Nyheter

”Misslyckanden – kan jag ändå få gott resultat nu?”

trh_learning_from_failure_artwork_wide-6e05fadc9dcb11c842ac481903440f9f4b31c8f5-s800-c85

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Kostdoktorns forum:

  • Misslyckanden – kan jag ändå få gott resultat nu?
    Nuärjagtaggad är egentligen en erfaren LCHF:are, men har helt kommit ur de goda vanorna. Nu är det dags för omstart och det är tvåveckorsutmaningen på Diet Doctor som gäller. Häng med från början i den här nya dagbokstråden!
  • Använda sönder förmågan till ketos
    Forumveteranen Xiro funderar över om man kan använda sönder förmågan till ketos, och hänvisar till ett blogginlägg. Diskussionen är lång och de djupa kunskaperna på forumet imponerar – som vanligt. Läs och lär! 
  • Vi som inte får stöd av vår partner
    Cicci76 skriver om att äta LCHF och ha en partner som inte gör det. Avsaknad av både moraliskt och praktiskt stöd gör kosthållningen svår. Känner du igen dig eller har goda råd att komma med?

Läs vidare →

comments0

”LCHF var det enda som hjälpte”


5.0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%2 röster1,464 visningar
Här är en intervju med advokaten Benjamin Kuo, som hade gjort allt för att gå ner i vikt. Men ingenting fungerade… tills han hittade LCHF. Ovan är en kort bit av vår intervju.

Du kan se hela intervjun här på vår medlemssida:

”LCHF var det enda som hjälpte” – hela intervjun

Medlemskap är gratis att testa en månad tillsammans med fler intervjuer, föreläsningar, videokurser, frågor och svar, filmer med mera.

Läs vidare →

comments0

#7 Populäraste måltid 2016 – Lasagne à la LCHF

Lasagne à la LCHFLasagne à la LCHF4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor77%4 stjärnor12%3 stjärnor4%2 stjärnor4%1 stjärna2%122 röster122 Ketogen LCHFKetogen LCHF72% Fett23% Protein4% Kolhydrater9 g kolhydrater / portion Medium 15 + 40 m15 minuter förberedelse40 minuter tillagningstid

På sjunde plats på topplistan över 2016 års populäraste måltider hittar vi en riktigt god lasagne:

Förbered plattor och sås dagen innan så fixar du denna italienska paradrätt på nolltid. Dina gäster kommer att bli mätta, nöjda och imponerade!

Till receptet: Lasagne à la LCHF

comments0

Frågor om viktnedgång besvarade av LCHF-experten dr Stephen Phinney

Här är en bonus: Dr Stephen Phinney, expert på ketogen kost och prestation, svarar på frågor om viktnedgång och hälsa i videon ovan.

Dr Phinney har en något mer skeptisk syn på fasta än många andra experter. Han oroar sig särskilt för hur längre fasteperioder (mer än 24 timmar) påverkar proteinförlust och risken för re-feeding syndrome.

Personligen tror jag att det är klarlagt att längre fasteperioder (över 24 timmar) resulterar i viss minskning av muskelmassa. Men, minskningen är mycket mindre än många människor tror, och under de flesta förhållanden är det enkelt att återfå muskelmassan mellan fasteperioderna. Åtminstone om du äter mat av bra kvalitet när du inte fastar.

För att lyssna på dr Phinneys tankar om fasta kan du hoppa fram 46 minuter i videon ovan.

Läs vidare →

comments5

Currykyckling med blomkålsris

Currykyckling med blomkålsris4.6 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor20%3 stjärnor10%2 stjärnor0%1 stjärna0%10 röster10 Liberal LCHFLiberal LCHF63% Fett23% Protein12% Kolhydrater19 g kolhydrater / portion Lätt 10 + 30 m10 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Härligt snabblagad gryta med smak av krämig kokos, curry, ingefära och värmande chili. Servera med blomkålsris och njut av den härliga såsen.

Receptet →

comments1

45 kilo borta utan kaloriräkning


5.0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%4 röster743 visningarStephanie Dodiers liv förändrades när hon fick en panikattack vid 34 års ålder. Hon bestämde sig för att göra drastiska förändringar i sitt liv, och gick ner 45 kilo på ett år – utan att räkna kalorier.

I denna modiga intervju delar Stephanie Dodier med sig av sin LCHF– och viktresa.

Du kan se en del av intervjun ovan. Hela intervjun finns tillgänglig på våra medlemssidor:

45 kilo borta utan kaloriräkning – Stephanie Dodier

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se intervjun direkt – liksom andra intervjuer, föreläsningar, videokurser, frågor och svar och filmer, med mera. Läs vidare →

comments0

Ny genomgång av professor Noakes: Evidens för LCHF

Should doctors prescribe this to patients?

Borde läkare skriva ut det här till sina patienter?

Finns det nog med bevis för att läkare ska skriva ut LCHF för att behandla personer med typ 2-diabetes, fetma och andra relaterade problem? Absolut, om du frågar mig.

Här är en ny genomgång där professor Tim Noakes står som medförfattare. Det är en bra artikel för den som vill ha en översikt över forskningsläget:

The BMJ: Evidence That Supports the Prescription of Low-Carbohydrate High-Fat Diets: A Narrative Review

Läs vidare →

comments0

Färsbiffar med fetaost och ajvarsås

Färsbiffar med fetaost och ajvarsås4.5 av 5 stjärnor5 stjärnor70%4 stjärnor18%3 stjärnor2%2 stjärnor2%1 stjärna6%48 röster48 Måttlig LCHFMåttlig LCHF75% Fett19% Protein5% Kolhydrater10 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 30 m15 minuter förberedelse30 minuter tillagningstid

Underbart goda fetaostfyllda färsbiffar med en krämig ajvarsås. Serveras med smörstekt vitkål som fångar upp den goda såsen förträffligt.

Receptet →

comments0