LCHF-recept

Recept + medlemskap

Nytt

Alla nya recept
Veckomenyer

Få mängder av veckomenyer för LCHF, kompletta med inköpslistor och allt, med våra nya veckomenyer. Bli medlem (gratis att testa en månad.)

Populärast

De 30 populäraste recepten

Frukostar

Alla frukostar

 

Måltider

Alla måltider

 

Sidorätter

Alla sidorätter

 

Tillbehör

Alla tillbehör

 

Mellanmål

Alla mellanmål

 

Efterrätter

Alla efterrätter

 

Bröd

Alla brödrecept

 

Vegetariskt

Alla vegetariska recept

Mer inspiration

Älskade sparris!Hemgjord dressing och fräscha rörorVälkommen sköna maj

Fräscha sallader som mättar perfektLäcker lax till vardag och festSnabba rätter för maxade matlådor

Kål är alltid rättEgen majonnäs med all världens smakerFett goda smöriga röror

Mer LCHF-inspirationOm våra recept

Eftersom vi inte är stöpta i samma form bjuder vi på recept som passar alla. Du som har diabetes eller vill gå ner i vikt kan ha ett helt annat behov än en person som är normalviktig, frisk och aktiv. Det finns inga regler, testa dig fram, känn efter och glöm inte bort att njuta under tiden. Alla recept är dock glutenfria, snåla på kolhydrater och utan några artificiella sötningsmedel.

Läs mer om våra definitioner

Strikt LCHF < 20g kh/dag

Strikt LCHF

Måttlig LCHF 20–50 g kh/dag

Måttlig LCHF

Liberal LCHF 50–100 g kh/dag

Liberal LCHFTips och förslag

Har du något tips om recept, eller förslag på hur vi kan förbättra vår receptsajt? Lämna gärna en kommentar nedan eller skicka ett mejl direkt till Anne Aobadiaanne@kostdoktorn.se.


34 Kommentarer

 1. Fredrik Söderlund
  Attraktiv och pedagogisk layout på receptsidan!👍👍
 2. Eva Bjuhr
  Så glad jag blir! Var just på väg att köpa ännu en kokbok för fler ideer med Lchf mat. Så smidigt att få inspirationen direkt på webben!
 3. Mats
  Anne rockar fett !! Underbart.
 4. Moses Mattsson
  Det var det roligaste jag hört på länge. Vilket lyft för kostdoktorn. Värt alla medlemsavgifterna på kostdoktorn. Gör gärna recept för ångugnen också.
 5. Satu
  Ett tips: en kategori där de mejerifria recepten samlas. Vi börjar vara många nu som äter mejerifritt LCHF!
  Svar: #10, #25
 6. Elisabeth
  Äntligen lättare få recept utan att köpa böcker, men även bra för den som är nybörjare eftersom det kan vara lite klurigt att förändra sina vanor till det allra bästa alternativet! Fick diabetesmarker för 1,5 år sedan men tack vare denna mat slipper jag medicin.
 7. 1 kommentar borttagen
 8. LiA
  FETT snyggt upplägg!!! 😍😃👌
 9. Berith
  Stort tack för detta initiativ och arbetet bakom! Detta ger mig massor av inspiration.
 10. mia
  Bra idé 😀
 11. Hilkka
  Så glad jag blev redan när jag läste rubriken! Äter LCHF- kost p g a att min kropp samlar vätska av kålhydrater och har diabetes. Kunde skriva mycket av detta men inte trötta ut er.
 12. Peter
  Ja tål inte oliver och olivolja och kiwi och räkor och champinjoner! Dom utlöser min epilepsi anfall!
 13. Peter
  Ja kan inte äta dessa
 14. Pekka
  Det här är ju klart värt den blygsamma medlemsavgiften...;)
 15. Monica
  Blir glad att Du finns hos Kostdoktorn , har båda dina kokböcker, mycket bra. Men vad skall man dricka. Har druckit 1-2 glas rödvin regelbundet, nästan varje dag i flera år. Är pensionär. Nu får det vara nog med vin på ett tag, har vita veckor. Men vad skall jag dricka till den goda pajen eller de goda ostarna. Hjälp mej . Tack
  Svar: #21
 16. Micke
  Hej har kollat in några trevliga recept här. Och eftersom jag är ganska kass i köket så skulle det underlätta om man inte bara skriver salt och peppar. Snälla skriv vilken peppar som menas eller iallafall vilken peppar som receptmakaren använder (gärna mängden). Kanske det är löjligt för vissa,men för mig skulle det vara till stor hjälp.
 17. Edor
  Gärna lite recept med kött också. Jag är inte så mycket för veganmat.
 18. 2 kommentarer borttagna
 19. Gunilla
  Har någon prövat att göra ostsnurror ? Hur gick det ? För mig fungerade det inte , smeten blev alldeles för lös. Gick inte att hantera . Jag undrar om alla recept är provade innan de publiceras . Och så undrar jag om det ska var kokosnötsmjöl istället för kokosmjöl. Någon som kan svara ? Jag vill tillägga att ostsnurrorna var väldigt goda även om de inte fick formen av en snurra .
 20. Gunilla
  Jag föreslår att du dricker vatten , den bästa dryck som finns . Gärna bubbel så känns det lite festligare .
 21. 1 kommentar borttagen
 22. Madde
  Madde
  1 minut sedan
  Har en liten/stor fråga.
  Jag har försökt att äta LSCf flera gånger, men det går inte.
  Anledningen tror jag är att jag för flera år sedan var tvungen att opera bort en och en halv meter tunntarm. Därför tror jag att denna diet med allt fett gör att jag har en tjugosekunders regel till närmaste toa.
  Men min fråga.
  Kan man använda något annat istället för fett, vill så gärna att det ska funka.
  Har ju sett att många mår bra av denna diet.
  Svar: #39
 23. Kristin
  Mycket bra med notis på varje bild om det är strikt LCHF, måttlig, eller Ketogen LCGF, men jag förstår inte riktigt skillnaden mellan ek Ketogen och en strikt LCGF, exempelvis Tzatsiki, varför är den måttlig när det inte är några kolhydrater alls?

