Nyheter

”Jag är så glad att allt det jag har gjort det senaste året inte bara har fungerat, det har fungerat bra”

benefits-of-walking

Amy försökte få diabetes och vikt under kontroll med hjälp av Atkins, men blev så trött på att vara konstant hungrig och känna sig bedrövlig att hon gav upp.

Vid en kontroll en tid senare var hennes blodsocker högre än någonsin och hon insåg att hon behövde antingen en kostomläggning eller en läkare för att må bättre. Lyckligtvis hittade hon Diet Doctor – det bästa av båda: Läs vidare →

comments0

Kostnaderna för hjärtsjukdom ökar snabbare än förväntat i USA

GettyImages-537406612

En ny oroande rapport från American Heart Association påpekar att kostnaden för hjärtsjukdom i USA passerar alla prognoser. Eller som AHA:s ordförande dr Steven Houser uttrycker det – ”kostnaden för hjärtsjukdom ökar snabbare än vår förmåga att bekämpa den”:

Medpage Today: CVD Burden in U.S. Expanding Faster Than Expected

Risken för hjärtsjukdom kan reduceras med hjälp av livsstilsförändringar och hälsosam kost. Vad det sista innebär är man oense om. Det faktum att problemet ökar med en alarmerande hastighet är bara ytterligare ett tecken på att de nuvarande kostråden med stor andel kolhydrater inte fungerar.

Läs vidare →

comments0

Ägg i farten

Ägg i farten5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%6 röster6 Ketogen LCHFKetogen LCHF83% Fett13% Protein4% Kolhydrater8 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 15 m5 minuter förberedelse15 minuter tillagningstid

Det finns tusen sätt att laga ägg på – här ett enkelt sätt! Praktiskt att ta med när du är på vift eller bjuda på som snacks, mellanmål, frukost, förrätt eller buffén.

Receptet →

comments1

”En nästan anti-intellektuell förklaring” – Gary Taubes


5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%3 röster807 visningar
Är nuvarande idéer om orsaken till fetma och diabetes helt fel? Är fixeringen vid att äta mindre och röra på sig mer för att gå ner i vikt en ”nästan anti-intellektuell förklaring”?

Det är vad vetenskapsjournalisten Gary Taubes säger i min intervju med honom – du kan se en del av den ovan. Taubes har tittat på näringsforskningen i femton år och har dragit några mycket intressanta slutsatser. Kan det vara så att forskarna är helt fel ute?

Du kan se en del av intervjun ovan. Hela intervjun finns tillgänglig på våra medlemssidor:

Orsaken till fetma och diabetes – intervju med Gary Taubes

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se intervjun direkt – liksom föreläsningar, andra intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt nya fantastiska verktyg veckomenyer.

Läs vidare →

comments1

Coca-Cola vill bli ordförande för världens största organisation för dietister

1-2rFAhTjhI5D75bzm_XdQRw

Neva Cochran – 28 september 2016

Världens största organisation för dietister, The National Academy of Nutrition & Dietetics, ska välja nya ordförande. En av de två kandidaterna, Neva Cochran, är industriavlönad konsult. Det är inte så överraskande att hon ger råd som är toppen för läskindustrin, men värre för hälsa och vikt:

Medium: Coke is Running for President of the National Academy of Nutrition & Dietetics

Cochran har gjort ett flertal tvivelaktiga uttalanden (för att uttrycka det milt), här är några exempel:

  • ”Om man har ett arbete som kräver stor fysisk ansträngning, som brevbärare till fots, byggnadsarbetare, trädgårdsmästare eller serveringspersonal på en full restaurang, kan läsk ersätta de kalorier som förbränns samtidigt som det förfriskar. Å andra sidan, den som har ett stillasittande kontorsarbete och dessutom försöker gå ner i vikt kan välja en kalorifri läsk.”
  • Aktiva tonåringar: läsk, saft, sötat te och drickchoklad kan ersätta kalorier och vätska.
  • Vanligt vatten är inte så tilltalande.

Läs vidare →

comments1

Så reverserar fasta typ 2-diabetes

diabetes-1

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Jason Fung, kanadensisk njurspecialist och världsledande expert på periodisk fasta och LCHF:

Även om många anser att typ 2-diabetes inte går att reversera har det länge varit känt att fasta behandlar diabetes. I ett tidigare inlägg talade vi om kirurgisk behandling av fetma. Även om det är extremt så har dessa ingrepp bevisat poängen att de metabola abnormiteter som underligger utvecklandet av typ 2-diabetes (hyperinsulinism, insulinresistens) går att fullständigt reversera enbart efter några korta veckor.

