Nyheter

#9 Populäraste video 2016 – Är mättat fett farligt?

Is Saturated Fat Bad? - Answers to Common Questions4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor85%4 stjärnor0%3 stjärnor14%2 stjärnor0%1 stjärna0%7 röster707:29

På nionde plats på vår topplista över mest sedda video 2016:

LCHF fungerar utmärkt för viktnedgång och för att reversera typ 2-diabetes. Men kommer inte allt mättat fett att täppa till blodkärlen och ta död på dig? Det är vad vi fått höra under lång tid – trots att konventionella och vanliga experter till och med har börjat tvivla på det.

Så hur är det egentligen? Vi har frågat sex av världens ledande LCHF-läkare i världen att ge sina snabba och spontana svar. Till video

comments0

Nya numret av LCHF-magasinet – nu ute i butik

lchf-omslag4_16

Kring nyår utkom 2016 års sista nummer av LCHF-magasinet. Här berättar chefredaktör Bo Zackrisson om det:

I slutet av september var LCHF-magasinet inbjudet till Rhodos och Villa
Panagos för att leda en samtalsvecka om LCHF. Hur vi upplevde Rhodosveckan
samt intervjuer med några deltagare ingår i vårt Rhodos-block.

Vi introducerar även begreppet ortomolekylär medicin. Egentligen är det inte
så konstigt som det låter. Som ett komplement till LCHF vill vi lyfta fram
mikronutrienternas betydelse för hälsan. Mikronutrienter är de kroppsegna
ämnen som vi behöver för att fungera optimalt, till exempel vitaminer,
mineraler samt fett- och aminosyror.

Vi breddar medarbetarskaran, Patrik först ut! Läs vidare →

comments0

Tävling – bli medlem nummer 20 000!

contestkd

Vi närmar oss ännu en rejäl milstolpe, och för att fira har vi ordnat vår största pristävling hittills.

För 2,5 år sen lanserade vi vårt svenska medlemskap, med nytt exklusivt material – utöver allt som är gratis som tidigare – och för 1,5 år sen lanserade vi medlemskapet även på vår engelska sida Diet Doctor. Medlemskapet är gratis att testa en månad och kostar sen 79 kronor per månad, och med ditt svenska medlemskap har du även tillgång till medlemssidorna på Diet Doctor.

Vissa menade att det skulle bli ett totalt misslyckande, eftersom ”ingen betalar för något på nätet”. Det visade sig vara fel. Folk betalar för kvalitet och enkelhet – och möjligheten att stödja en viktig sak.

Vi närmar oss nu 20 000 medlemmar och vi kommer att nå gränsen mycket snart.

Prispaketet

För att fira har vi satt ihop ett prispaket för den lyckliga nummer 20 000. Det har fyra delar:

 1. Ett VIP-medlemskap som är gratis för evigt – och två till att ge bort till vänner eller familj. Detta är inte tillgängligt på annat sätt
 2. Ett bokpaket med många av de bästa LCHF-böckerna: Ett sötare blod, Matkärlek, Mera matkärlek, Matrevolutionen, Ät & lev paleo, GI-noll!, Varför blir vi feta?, Jills mat efter säsong och Autoimmun kokbok, läkande paleokost.
 3. En Ketonix-ketonmätare till ett värde av ca 1700 kr ($189).
 4. En coaching-session med mig, Andreas Eenfeldt, via Skype.

Två chanser att vinna

Är du redan medlem och vill ha en chans att vinna? Oroa dig inte! För att vara rättvisa mot våra tidigare medlemmar ger vi ut TVÅ kompletta prispaket som den ovan. En för medlem nummer 20 000, och en för en slumpmässigt utvald medlem (dragning torsdag den 12 januari).

Detta innebär att du har två chanser att vinna om du blir ny medlem!

Medlemskapet är gratis att testa i en hel månad. Om du säger upp det online inom 30 dagar betalar du ingenting.

Medlemskapet ger dig tillgång till intervjuer, föreläsningar, andra videokurser, frågor och svar och filmer, med mera.

Från den andra månaden – om du bestämmer dig för att behålla medlemskapet – är priset 79 kr per månad och varenda krona går till att stödja Kostdoktorns organisation (exempelvis rättvisa löner till alla medarbetare i Team Kostdoktorn). Vårt mål är att hjälpa folk överallt att revolutionera sin hälsa.

Att testa vårt gratis medlemskap är tillräckligt för att vara med i tävlingen. Vi kommer nå medlem nummer 20 000 mycket snart. Kommer det vara du?

