför förändringen går så långsamt

Om nu problemet är så enormt och lösningen redan existerar – varför är problemet inte redan löst?

TIME: Eat ButterPå grund tröghet, gamla dogmer och särintressen. Det är inte bara svårt för oss människor att förändras, det tar också lång tid, även när vi lyckas.

Den felaktiga rädslan för naturligt fett är fortfarande vid liv, som en halvdöd zombie – även om modern vetenskap har motbevisat den teorin grundligt. Tidningen TIME publicerade detta faktum på sitt omslag år härom året. Att vara rädd för naturligt fett leder till ett ännu större intag av kolhydratrik, sockerfylld skräpmat – det har varit en mycket dålig idé.

Det finns mycket pengar att tjäna på status quo. Hela livsmedels- och läkemedelsindustrin förlitar sig på den och de har arméer av lobbyister anställda, till och med forskare finns på lönelistorna.

Livsmedelsindustrin vill flytta skulden från sina egna undermåliga produkter (det verkliga problemet) till konsumenterna. Därav fixeringen vid att räkna kalorier, ”personligt ansvar” och träning.

Läkemedelsindustrin villinte att människor ska bli friska. Dert är lätt att förstå varför. Det skulle göra att de gick i konkurs.

De styrande skulle älska att förbättra befolkningens hälsa, men officiella instanser är tröga och de är ett lätt byte för lobbyister och annan påverkan. Se bara på Michelle Obamas sorgligt misslyckade ”Let’s Move”-kampanj. Så fort skräpmatsindustrin blev involverad vändes allt till tomma ord, utan egentliga förändringar som någon tror ett enda dugg på.

Att sprida lösningen

Paulos Hughes
Eftersom ingen lösning kommer från de styrande kan den bara komma från gräsrötterna, från människor som du och jag. Och det kommer den att göra, eftersom ingenting är så kraftfullt som rätt idé när tiden är mogen för den.

Vi som jobbar med Kostdoktorn vill snabba på den här utvecklingen och har en plan. Vi vill göra det mycket enklare för människor att förstå sambanden och bli inspirerade att revolutionera sin hälsa. För att de sedan ska kunna hjälpa andra – sina vänner, familj med flera – att revolutionera sin hälsa.

Och de hjälper i sin tur sina vänner och släktingar och allt växer. Bollen är i rullning.

Använd menyn längst upp på sidan för att hitta våra bästa guider. Glöm inte att anmäla dig till vårt gratis nyhetsbrev som går ut varje vecka. Om du gör det nu får du också tillgång till en gratis videokurs om att äta LCHF.


 

Kontakt

För frågor om medlemskap, nyhetsbrev med mera, e-posta kundservice@kostdoktorn.se (och du får svar inom 24 timmar).

Om du vill kontakta någon i Team Kostdoktorn e-posta till förnamn@kostdoktorn.se, t ex andreas@kostdoktorn.se. Notera att vi läser alla mejl vi får, men vi har inte resurser att besvara varje fråga. Dessutom kan vi inte ge personliga medicinska råd om hälsa eller kost via mejl.

Matrevolutionen


4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor88%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor11%1 stjärna0%9 röster985 visningar

Den här föreläsningen från 2016 sammanfattar den pågående matrevolutionen. Den berättar hur vi inser gamla misstag och visar på det mest effektiva sättet att förbättra hälsa och vikt.

Möjligheter

Vill du hjälpa till att förändra världen? Det finns flera saker du kan göra. Här är några förslag:

 • Var ett positivt föredöme och inspirera människor omkring dig (att besvara deras frågor är mr effektivt än att försöka övertala någon som inte är redo).
 • Hur blir man ett gott föredöme? Ta en tit på våra guider, som Så går du ner i vikt eller Så normaliserar du ditt blodsocker.
 • Vill du sätta igång med LCHF direkt? Ta vår tvåveckors LCHF-utmaning – den innehåller allt du behöver.
 • Lär dig mer. Ta en titt på våra medlemssidor – gratis provmånad – med en stor mängd videokurser, expertintervjuer och frågor och svar med experterna, föreläsningar och filmer.
 • Överväg att ge ditt stöd till Kostdoktorn/Diet Doctor med ett långsiktigt medlemsskap för 79 kronor i månaden. Våra medlemmar stöder vår snabbväxande organisation med nu 13 i arbete heltid och många frilansare. Det möjliggör att vi förblir fullständigt självständiga, vi har ingen reklam och vi säljer inga produkter.
 • Informera andra: kommentera på bloggar, i diskussionsforum, sociala medier och i tidningar. Starta en egen blogg, förbered en föreläsning, prata med din läkare.
 • Sprid gärna länken till kostdoktorn.se eller dietdoctor.com.
 • Har du fler idéer? Berätta gärna för oss nedan.

Lär dig mer

Läs mer om Kostdoktorn

Team Kostdoktorn

Framgångsberättelser

Det här är människor som har förvandlat sina liv med hjälp av LCHF. Klicka på en bild för att få veta mer:

Desi
frank_pr
Fatima
B_pr
paolos_pr
Kathy_pr
foeI_pr
Sharron
Christoph
bitte
telaine_pr
julian
kennet
Anna
lynne_pr
steve
diamond_pr
christina_pr
suzz
lindha_pr
marie
maureen_pr
noakes_pr
lisa_pr

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar nedan. Vi läser alla.

3 Kommentarer

 1. 2 kommentarer borttagna
 2. Ethel Loberg
  Jag skickade en kommentar men den kommer inte upp här på sidan, strul hos Er eller hos mig?
 3. Ethel Loberg
  Vilken bra text.

  Förslag: gör det till ett "flygblad och lägg i alla postlådor

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av