Många tidigare studier gjordes på den tunga Roux-en-Y-kirurgin – mästaren i tungviktsklassen av kirurgiska ingrepp. Den bästa viktminskningen. Flest komplikationer. Detta är det kirurgiska ingrepp som har tatuerat in ”Go big or go home” på sina massiva biceps.

SurgeryCuresDiabetes5Men även mildare former av fetmakirurgi visar samma förmåga att reversera typ 2-diabetes. Ett magband är i princip ett bälte som implanteras runt magen. Kirurgen spänner bältet mer och mer så att du inte kan äta. Om du försöker äta för mycket kommer du spy upp allt. Underbart. Det är inte vackert, men det fungerar definitivt. Återigen, resultaten på lång sikt är rätt osäkra, men de är rätt bra på kort sikt.

Resultatet av magband kontra medicinsk behandling visar en betydande och jäkligt bra sänkning av fasteblodsockret. Med andra ord, deras typ 2-diabetes reverserades m-y-c-k-e-t effektivt. De som enbart fick läkemedel stannade i princip på samma nivå. De var inte bättre än innan.

Magband på en patient som väger 230 kg kommer fortfarande att reversera 20 år av fetma och diabetes inom veckor. En av huvudfrågorna är varför? Det finns många hypoteser, men i huvudsak är det den plötsligt drastiska restriktionen av alla kalorier som har en fördelaktig effekt. Detta är samma sak som den uråldriga läketraditionen som är fasta. Fasta är den frivilliga restriktionen av mat av religiösa, hälso- eller andra skäl (ex. hungerstrejker). Är fetmakirurgi helt enkelt påtvingad fasta? Det korta svaret är ja. Läs vidare →

comments0

Müslibars

Müslibars4,6 av 5 stjärnor5 stjärnor74%4 stjärnor16%3 stjärnor4%2 stjärnor3%1 stjärna1%356 röster356 Liberal LCHFLiberal LCHF60% Fett16% Protein14% Kolhydrater5 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 20 m5 minuter förberedelse20 minuter tillagningstid

Nyttigare alternativ till alla sockerstinna bars som finns att köpa i butik. Dessa gör du själv med nötter, fröer, hälsosamt fett och riktigt mörk choklad.

Receptet →

comments0

D-vitamin kan reducera risken för förkylning och influensa

GettyImages-499257708

Att ta tillskott av D-vitamin kan minska risken att få förkylningar eller influensa med omkring 12 procent, enligt en ny meta-analys:

D-vitamin är viktigt för immunförsvar och skeletthälsa – och många (speciellt här i norr) kan ha brister eftersom vi inte får nog med solljus på huden (vår huvudsakliga källa till D-vitamin). Att ta tillskott kan vara ett billigt sätt att vara på den säkra sidan och försäkra sig om att få tillräckligt.

Tar du tillskott av D-vitamin?

Läs vidare →

comments1

Så vinner du på fett: Att bli en fettförbrännande maskin för fysisk prestation


4,2 av 5 stjärnor5 stjärnor50%4 stjärnor16%3 stjärnor33%2 stjärnor0%1 stjärna0%6 röster80 visningar
Ketos börjar mer och mer uppmärksammas som en strategi för idrottsprestation, särskilt sedan två av deltagarna – inklusive vinnaren – åt någon form av lågkolhydratkost.

En av få med ett tidigt intresse för ketos för bättre idrottsprestation är tränaren och ultraidrottaren Peter Defty. I den här föreläsningen pratar han om insikter han fått – allt från stress, vikt och hur man blir fettanpassad – genom att få toppidrottare att bli fettdrivna.

Se den här

Se en liten del av föreläsningen ovan. Hela den 50 minuter långa föreläsningen är tillgänglig (textad) för medlemmar:

Så vinner du på fett – Peter Defty

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se föreläsningen direkt – liksom andra föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt nya fantastiska verktyg veckomenyer.

Läs vidare →

comments0

Egen kryddmix utan tillsats och socker

DD-254-blogg

Färdiga kryddmixer som man köper i butik innehåller ofta socker och tillsatser. Det är mycket smartare ett göra egna rena blandningar och det är dessutom billigare. Blanda utvalda kryddor och lägg i snygga burkar. En perfekt present att ge bort!

Egen kryddmix utan tillsats och socker

comments0