Ny expertgrupp på Livsmedelsverket

Det råder nya tider på Livsmedelsverket, under den nygamle tillförordnade chefen Annika Sohlström. Idag meddelar man att man bytt ut sin expertgrupp, som guidar verket om forskning kring mat och hälsa.

I den nya gruppen har flera ingrott fettskrämda individer nära pensionsåldern rykt. Du kan säkert identifiera några gamla kändisar som inte finns med längre, exempelvis professor H och hennes make. Det bör vara ett gott tecken för framtiden. Kanske kan vi framöver hoppas på ett litet mått nytänkande och färre mossiga förutfattade meningar om fett.

SLV: Här är Livsmedelsverkets nya expertgrupp i nutrition och folkhälsa

 

10 kommentarer

  1. Frida D
    Hurra, hurra.
    Vet vi något om nykomlingarna då? Före detta Donk, eller dylikt? Det spörs väl.
  2. Tina Glader
    Mycket bra att jäv och beroendeställning förbjuds.
  3. Marlene S
    Det behövs verkligen.
    Sitter just och bläddrar i den nya "Buffé" från Ica och där står mkt om tex att rött kött är "så där" ur hälso- och miljösynpunkt "enligt många studier".... Soja däremot ska vara både hälsosamt och bra för miljön.
    I samma tidning finns en artikel om att (kött)buljong är så inne och hälsosamt.
    T.o.m. relativt pålästa jag blir lite lätt förvirrad.
  4. sj
    Man kan läsa att bland annat finskan Ursula Schwab varit med och plockat ut expertgruppen, eller "prioritering av sökande" som de skriver. Enligt kostdemokrati.se känns hon inte direkt vettig (anti-LCHF?). Hon menar att LCHF är "ensidig mat"....

    http://www.kostdemokrati.se/nyheter/2011/11/29/barn-ska-skyddas-mot-l...

  5. Henrik
    Jag tror vi måste gå igebom samtliga. Både de som lngår i expertgruppen, och de som usett expergruppen ,och inte minst den nuvarande generaldirektören.
    Jag gick in och tittade på den första personen i expertgruppen på pubmed,http://www.slu.se/sv/institutioner/livsmedelsvetenskap/om-institutionen/vegetabiliska-livsmedel/roger-andersson/
    Där fann man: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Roger+Andersson

    Jag har svårt att tro att denne person, som oå SLU forskat om korn, råg och stärkelse INTE har starka band till producenterna av stärkelserika produkter, om alla hjälps åt, så konmer vi lära oss mycket om denna expertgrupp,

  6. F
    Ur askan i elden: Elisabet Rothenberg och Ingrid Larsson är uttalade motståndarna till LCHF. Snacka om mossig fettskräck. Debatterade mot Kostdoktorn och Zytomierska i SVT för fyra år sedan. Rothenberg var helt hysterisk.
    http://www.kostdemokrati.se/debatt/2012/03/01/debatt-tv1-19-januari-2...
    Riktigt dåliga nyheter. Föredrar nästan gamla Hellénius.
    Svar: #8
  7. Henrik
    Kickilotta har lagt upp en tråd om frågan på forumet:

    http://forum.kostdoktorn.se/topic/7813-senaste-nytt-livsmedelsverkets...

  8. Reefer
    Ja det här var inte alls bra nyheter. Nu fick vi ytterligare okunniga "experter" som kommer sitta där i ett antal år.
    Man skulle kunna skratta åt SLV och deras "expertgrupp" om det inte vore för att många vanliga, icke pålästa människor tyvärr tror på deras kostråd. Dessutom anger de riktlinjer för vilken kost som skolorna och övriga offentliga institutioner ska ge.
  9. sj
    Hon den isländska Inga Thorsdottir som varit med och prioriterat sökanden verkar ändå, inte uppenbart anti-lchf iaf. Enligt hennes cv så verkar hon ha forskat en hel del på omega 3 och barnfetma (mm). Man kan ju hoppas att hon har "prioriterat in" någon vettig....
  10. Tony Berglund
    Uppenbarligen ingen större förbättring, Björn Hammarskjöld har gjort en genomgång av de nya "experterna":
    http://kostkunskap.blogg.se/2016/january/byt-ut-livsmedelsverkets-exp...
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av