Nyheter

New York Times: Medelhavskost – är det maten eller livsstilen?

Homemade-Walnut-pesto-000021398949_Large-800x533-1

Varför hade vissa medelhavsregioner traditionellt mycket låg frekvens av hjärtkärlsjukdom? Var det på grund av kosten eller livsstilen? Och om det var mest på grund av kosten – exakt vad var det?

The New York Times skriver om den kommande filmen The Pioppi Protocol med dr Aseem Malhotra:

NYT: The Mediterranean Diet – Is It the Food or the Lifestyle?

Eftersom filmskaparna försöker göra filmen utan kommersiella bidrag finns det ingen intressekonflikt och de försöker få den finansierad av allmänheten via Kickstarter. Detta oberoende är avgörande för att göra filmen trovärdig.

Filmen är nu till nära 50% finansierad med sju dagar kvar. Kanske du vill stödja den och kunna se den innan någon annan OCH vara delaktig i att den alls kommer till stånd:

Kickstarter: What are the TRUE longevity secrets of the Mediterranean?

Tidigare

Teicholzmalhotra

 

3 Kommentarer

  1. jala
    Det är naturligtvis en samverkan mellan mat och livsstil.
  2. Hanveden
  3. Nisse
    Har för mig att en studie från Nederländerna för flera år sedan visade att den positiva effekten av Medelhavskosten minskade ju längre från Medelhavet man var. Kan ju ha varit det här med livsstilen i stället för maten. Men jag tror att studien också visade att man fick samma positiva effekt om man åt det ursprungliga kosten man ätit i området, alltså för oss vanlig husmanskost.
    Har försökt kolla lite, men nu hittar jag inte studien jag skriver om.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg