LCHF-semla

lchfsemla2

Semlan är en del av den svenska folksjälen och verkar för många vara bland det svåraste att avstå ifrån när man äter LCHF. Nu dyker det upp allt fler caféer som har förstått att det finns efterfrågan på en socker- och glutenfri semla bakad på annat än vetemjöl. Om du tycker att det känns OK med sötningsmedel kan du prova den här semlan som finns på Hammarbyhöjdens Café i södra Stockholm. Den är bakad på kokosmjöl, mandelmjöl och fiberhusk. Har du tur finns det också LCHF-frallor.

Vill du ha tips på restauranger, caféer och annat som har LCHF-alterantiv på menyn, ta en titt på tråden LCHF i min stadKostdoktorns forum.

Vill du baka din semla och själv styra hur söt den ska vara eller vad den ska sötas med, finns det en uppsjö av recept på nätet, bland annat det här.

Har du tips på restauranger och caféer som gör ditt LCHF-liv lättare? Kommentera gärna nedan eller bidra i tråden på Kostdoktorn forum!

Mer

Så går du ner i vikt: Undvik sötningsmedel

Hur sötningsmedel kan få oss att äta mer

Tidigare

Nu kommer varmkorvsemlan!

LCHF-semlor

Äldre inlägg