Nyheter

Zoodles Bolognese

Zoodles Bolognese4,9 av 5 stjärnor5 stjärnor91%4 stjärnor8%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%12 röster12 Måttlig LCHFMåttlig LCHF63% Fett28% Protein8% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 40 m10 minuter förberedelse40 minuter tillagningstid

Mmm! Bolognese med nyttiga zoodles och färskriven parmesan. Det är en härlig vardagsrätt som du fixar enkelt. Hemligheten är att låta såsen puttra länge.

Receptet →

comments0

”Jag har haft en fantastisk resa”

Before and after

Före och efter

Efter att ha fått diagnosen typ 2-diabetes kom Andy hem med en påse full med tabletter och en broschyr som talade om för honom att han kunde fortsätta äta kolhydrater och sötsaker.

Men Andy bestämde sig för att göra efterforskningar på egen hand och då snubblade han över några experter i LCHF-världen. Han bestämde sig för att dyka rakt in i livsstilen:
Läs vidare →

comments1

Vardagsgott med LCHF

vecka2bloggb


Till vardags ska du unna dig riktigt god lågkolhydratmat utan att stå i timmar i köket. Även enkla LCHF-rätter är smakrika och spännande!

Här är nio av våra populäraste vardagsrätter. Flera sköter sig själva i ugnen och tar mindre än 45 minuter att svänga ihop!

Vardagsgott med LCHF

comments2

Vi har passerat 20 000 medlemmar!

Vi har passerat 20 000 aktiva medlemmar. Tack, alla!

Det betyder att vår organisation kan fortsätta att växa (nu 11 heltidsanställda och runt 20 frilansare och moderatorer). Vi får resurser att göra mer och mer för att ge människor i hela världen verktyg till att revolutionera sin hälsa.

Vinnaren av tävlingen – medlem nummer 20 000 – har nu ett mejl som väntar på henne (ja, henne).

Inget mejl i din inbox? Det är OK, det finns fortfarande en chans att vinna vårt största prispaket någonsin, eftersom vi delar ut två.

The prize package

Prispaketet

Den andra vinnaren väljs slumpmässigt av alla våra medlemmar torsdag 12 januari. Gå med gratis en månad om du vill delta.

En kostnadsfri provmånad ger också omedelbar tillgång till alla våra fantastiska LCHF-matsedlar (ännu bara på engelska), den främsta LCHF TV-kanalen på jorden och möjligheten att få dina personliga frågor besvarade av världsledande LCHF-experter.

comments9

#8 Populäraste video 2016 – Den stora kolesterolmyten

Dr. Jonny Bowden - The Great Cholesterol Myth (SD 2016)4,4 av 5 stjärnor5 stjärnor60%4 stjärnor30%3 stjärnor0%2 stjärnor10%1 stjärna0%10 röster1037:55

På åttonde plats på vår topplista över mest sedda videor 2016:

”Allt det där fettet och kolesterolet kommer att täppa igen dina kärl och ge dig hjärtsjukdom!”

Nej, det är inte så enkelt. I den här föreläsningen slår dr Jonny Bowden hål på denna stora myt. Till föreläsningen

comments0

14 farhågor kring LCHF – stor guide

Top 14 low-carb fears

Är LCHF farligt? Kommer det att skada alla organ i din kropp och förstöra planeten?

Det finns många farhågor kring LCHF och de flesta (men inte alla) är grundade i missförstånd och myter. Vi har sammanställt en ny stor guide för att reda ut de vanligaste missförstånden. Ska du vara oroad eller inte? Ta en titt:

14 farhågor kring LCHF (och om det finns anledning till oro)

Har du vänner eller släktingar (eller kanske en läkare) som oroar sig? Dela gärna med dig av guiden!

comments0

Gå ner i vikt med Twinkies? Läskindustrins strategi för att få oss att tro att det bara handlar om kalorier

untitled-1-800x735

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Jason Fung, kanadensisk njurspecialist och världsledande expert på periodisk fasta och LCHF:

Coca-Cola älskar att förespråka modellen att allt bara handlar om kalorier in och kalorier ut. Som en av de ledande tillverkarna av drycker sötade med socker bidrar de till en betydande del av det tillsatta sockret i den amerikanska kosten.

coke1-400x226Minns du Twinkie-dieten? År 2010 fick Mark Haub, forskare på Kansas State University, mycket uppmärksamhet som följare av Twinkie-dieten. Under 10 veckor åt Haub en Twinkie var tredje timme istället för en vanlig måltid. Hela saken gick alltså ut på att han skulle äta ett av de mest fettinlagrande livsmedlen på planeten, men bara 1800 kalorier per dag av det.

Under dessa två månader gick han ner 12 kg, hans LDL-kolesterol blev bättre precis som hans triglycerider. Detta uppmärksammades av varenda mediebolag, inklusive CNN. Detta stödde synen att allt handlade om kalorier. Du kunde äta allt du ville och fortfarande gå ner i vikt, bara du såg till att minska på kalorierna.

Det dolda förbehållet

Det var bara en sak som saknades från denna berättelse. En stor sak som utelämnats. Läs vidare →

comments2

#9 Populäraste måltid 2016 – Blomkålsgratäng

BlomkålsgratängBlomkålsgratäng4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor72%4 stjärnor16%3 stjärnor8%2 stjärnor1%1 stjärna1%190 röster190 Måttlig LCHFMåttlig LCHF76% Fett12% Protein9% Kolhydrater11 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 40 m15 minuter förberedelse40 minuter tillagningstid

På nionde plats på topplistan över 2016 års populäraste måltider hittar vi vår goda och användbara blomkålsgratäng, en mild och krämig gratäng som passar fint till både fisk och kött, men också kan ätas som vegorätt.

Till receptet: Blomkålsgratäng

comments2

Vad har en LCHF-läkare i kylskåpet?

Dr. Mark Hyman

Dr Mark Hyman

Är du lite osäker på vilken typ av mat du ska ha hemma när du äter LCHF? Här får du inspiration från en läkare!

Dr Mark Hyman, författare till Eat Fat, Get Thin, har gott om nyttig mat som avokado, ekologiskt kött, smör och grönsaker i sitt kylskåp:

The Chalkboard: How A Functional Medicine Doctor Stocks His Fridge

Och vad håller han sig ifrån? ”Härdat eller delvis härdat eller något annat ord som du inte känner igen eller inte kan uttala.”

Läs vidare →

comments0

Broccolisoppa med ostchips

Broccolisoppa med ostchips4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor66%4 stjärnor19%3 stjärnor9%2 stjärnor2%1 stjärna2%42 röster42 Måttlig LCHFMåttlig LCHF79% Fett14% Protein6% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid

Superenkel soppa som kan varieras i all oändlighet. Den kan ätas som förrätt, lunch eller en lättare middag och gärna med goda ostchips.

Receptet →

comments3