Nyheter

Frågor och svar om ketogen kost

Q&A om ketogen kost5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%1 röst153:00Här svarar keto-experterna Bryon Jaymes, Dominic D’Agostino, Jacob Wilson, Ryan Lowery, Adam Nally och Angela Poff.

För att få alla fördelarna med ketos rekommenderar vi ketogen kost. Inga produkter behövs.

Se videon

Du kan se hela den 53 minuter långa frågestunden på våra medlemssidor:

Frågor och svar om ketogen kost

Bli medlem (gratis att testa en månad) så får du omedelbar tillgång till föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.
Läs vidare →

comments1

Thai-sallad med biff

Thai-sallad med biff4,7 av 5 stjärnor5 stjärnor81%4 stjärnor9%3 stjärnor9%2 stjärnor0%1 stjärna0%11 röster11 Liberal LCHFLiberal LCHF79% Fett16% Protein50% Kolhydrater10 g kolhydrater / portion Lätt 15 + 5 m15 minuter förberedelse5 minuter tillagningstid

En fräsch och härligt intensiv sallad med mycket smak. Den goda sesammajonnäsen lyfter både grönt och kött till oanade höjder.

Receptet →

comments0

Nya rekommendationer i USA: Ingen juice för barn under ett år

well-juice-baby-master768

Inte att rekommendera

Fruktjuice bör inte ges till barn under det första levnadsåret, konstateras i en ny rapport från det amerikanska barnläkarförbundet. Juice innehåller alldeles för mycket socker:

När det gäller socker och kalorier är juice köpt i affären att likställa med läsk. Till exempel innehåller en dryg deciliter citron-limejuice 12.6 gram socker…

Frågan är varför man sätter gränsen vid ett år? Med tanke på att juice innehåller lika mycket socker som läsk, varför inte avråda från att ge juice till alla små barn, punkt?

Läs vidare →

comments2

Frukt och bär – tio i topp

LC-fruitsberries_top10_2-1600×270

Säg att du någon gång ibland vill äta en frukt (eller några bär) medan du ändå håller dig hyfsat till LCHF. Vilken frukt är då det bästa valet?

Nedan hittar du de bästa valen, rankade efter gram kolhydrater per normalportion (en frukt av medelstorlek eller en dryg deciliter). I toppen hittar du alternativen med minst kolhydrater.
 

  1. Hallon – 1 dl (60 gram) innehåller 2,5 gram kolhydrater.
  2. Björnbär – 1 dl (70 gram) innehåller 4,5 gram kolhydrater.
  3. Blåbär – 1 dl (50 gram) innehåller 4,5 gram kolhydrater.

Hela tio i topp-listan

comments0

Superenkel bearnaise

Superenkel bearnaise4,0 av 5 stjärnor5 stjärnor50%4 stjärnor20%3 stjärnor10%2 stjärnor20%1 stjärna0%10 röster10 Strikt LCHFStrikt LCHF97% Fett2% Protein1% Kolhydrater1 g kolhydrater / portion Lätt 5 + 10 m5 minuter förberedelse10 minuter tillagningstid

Vad vore en biff eller grillad fisk utan en fet bearnaise? Mycket tråkigare! Upptäck hur enkelt det är att svänga ihop denna klassiker och överraska dina gäster med världens godaste smörsås!

Receptet →

comments0

Insulin och fettlever

GettyImages-482859418-copy-1600×1280

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Jason Fung, kanadensisk njurspecialist och världsledande expert på periodisk fasta och LCHF:

År 1890 började Dr Alfred Frohlich från universitet i Wien att utreda den hormonella orsaken till fetma. Han beskrev en ung pojke som blivit fet mycket snabbt, och som till slut diagnosticerades med en skada i hypotalamusregionen av hjärnan. Det skulle senare bekräftas att skador på hypotalamus resulterar i obönhörlig viktuppgång.

På råttor och andra djur kan skador på hypotalamus i experiment ge omättlig aptit och fetma. Men forskare noterade snabbt något annat också. Alla dessa djur med fetma hade en karakteristisk leverskada, som ibland ledde till en totalförstörd lever. Genom att titta på möss med anlag för fetma upptäcktes samma leverförändringar. Konstigt, tänkte de. Vad har levern med fetma att göra? Läs vidare →

comments0

Kriget mot socker når en vändpunkt

GettyImages-629784872-1600×1067

Framtiden för sockerindustrin ser inte allför ljus ut. Konsumenterna ratar de fetmaskapande produkterna och sockerskatter över hela världen har effekt:

Efter årtionden av stabil ökning, en nära fördubbling per person sedan 1960, närmar vi oss en vändpunkt då konsumenter vänder sig från den läsk och det godis som får skulden för den fetmaepidemi som härjar i den rika delen av världen.

Bloomberg: War on Sugar Turns Years of Growth Into Market Tipping Point

Läs vidare →

comments4

Bjud på LCHF-buffé!

LCHF-buffé

En välfylld och avslappnad buffé är perfekt att bjuda på när man är många. Maten kan oftast förberedas och gästerna uppskattar att de kan välja att äta av det som de tycker om allra bäst. När man planerar sin buffé är det bra att välja rätter som passar ihop och att det samtidigt finns något som passar de flesta smaker och preferenser. Gärna något vegetarisk, mejerifritt och nötfritt.

Bjud vännerna på LCHF-buffé

comments0

National Pasta Association: Barn som äter pasta har bättre kosthållning överlag

GettyImages-623746584-1600×1067

Enligt the National Pasta Association (en amerikansk sammanslutning för pastaproducenter) har barn som äter mer pasta en bättre kosthållning överlag. Ja, det måste ju vara sant eftersom vetenskap inte kan vara mindre partisk än så (host, host).

National Pasta Association: Children and Adolescents Who Eat Pasta Have Better Overall Diet Quality, New Research Shows

Inte så överraskande var de här barnens hälsa inte bättre än andras, vid de objektiva mätningar som gjordes. De hade bara en större följsamhet när det gäller kostråd för ”nyttig kost”. Alltså kostråd som rekommenderar att man ska äta kolhydrater, som pasta. Tala om cirkelresonemang.

Precis de kostråd som inledde fetmaepidemin under tidigt 80-tal, som du vet. Kanske för att dåliga kolhydrater som vetemjöl (pasta) höjer blodsockret och det fettinlagrande hormonet insulin.

Ta gärna en titt på alternativen nedan om du vill ha ett kolhydratsnålare alternativ till pasta.

Läs vidare →

comments1