Nyheter

Köttfärs- och vitkålsgratäng

Köttfärs- och vitkålsgratäng4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor61%4 stjärnor15%3 stjärnor11%2 stjärnor5%1 stjärna5%52 röster52 Måttlig LCHFMåttlig LCHF70% Fett21% Protein8% Kolhydrater13 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Billig och maxad med smak. Vår kryddiga köttfärs- och vitkålsgratäng är en praktisk vardagsrätt som går hem hos hela familjen. En riktig räddningsplanka när fantasin tryter.

Receptet →

comments4

Fyra kännetecken på propaganda från läskindustrin

bigsoda-1

Hur ska man veta om ett kostråd är resultat av propaganda från läskindustrin? Här är de fyra främsta bedrägliga påståendena från den sockersötade läskindustrin:

  1. Det handlar bara om kalorier (och det är ditt fel om du är överviktig).
  2. Du ska fokusera på fysisk aktivitet snarare än kondition och viktnedgång.
  3. Fetma är roten till problemet – inte det metabola syndromet.
  4. Fetma och kronisk sjukdom är komplicerade och svarar inte på en sån enkel åtgärd som att dra ner på socker.

Olyckligtvis är dessa påståenden vilseledande och mycket ineffektiva när det gäller att behandla fetma, typ 2-diabetes och det metabola syndromet. Den enda vinnaren är läskindustrin.

Lär dig mer i den här fantastiska artikeln:

The Russells: The Four Hallmarks of Big Soda (BS) Nutritional Propaganda

Läs vidare →

comments0

#2 Mest lästa framgångshistoria 2016 – ”Jag tänker aldrig hamna där igen”

Malm

Så har vi kommit fram till den näst populäraste framgångsberättelsen 2016! Annika tömde skafferiet på allt när sockertrollet slog till. Hennes föräldrar försökte hjälpa, men det fanns ju alltid godsaker hemma … När hon tog studenten vägde hon 115 kg. Så ville hon verkligen inte leva sitt vuxenliv!

I dag är hon mätt, nöjd och smal. Hur hon gjorde? Läs hela inlägget här:

”Jag tänker aldrig hamna där igen!”

comments0

Periodisk fasta som behandling vid fetma och typ 2-diabetes


4,5 av 5 stjärnor5 stjärnor63%4 stjärnor31%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna5%19 röster1 165 visningar
Vi vet alla att det vanliga rådet att ”äta mindre, springa mer” är värdelöst, och ändå fortsätter läkare att ge sina patienter det rådet.

Tänk om det finns ett mer effektivt alternativ, som är både enkelt och gratis? Något som är tillgängligt för alla, idag, och som helt kan reversera fetma och typ 2-diabetes?

Du kan se en del av föreläsningen ovan. Hela föreläsningen finns nu tillgänglig på våra medlemssidor:

Fasta som behandling – dr Jason Fung

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se föreläsningen direkt – liksom andra föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar och filmer, med mera.

Läs vidare →

comments0

Moderna grönsaker – resultatet av ett artificiellt urval

naimanvegetables

Du kan äta en stor mängd icke stärkelserika grönsaker på LCHF. Men det betyder inte att de utgjort en stor del av vår kost under människans historia – åtminstone inte som de ser ut idag.

Faktum är att moderna grönsaker är ett resultat av odling och artificiellt urval, vilket har resulterat i dramatiska förändringar, som dr Ted Naiman illustrerar på ett fint sätt ovan.

Läs vidare →

comments3

Är LCHF dåligt för tarmfloran?


4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor60%4 stjärnor20%3 stjärnor0%2 stjärnor20%1 stjärna0%5 röster405 visningar
Kan LCHF påverka tarmfloran negativt? Eller är det precis tvärtom – att kosten är gynnsam? Ett par av världens främsta LCHF-läkare ger sina snabba och spontana svar på den frågan.

Se en liten del av videon ovan, där dr Peter Brukner svarar. Hela videon – med svar från fler LCHF-läkare – är nu tillgänglig (textad) med gratis provmånad eller medlemskap:

Är LCHF dåligt för tarmfloran? – Läkare besvarar vanliga frågor

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se videon direkt – liksom andra intervjuer, föreläsningar, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mer.

Läs vidare →

comments0

Sammetslen svampsoppa med parmachips

Sammetslen svampsoppa med parmachips5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%6 röster6 Ketogen LCHFKetogen LCHF91% Fett4% Protein3% Kolhydrater6 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 40 m10 minuter förberedelse40 minuter tillagningstid

Elegant och krämig soppa med smak av svamp och grädde. Passar fint som huvudrätt men också som förrätt. Avnjut med knapriga parmachips och persiljeolja.

Receptet →

comments0

Åsa besegrade sitt matberoende

asa-1

Hör du till skaran som anser att sockerberoende inte existerar? Läs då om Åsa. Hon har så länge hon kan minnas haft ett ätstörningsbeteende. Hon har ätit för mycket, slutat äta, provat viktväktarna och pulverdieter. Hon har ägnat sig åt överdriven träning. I den här fina artikeln berättar hon om tillfrisknandet och vägen ur matberoendet:

Corren: Hon besegrade sitt matberoende

Vi kontaktade Åsa och frågade henne hur en typisk LCHF-dag ser ut och hur hennes tankar om kosten går. Hon berättar:

Läs vidare →

comments0