Lågkolhydratkost trendigt i Japan

iStock_000021065854_XXXLarge-2400x1600

Lågkolhydratkost är tydligen trendigt i Japan (också):

Just nu är det trendigt i Japan att tänka på 健康 ブーム (hälsotrend) 体幹 (body core) träning och att 糖質制限 (dra ner på socker). Trots att japanerna tillhör de smalaste folken i världen (enligt WHO är andelen feta i Japan 4,5 procent, på 166:e plats i världen) vill alla bli smalare.

Just nu tror vi att den kopiösa mängden 運動 (träning) och att dra ner på socker är lösningen, vilket för många betyder att springa minst tre gånger i veckan och att skippa 炭水化物 (kolhydrater).

Fler undviker 白い食べ物 ( vit mat), nämligen 白米 (vitt ris), 白パン (vitt bröd) and うどん (vetenudlar), vilka anses vara de tre grundpelarna i den japanska kosten.

Japan Times: Japanese Go out on a Limb for Health (but Not for Love)

Mer

LCHF för nybörjare

Tidigare

Amerikaner börjar ta socker på allvar

”Socker är folkets fiende nummer ett”

 

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av