Nyheter

73 Kommentarer

Toppkommentarer

  1. PA
    Dagens LCHF-katastrof är avsnittet på Vetenskapens värld där en totalt förljugen s.k. forskare, professor, världsmästare och you name it basunerar ut skräckfakta om hur ond bråd död och ohälsa drabbar alla köttätare. Man har följt hundratusentals människor under 30 år och gissa om procenten i cancer och hjärtsjukdomar landade skyhögt för alla usla köttfrossare. Som alla vet består ett hamburgermål enbart av kött och fett. Även en frukost som innehåller en skiva bacon eller två består enbart av det samma. Allt bröd, marmelad, munkringar och juice är försumbart. Hur tänkte man på SvT när man låter en sådan person fara med så mycket osanning och skrämma skiten ur folk samt driva på ohälsa och miljöförstöring?
    Svar: #29, #38
    Läs vidare →
  2. Petra
    Det är alltid bättre med svenskt kött! Svenska grisar i konventionell uppfödning har ungefär samma krav på sig som utländska ekologiska. Det beror på att vi i Sverige har högre djurskyddskrav än övriga Europa.
    Så köp i första hand Kravmärkt ekologiskt svenskt, i andra hand ekologiskt svenskt, i tredje hand svenskt kött. Finns inte det välj nåt annat.
    Annars kommer vi inte ha kvar nån svensk köttproduktion så småningom.
    Det är bi konsumenter som måste sätta press på handlarna att köpa in svenskt kött.
    Tack för mig!
    Svar: #15, #21, #50
    Läs vidare →
1 2

Alla kommentarer

  1. Rjouminna
    Alla sidfläsk jag hittat hos oss i Finland är helt naturella utan tillsatser.
  2. PA
    #38
    Det håller jag inte alls med om. Man totalignorerar att en av de största orsakerna till ohälsa är just kolhydrater. Vilket även är bevisat till skillnad från deras tes, tro eller förhoppning. Man skopar alltså som steg ett ut all möjlighet för att kolisar skulle kunna vara inblandade i någon form av sjukdom eller dödlighet. Sedan sätter man upp processat kött som storskurk och börjar fiska i statistiken. Ett exempel för att tydliggöra vad jag tycker dom gör. Pappret i cigg är säkert inte heller bra för hälsan men det är löjligt i jämförelse med tobaken...
  3. PA
    Det håller jag inte alls med om. Man totalignorerar att en av de största orsakerna till ohälsa är just kolhydrater. Vilket även är bevisat till skillnad från deras tes, tro eller förhoppning. Man skopar alltså som steg ett ut all möjlighet för att kolisar skulle kunna vara inblandade i någon form av sjukdom eller dödlighet. Sedan sätter man upp processat kött som storskurk och börjar fiska i statistiken. Ett exempel för att tydliggöra vad jag tycker dom gör. Pappret i cigg är säkert inte heller bra för hälsan men det är löjligt i jämförelse med tobaken...
  4. Laboh
    När han satt på restaurang och åt rött kött så var det ju hamburgare med bröd och en gigantisk portion friterad potatis till.

    Om man kollar in youtube klipp på hur man tillverkar varmkorv https://www.youtube.com/watch?v=2NzUm7UEEIY så kan man se hur de håller i stora mängder socker i form av cornsyrup se 1:39 in i klippet.
    Tittar man på innehållsförteckningar i affären på bacon, salami och all processad korv så finns ju alltid druvsocker med som ingrediens.

    Så är det verkligen köttet som är boven eller alla snabba kolhydrater?
    Tvivlar på att det är köttet och satsat mina pengar på de snabba kolhydraterna.

