Nyheter

Mats Wiman, friskare och smalare

Här är första intervjun från LCHF-campingen i Trosa i helgen. Mats Wiman berättar om sin spännande hälsoresa. Det blev en bra intervju tycker jag.

Nästa ut är Mats Forsenberg, om att äta noll kolhydrater. Jo, noll. Det kan bli imorgon.

 

23 Kommentarer

  1. Bra intervju! Mats gör verkligen ett sympatiskt och seriöst intryck när han berättar sin historia. Och doc, du låter honom verkligen berätta. Snyggt!
  2. us
    Ja, verkligen bra!
  3. cgs
    Bättre än så här är svårt att få. Lugn och sakligt och stadig bild, det gillar vi.
  4. Lund
    Heja Mats, det är så sant som sägs.

    Vem kan säga emot en symptomfri diabetiker med ett HbA1C som en "frisk"...

    Hur kunde man trixa till ett konsensusbeslut om att diabetiker ska/skulle äta som alla andra, mao lika mycket kolhydrater som en frisk person klarar av att processa, med normal produktion av insulin? ...
    När alla vet att diabetikerns problem medför inget/för lite/ defekt insulin...

    Bra fråga, som bör ställas till SoS, SBU och SLV. Tyvärr verkar inte SLV har några läkare tillgängliga, så kompetensen vad gäller fysiologi ligger närmast på minus...

  5. lotta
    Måste fråga hur det går för Lchf tjejen som var med i efter tio tillsammans med dig. De var ju tre tjejer som skulle äta på tre olika sätt och sedan blogga om det. De andra tjejerna bloggar och det verkar gå bra för dom men Lchf tjejen har inte bloggat sedan i maj. Har hon inte velat fortsätta? har det inte gått bra? Berätta gärna är du snäll!
  6. Bosse
    Lund, jag räknas som frisk (ingen diabetes även om jag förr låg nära gränsen. Men jag tål för den skull inte kolhydrater. Håller jag mig på 0-7 % så är det vad kroppen klarar av att ta hand om.
  7. Bra intervju, vi behöver fler som han för att kunna påvisa felaktigheten i dagens abrupta kostråd. Han är ett levande exempel på att han inte är ett redan dött exempel som han idag borde ha varit enligt dagens läkare och kostrådgivare.
    Bra jobbat Eenfeldt.
  8. LK
    Verkligen jättekul att se återvunnen hälsa! LCHF känns fortfarande lite som en saga eftersom myten om det farliga fettet levt i så många år jämfört med den just nu "chockerande" nyheten om att vi borde äta som vi "alltid" har gjort, rent evolutionärt.
  9. Bra video! Tack ska du ha. =)
  10. Bengt Forssberg
    Toppenintervju, och MYCKET bra och sakligt svarande på doc.s frågor
  11. lotta #5,
    Jag pratade just med Anna och hon mår fint och har det bra och är än smalare än sist. Hon kör vidare med lchf om än något mindre strikt än under tv-tiden.
  12. Åse
    Bra intervju!
    Det var ett väldigt intressent o trevligt föredrag som Mats höll i Trosa!
  13. Härligt liv du lever Mats!
    Tack Andreas för att du lägger ut intervjuerna åt oss!
    Jag länkar raskt vidare.
    /Margareta
  14. Emma
    Helt OT: Den som har tillgång till SVT Kunskapskanalen just nu kan ta del av de (irr?)läror från Functional Food Science Centre vid Lunds universitet, bl.a. prof. Inger Björck och några doktorander:

    16.00. Råg och smör: nya rön inom functional food. Om nyttan av att äta råg och konsten att skräddarsy matfetter. Arrangör: Functional Food Science Centre vid Lunds universitet. Pågår till kl. 17.35.

  15. Emma:

    Det är en bra föreläsning som visas lite då och då.

    Man kan även se den på UR Play när man vill.

  16. Emma
    Ja, här finns några olika klipp från samma seminarium:
    http://www.ur.se/play/157423

    Jag hade dels inte möjlighet att se koncentrerat nu och dels saknar jag förmodligen tillräckliga förkunskaper för att kunna bedöma innehållet riktigt bra. Det jag fick med mig var att råg och kanske havre har bättre egenskaper än vete och höjer blodsockret mycket långsammare. Angående smör var det lite diffust - vid någon viss mängd varade blodfettshöjningen efter smörintag signifikant kortare än med de oljor de jämfört med (deras omestrade ALA-olja och nån mer, oliv eller raps?). Men vid någon viss större mängd var det tvärtom, och oljorna gav snabbare blodfettssänkning. Hur ska man tolka detta?

    Jag vet inte, hela functional food-konceptet ger mig vibbar av att gå över ån efter vatten. Tänk om en del av de där forskningspengarna kunde gå till att forska om LCHF.

    Jag har inte orkat sätta mig in i biologin och vetenskapen bakom hela kostgrejen (bra, precist uttryck, inte sant?). Man ska hinna med så mycket i livet. Men om man nu skulle få för sig att skaffa sig lite bättre grundkunskaper och förhoppningsvis kunna tänka lite mer självständigt på området - vilka böcker och ev. andra kunskapskällor skulle vara att rekommendera?

  17. Kanonbra!
    Jag lyfter med filmen till min blogg och min Facebooksida!
    Tack för en jättebra sida, Kostdoktorn!
    Anna
  18. inger
    Underbart att lyssna på. Min man släppte tv en stund i fotbollsenergin för att lyssna på Mats Wiman
    Min man är ochså fd Diabetiker med Annika s mat
    Han tyckte att det var toppen . det lättar att läsa , höra och få lite nytt o lärorikt att ta till sig.
    Det blir Trosa nästa år .

    En superbra intervju, Lugn ,saklig , säker Jättebra

    Inger

  19. Marianne W
    Jag och min fettskrämde make var i Trosa och lyssnade på Mats Wiman bl a. Nu kör han strikt LCHF :-).
  20. Lars Norbacke
    Hej !

    Kanon bra interju, sakligt framställd samt att interjvuaren inte avbryter.
    Jag tror att det är denna typ av interjuver folk kan ta åt sig av.
    Kanon bra hemsida, väntar med spänning på din bok.

    Ha det bra !
    Trevlig sommar /Lasse

  21. Mats Wiman
    Tack alla för uppmuntrande kommentarer!

    Andreas gjorde mig verkligen avspänd och samlad - ett riktigt intervjuproffs!

    Jag har nu blivit uppmuntrad att göra en PowerPoint-presentation.

  22. Kvällskämt:

    För alla som sett filmen Madagaskar 2

    6-8 ägg kan lätt tolkas som 68, vilket säkert inte är farligt annat än för folk runtomkring som gasas av äggmökarna

  23. Eva Mattsson
    Skulle uppskatta om ni var tydliga & skilde på diabetes t1 & t2! Det Mats Wiman blivit frisk från är uppenbarligen t2. Det går ibland så långt att barn m t1 blir mobbade i skolan pga att andra ungar (läs deras föräldrar!) anser sig veta att det där kan man lätt bli av med om bara är klok nog att leva på smör, ägg & kött.
    Kolhydrater finns i många former & olika kroppar kan reagera olika när det gäller blodsockerstegring & insulinbehov. Soffpotatisar med t2 klarar sig säkert länge på bara fett & protein, men lurar ni i aktiva idrottande människor att de inte behöver kolhydrater kan det gå riktigt illa!!!

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg