Mer bondfångeri från Viktväktarna

Viktväktarna

Hur kan man rekommendera sockerfylld kladdkaka till personer som vill gå NER i vikt?

En läsare skickade mig bilden ovan. Här uppmuntrar Viktväktarna till att älska en härligt kladdig kladdkaka och se till att unna sig den eftersom den är ”ProPoints vänlig”.

Kladdkakan bakas med gott om socker och vetemjöl.

Det överviktiga ”unnar sig” genom att följa Viktväktarnas råd är hunger och misslyckande. Det tycker jag inte de är värda.

Tidigare

Viktväktarna lägger ner i Danmark – hur går det i Sverige?

”Jag trodde inte resultatet skulle komma så snabbt”

Äntligen något från att tugga på från Allévo

Gjorde slut med bröd – gick ner 40 kg

Sockergodis och bantningspulver – samma sak?

”Du har bokstavligt talat räddat livet på mig”

ViktVäktarnas söta bluffbantning förlorar miljoner

”De bästa 84 dagarna i mitt liv”

Den sorgliga sanningen bakom The Biggest Loser

 

65 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Bonnmora
    Jag känner en familj där mor i huset har cancer, far i huset kraftigt överviktig, dottern har diabetes och även hon på väg att bli överviktig. Jag har länge tänkt vad är sambandet när Alla i familjen är sjuka? De är inte de värsta konsumenterna av skräpmat eller lördagsgodis, de röker inte och dricker obetydliga mängder alkohol. Kan det Bara handla om gener eller är det dåliga ods, tänkte jag alltid. Jag hälsade på dem här om dagen och det serverades vattenkokade makaroner och lightkorv. Lättmjölk och margarin på vetemackan till det. Jag frågade dem hur länge de ätit så här "strikt". -"Så länge de kunde minnas", svarade dem. Då förstod jag vad som var orsaken till ohälsan. Dietister vill gärna skylla på skräpmaten. Att chips, godis och kakor är den huvudsakliga anledningen till fetma. I många fall är det förmodligen det som får bägaren att rinna över, men i vissa fall är det garanterat det man äter oftast, det vill säga till vardags, som är boven. Eller så är det redan små mängder av godis som tillsammans med margariner och vete skadar cellerna i kroppen. För visst är det inte förbjudet att "Unna" sig något ibland, Viktväktarna? 😉
    Läs vidare →
  2. Fia
    Hej! Jag alltid haft stora besvär med allergier och astma och vart mycket infektionskänslig hela livet. Fick diagnosen allergisk astma redan vid två årsåldern och diagnosen celiaki vid 30 års ålders. I augusti 2013 drabbades jag av en hemsk allergisk reaktion (födoämnesutlöst)som va nära att ta mitt liv. Efter detta blev jag oerhört skrämd! Började med lchf och äter nu bara ren mat utan tillsatser då jag tror att min kropp inte orkar med mer gifter. Det som nu är anmärkningsvärt är att jag inte har haft vare sig lunginflammationer eller bronkiter under vinter ( brukar ha flera/år) trots kraftigt förkylda barn runt mig!? Är helt förundrad över va frisk jag känner mig helt plötsligt?! Har endast haft lite ont i halsen vid två tillfällen som släppt på några dagar. Vidare hade jag värk i kroppen allt mer och mer, och jag undrade varför jag hade så mycket krämpor i så ung ålder!? Värken är nu borta och jag känner mig så mycket piggare i hela kroppen. Detta är mycket spännande va maten gör med kroppen! Jag kan inte tro att det är sant att jag inte blivit sjuk på hela vintern och sluppit alla dessa antibiotikakurer??! Vikten har också förändrats -17kg sen september. Kan bara säga att jag är oerhört glad över att ha hittat denna kost och att jag nu har haft en bra och friskt vinter.
    Svar: #42
    Läs vidare →
1 2

Alla kommentarer

  1. Marlene S
    Helt. Jävla. Sjukt. Profithungrigt.
  2. Marlene S
    Så här gör jag min egna majjo:
    Knäck ett helt ägg i mixerbunken, tillsätt 1-2 msk dijonsenap, salt efter smak, vitpeppar ca ett kryddmått. Mixa. Fortsätt mixa samtidigt som du häller rapsolja i bunken, börja med en liten skvätt, fortsätt hälla och mixa till önskad konsistens. Ju mer olja, desto tjockare.
    Senap och ägg är kalla, oljan varm. Har skurit sig, säg 3 ggr på 2 års majjo-making.
    Recept från 56kilo.se
  3. V
    Narendra

    En god utkomst jag hoppas är att hela världen en dag slutar att vara vilseledda.