    Svar: #62
  5. JohanKarl
    Tack för tipset - har ju släkten i Jämtland, så på nåt sätt ska jag nog kunna handla där
  6. Dead meat
    Ja det verkar vara ALLT UTOM KÖTTET som är det farliga i köttet - d.v.s. nitriter, nitrater, tillsatsämnen och FRAMFÖRALLT de heterocykliska aminer och andra FRIA RADIKALER som BILDAS när man hettar upp köttet. Ska det vara så HIMLA SVÅRT för forskarna att FATTA att de måste isolera dessa faktorer när de gör studier på kött? Helt otroligt... Naturläkare som Dr Joel Wallach har pratat om detta i 50 år.
    Svar: #59
  7. Katastrof-fia
    Katastrof-varnning: en gång var jag nära att gå med i Aftonbladets viktklubb. Som tur var gjorde jag inte detta. Läste idag på viktklubb dessa "goda" råd av dietisten Anna Hägg som förklarar att det är lite knepint att välja mellan lightläsk och vanlig läsk. Vi får rådet att lättmjölk bör ingå i kosten eftersom det är mindre fett där, alltså är light bra. Men vanlig läsk ska man hoppa över för där finns socker som är kalorier och det är inte bra. Lightläsk däremot (oavsett sort) är kalorifri. Jippi, alltså. Fast det är bra att vänja sig av med sockersmaken helt avslutar hon med. Har inte Aftonbladet rapporterat om fettskräckens död. Läser de inte sin egen tidning???

    http://viktklubb.aftonbladet.se/v4/hem/openarticle/19318368/?refpartn...

    Svar: #61
  8. Goran van Den Buske
    Ständigt och återkommande gör sig forskare och andra experter skyldiga till samma "misstag" som du nämner i din kommentar. Man kan nästan börja tänka på toppstyrd, Prioritetsdriven forskning. Vem eller vilka kan ha intresse av något sådant? - utan att tänka konspirationsteorier och "Follow The Money".
  9. Goran van Den Buske
    Kommentaren ovan var riktad åt Dead Meat-hållet, men försvann ur mina händer, medan jag skrev.
  10. Goran van Den Buske
    Mannen på gatan, Livsmedelsverkets tjänstemän och flesta dietister har ingen susning, alternativt föga vetskap, om vad exakt LCHF i grunden innebär. För dem är liknande "teve-underhållning" en veritabel drömbekräftelse ´å deras gruvligaste fördomar. Tyvärr!
  11. Beholder
    Vad är det för fel på svaret?
  12. EvaLi
    Hej Laboh
    Det finns faktiskt bacon och korv som INTE innehåller socker.
    Bacon = Scan svenskt bacon Originalet
    Korv= Scan Salsiccia al limone 90% kötthalt, finns fler sorter.
    Tyvärr innehåller dessa båda rökarom, men det är de bästa jag kan hitta
    i mina affärer. Ska dock gå över till att skaffa oprocessat fläskkött hos en lokal bonde. Kanske testa att göra egen korv också?
  13. Marianne
    Nu i efterhand tycker jag det var väldigt märkligt att Moseley kunde gå upp 3 kg och dessutom just kring midjan!! Hur kunde de räkna ut det? De tog alltså hans midjemått innan dieten? Men när man såg vad han åt vid luncherna, bröd till hamburgaren och en massa pommes o.s.v. så tror inte jag heller att kött var orsaken till viktuppgången, inte helt och hållet i alla fall. Man vet ju dock att när man överäter protein så finns det en risk att gå upp i vikt. Men LCHF innebär ju inte som vi alla vet att äta en massa protein. Angående processed meat, har Doc någon kommentar angående detta? Bacon, korv och skinka ska vi väl inte äta för mycket av eller?
    Svar: #66
  14. Morgan
    Att det är tomt på hyllan där TULIPs bacon ligger är nog för att ingen köper danskt längre.
  15. Magnus Svan
    Ann Fernholm är tillbaka och kommenterar på http://ettsotareblod.se
  16. Helena I
    "LCHF innebär ju inte som vi alla vet att äta en massa protein. Angående processed meat, har Doc någon kommentar angående detta? Bacon, korv och skinka ska vi väl inte äta för mycket av eller?"

    Håller med Marianne. Har väntat sedan igår kväll på att kostdoktorn ska vara snäll o säga sitt. Andreas la ut inlägg om bacon igår, på kvällen visades Vetenskapens värld. Nu följer jag med spänning kostdoktorns uttalande o åsikt i ämnet. Jag blev förvirrad av att man ska undvika bacon, men att det kan avhjälpas med resident stärkelse, som finns i potatis mm. Nu vet jag varken ut eller in. Vad ska man tro? Väntar som sagt på uttalande från Andreas. Som jag förstår ska man utesluta bacon, skinka o korv? Så tacksam för svar Andreas! Viktigt för oss Lchf-are att få kännedom om! Tack för ordet!