  Likaså den nya recepten Ostfyllda squaschfyllda zuccini och Torsken med svamp, varför klassas den ena som måttlig och den andra som Ketogen, när de har ungefär samma kolhydrats intag?
  Vänligen Kristin

 24. Julius
  Det ville vært flott. Jeg tåler ikke kasein (melkeprotein) og er så følsom at jeg også må unngå smør. Jeg bruker kokosmelk istedet for melk eller fløte i supper og sauser.
 25. Lena
  Gärna en ny kategori med goda drycker. Varma och kalla. Gärna alkoholfria läskande drycker. Drycker till fest och vardag. Själv bubblar jag vatten och skivar ned lime. Jättegott. Men jag skulle gärna vilja ha lite inspiration.
 26. Lotta
  Är det en slump att jag inte hittar några recept med fläskfilé eller finns det nån annan orsak?
 27. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
  Hej Lotta,
  Kul att du hittat hit och börjat botanisera bland recepten. Kostdoktorns receptsida är under uppbyggnad och vi jobbar dagligen med att fylla på med nya recept. Du har helt rätt vi saknar fortfarande en del kött- och styckdetaljer som fläskfilé och oxfilé. Men det är på gång!
 28. Lillemor Larsson
  Jag är så djävla trött på att få logga in varenda gång jag går in på
  Kostdoktorn.
  Jag är medlem och bockat i att jag vill vara inloggad.
  Detta fungerar inte även om det gäller två tre minuter med något annat på internet. Vill Jag sen gå tillbaks till Kostdoktorn är det samma visa med e-mejl, lösenord.....
  Mycket tungt.
  Fru Larsson
 29. Margareta Larsson
  Margareta Larsson 24 april, jag söker också något läskande och sockerfritt att dricka.
 30. Ewa
  En fråga. När jag läser igenom recepten så ser jag ibland att det är flera gram kolhydrater mer i en strikt rätt än i en måttlig per portion. Kan någon förklara för mig vad det är för skillnad på de olika graderna strikt, måttlig, liberal o.s.v. Trodde i min enfald att ju striktare desto mindre kolhydrater och därmed desto mer chans att gå ner i vikt.
  Mvh Ewa
  Svar: #32
 31. Ewa
  Det är precis där jag läst på, därav min fråga. Alltså varför är det ibland mer kolhydrater i det som klassas strikt än det som klassas liberal?
  Svar: #34
 32. Ewa, du får gärna komma med några konkreta exempel så tittar vi på det. Mejla till annika@kostdoktorn.se
 33. Keno
  Jag vill starta men är lite rädd ? Allt som jag har provat funkar ej. Kan ni/någon ge en tips
 34. 1 kommentar borttagen
 35. Lisa
  Liten fråga om vitkål.
  Jag är nybörjare med lchf sedan två veckor, men märker redan nu av de många fördelarna som stabilare humör, viktnedgång och känslan av att vara lättare och inte svullen.
  Tycker mycket om era recept och får bra inspiration och tips. Men, Vad är det som gör att tex receptet "fläskkotlett med vitkålsgratäng" är strikt lchf men recepten på bara vitkålsgratäng, måttlig lchf och smörstekt vitkål anses som liberal lchf?
  Tack för hjälp!
  Svar: #38
 36. Anne Aobadia Team Kostdoktorn
  Hej Lisa,
  Det handlar i korthet om att vitkål i sig innehåller kolhydrater vilket kött och andra proteinkällor inte gör. Ju större andel grönsaker i en måltid/rätt desto fler kolhydrater. I detta fall kan man säga att kotletten drar ner den procentuella mängden kolhydrater.
  Okej? Återkom gärna om du har fler frågor kring detta, andra synpunkter och/eller tips.
  Anne
 37. Hanna
  Min kille hade samma problem som du (har också opererat bort mycket av sin tarm) men nu funkar det även för honom att äta fett efter att han började ta 2 kapslar kreon till varje måltid. Det kan du få på recept av din läkare, finns receptfritt med men då blir det dyrare. Lycka till!

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av