Testa medlemskap gratis och få en chans att vinna.

comments0

#9 Mest lästa framgångshistoria 2016 – ”Jag känner mig som Neo i The Matrix – allt jag lärt mig om hälsosam kost var fel”

Före och efter

Vi fortsätter längs topplistan över 2016 års mest lästa framgångar. Tim visste med sig att han hade gått upp i vikt, men när han fick läkarens utlåtande blev han ordentligt förolämpad av ordet ”fet” som stod skrivet högst upp på rapporten. Det var ett tufft utlåtande, men läkaren gav Tim rådet att ”dra ner på kolhydraterna”. Läs hela berättelsen här:

”Jag känner mig som Neo i The Matrix – allt jag lärt mig om hälsosam kost var fel”

comments0

Kvinna på BBC reverserar typ 2-diabetes med hjälp av Kostdoktorn!

bbc

Här en fantastisk historia direkt från BBC radio.

En kvinna försökte bli friskare från sin typ 2-diabetes genom att följa råden hon fått från sina läkare, men det hjälpte henne inte alls. Så hittade hon Diet Doctor – och reverserade sin sjukdom!

Här är den mest intressanta delen:

Jag fick min diabetesdiagnos för två år sedan och ägnade ett år att göra det läkarna sa och att göra det sköterskorna sa. Sedan bestämde jag mig för att det måste finnas ett bättre sätt, jag höll mig bara stabil när jag medicinerade, blev inte bättre.

Så jag satt vid poolen i Florida när jag var där på semester och tänkte att jag skulle undersöka det här och jag hittade DietDoctor.com. Jag följde råden, minskade på kolhydraterna, ökade fettet, mängder av smör, bacon, ägg, älskar det. Kan äta allt möjligt och jag har gått ner i vikt. Och viktminskningen har fått min diabetes att försvinna, mina läkare är alldeles häpna!

Lyssna på hela historien här, 52:40 in i programmet:

BBC Radio: 5 Live Breakfast

Vill du åstadkomma samma sak? Fundera på att anmäla dig till vår kostnadsfria tvåveckors utmaning med strikt LCHF! (än så länge bara på engelska)

Läs vidare →

comments1

Bondomelett med grön paprika

Bondomelett med grön paprika4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor66%4 stjärnor3%3 stjärnor14%2 stjärnor11%1 stjärna3%27 röster27 Strikt LCHFStrikt LCHF71% Fett26% Protein3% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

En klassisk omelett med skinka, lök och paprika som passar fint såväl till frukost och brunch eller lättare måltid. Ett trevligt sätt att ta hand om skink- eller stekrester.

Receptet →

comments0

#10 Populäraste video 2016 – Hur ändrar man matvanorna i ett land?

Dr. Salih Solomon - How to Change the Way a Country Eats, Part 2 (SD 2016)3,0 av 5 stjärnor5 stjärnor28%4 stjärnor0%3 stjärnor28%2 stjärnor28%1 stjärna14%7 röster713:07

Först ut, på tionde plats, på vår topplista över mest sedda video 2016 är doktor Salih Solomon, forskare vid The Noakes Foundation.

Hur kan vi vända epidemierna av fetma, diabetes och hjärtsjukdom i en nation? Sydafrika är känt som ett land där LCHF (ofta kallat ”banting” där) har blivit mycket populärt under senare år. Men det är också ett land som står inför stora problem med fetma och diabetes, inte minst bland de med lägst inkomster.

Så, exakt vilka insatser behövs för att vända utvecklingen? Till föreläsningen

comments0

Skippa sockret – en kost som faktiskt fungerar

Sugar in food

Har du avlagt en nyårslöfte att gå ner i vikt under 2017? Då är det en bra idé att välja en metod som faktiskt fungerar – att sluta äta socker:

The Sydney Morning Herald: Ditching Sugar Is a New Year Diet That Might Actually Work. Here’s Why

Att sluta med socker gör att din hunger minskar naturligt och att dina fettceller lagrar mindre fett, vilket gör det mycket lättare att kapa kilon.

Vill gå ett steg längre och inte bara ta bort sockret, utan också det mesta i kolhydratväg? Då kan du använda vår kostnadsfria tvåveckors kom igång-guide (finns än så länge bara på engelska).

Läs vidare →

comments0

Forumtoppen 2016

article
Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt, få stöd eller hjälpa andra? Då är du varmt välkommen till Kostdoktorns forum!

Forumet har funnits sedan december 2012. Här diskuterar vi LCHF och allt annat mellan himmel och jord. Stämningen är varm, vi har många dagliga besökare och ingen fråga är för enkel eller för svår. Välkommen att registrera dig som användare, kostnadsfritt för alla.

Diskussionens vågor har gått höga under året och nedan följer en topplista över de populäraste diskussionstrådarna som startades 2016 (utifrån antal visningar):

Tio i topp

 1. LCHF livsfarligt
 2. Stanna i ketos
 3. Kött och miljöbelastning
 4. Jag rockar fett!
 5. Olja till majonnäs
 6. 20 gram kolhydrater om dagen
 7. LCHF för fattiga
 8. Att övervintra klimakteriedimman…
 9. För mycket MCT-olja
 10. Orolig för denna ökning av veganer!

Läs vidare →

comments0