    Ledsen om jag gjorde dig upprörd. Har inte haft för avsikt att skada någon.

  4. V
    Narendra.

    Jag ber om ursäkt om jag gjort dig upprörd. Det var absolut inte min mening.

    Läste något här ovan om fängelsestraff. Ber om ursäkt för den personens vägnar också. Är övertygad om att det inte är något illa ment det heller.

  5. hasse
    Nej korrekt det var inte apoteket. http://healthcare.se/. Vilseledande och förvirrande hemsida..
  6. stefan
    lite off topic (ville tipsa)

    McDonald's sponsored the annual conference of the California branch of the nutritionists' professional organization

    http://www.motherjones.com/environment/2014/05/my-trip-mcdonalds-spon...

  7. PeO
    Det går göra majonnäsen ännu enklare..
    Hitta en glasburk där stavmixern går ner genom öppningen.
    Lägg bara ner alla ingredienser som dom är i burken (ett helt ägg, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt, peppar, valfri mängd rapsolja (2-3 dl har jag testat med))
    Mixa tills det blir bra konsistens
    Klart!

    Ägg, senap och rapsoljan har jag kylskåpskall, och det funkar bra det med..
    Inget krångel med att dela på ägget eller slingra med oljan (det som troligtvis avskräcker många, inklusive mig, från att ens försöka göra egen majonnäs)

  8. Mynona
    Helt kass. Byt fettet mot kvarg, gå hungrig, få extrahunger när blodsockret dalar. Baka en kladdkaka till då eller?
  9. maja
    Saken är väl den att många e-nummer är fullt naturliga, bara att de måste skriva ut dessa. Ta och kolla upp dessa e-nummer så ska du se att de inte är så farliga.
    Socker däremot är desto farligare även i liten mängd.

    Och som sagt tidigare, sjukt enkelt att göra egen majonnäs av äggula och rapsolja.

  10. Mynona
    Många "Naturliga E-nummer" är inte så naturliga. Citronsyra kommer inte från citroner, och kan innehålla rester av mögelgift från den mögelsvamp man framställt det med. Liknande med flera saker.

    Jag vet inte hur man vet om det är naturlig citronsyra eller ej. O.s.v.

  11. Claes petersson
    Här kommer ett riktigt bra recept som jag hittade på under min tid som entrepreneur i restaurang branchen under 80-90 talet. (Godsfinkan i Kristianstad) Om man bakar receptet 10 min i 200 C blir det en härlig chocklad kaka. Om man inte bakar receptet blir det en perfect chockolad mousse.

    Vispa 5 ägg gulor hårt
    Vispa 5 äggvitor hårt
    Smält 400 gram smör tillsammans med 250 gram mörk choklad i micken.
    Blanda ihop, baka eller låt stelna i kyl

    Enjoy!

  12. Cattis
    http://vlt.se/halsa/1.2488199-de-bestamde-sig-och-gick-tillsammans-ne...

    Dom ser verkligen ut att må jättedåligt. 😉

    Visst är det härligt att det finns kostalternativ för alla, själv föredrar jag lågkolhydrat men gläds lika mycket med detta par för det. 🙂

    Svar: #63
  13. Lasse1
    Alla är nog glada att tappa kilon i början, socker skadar en hel del organ, men det märks ju först senare.
  14. Rolf Kristiansson
    Jag måste tacka Cleas för ett bra recept, vi åkte regelbundet från Helsingborg just till Godsfinkan. Där fanns den nya maten fräsch och trevlig stämning.
  15. Malin
    Bullshit. Äter enligt viktväktarna, har gått ner 25 kg de senaste 7 månaderna och jag har inte varit hungrig en endaste stund. Jag kan äta allt med måtta. Man kan gå ner i vikt och "unna sig" saker. Så typiskt LCHF:are att klanka ner på andra saker. Allt passar inte för alla. Viktväktarna passar inte alla lika mycket som LCHF inte passar alla. Acceptera att folk är olika. Tramssida.
1 2
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av