  17. Dead meat
    Bacon, köttbullar, korv, pommes frites, nudlar, wokgrönsaker.. you name it! Så länge det innehåller nitriter, nitrater och så länge du steker det på pannan bildas det cancerframkallande ämnen som sakta med säkert förstör dina blodådror, celler och DNA. Du åldras i förtid och dör när du är mellan 50 och 80 år av cancer eller hjärt/kärlrelaterade sjukdomar. Det är samma sak som att spela rysk roulett sådär en gång varje tionde år efter att du fyllt 40 år. Lita på ditt sunda förnuft. Vänta inte ytterligare 25 år tills forskarna lyckats enas om samma sak.

    Den som vill äta kött men inte få några skador av det måste äta det rått, koka det eller steka det på svag värme med kokosfett (ej smör eller vegetabiliska oljor), indränkt med kraftiga antioxiderande kryddor som t.ex. rosmarin och dessutom kompensera med antioxidanter i form av grönsaker, bär och för att vara på den säkra sidan - kosttillskott.

    Själv börjar jag dagen med en LCHF smoothie med t.ex. ägg eller vassleprotein, super greens (chlorella, spirulina etc), kokosolja, MSM, chiafrön och 5-6 dl med bladspenat (allt ekologiskt naturligtvis) och mår toppen! Sen gör jag en lika dan smoothie på eftermiddagen. Tanken är att när mina jämnåriga kompisar sitter senila och dreglar i rullstolen på ålders höst flår jag själv runt som Ernst i trädgården! 🙂

  18. MickeB
    Såg programmet igår och måste säga att det hade samma låga kvalitet som Mosleys tidigare program. Han säger sig följa en köttdiet genom att äta 140 gram kött per dag? Om han äter fett kött/ chark kommer han upp i säg 400 kcal per dag, vad åt och drack han i övrigt? Att påstå att de små hölsofärändringarna beror på att han åt lite mer kött än vanligt är ju ganska löjligt, de var ju dessutom inom normalvariationer, då värdena vairerar från dag till dag och inte alarmerande alls. Mera sensationsjournalistik och spekulationer än en belysande dokumentär.
  19. Linda
    Det är alltid slut på ekologisk bacon i min butik! Fast det är ju kanske bra egentligen... 😉
  20. Åsa
    Jag tycker också att Kostdoktorn skulle skriva ett balanserat inlägg om processat kött. Sedan gratulerar jag mig själv till att ha införskaffat en crockpot. Här ska lagas långkokta köttgrytor i höst!
  21. Weronica
    Det svenska ordet lagom är bäst, man kan äta allt men inte alltid 🙂
    Däremot så tror jag att man ska välja EKO-KRAV märkt kött, då mår både djuren och vi människor bättre... 🙂
    Finns det inte, så avstå!
  22. Hans
    Ett intressant inlägg om nitrit, nitrat. Sant eller inte? Det är för långt för att jag ska orka översätta det till svenska.

    http://chriskresser.com/the-nitrate-and-nitrite-myth-another-reason-n...

  23. Gunilla Krieg
    Förr var det självklart med grädde till kaffet. När Livsmedelsverket och alla dietister började sprida fettskräck försvann grädden och ersattes med mjölk, numera mellanmjölk överallt. På jobbmöten, konferenser, caféer och konditorier är det numera omöjligt att få grädde till kaffet. Ibland erbjuds sprutgrädde med tillsatt socker och konserveringsmedel. För åtta år sedan gick jag över till LCHF och sedan trodde jag att när en stor del av befolkningen äter LCHF och all forskning visar att naturligt fett inte är farligt, så skulle grädden till kaffet återkomma. Men den enda plats där jag har hittat grädde vid kaffeautomaten är på finlandsbåtarna. Om vi är flera som efterfrågar grädde till kaffet så kanske det kommer tillbaka. Det är inte lätt att ha med sig gräddpaket i väskan ute på stan eller på konferenser.
1 2

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg