Hur Martina Johansson blev snyggare, starkare och friskare

Video för medlemmar

Video för medlemmar

Vad är det som är fel på mig? Varför är jag så trött? Det var vad Martina Johansson frågade sig för några år sedan.

Efter en kostförändring ändrade sig allt. Här är min intervju med henne från härom veckan, där hon delar med sig av sina bästa tips för mer energi och bättre resultat, både på gymet och i studierna. Samt lite experttips om ketonmätning.

Johanssons historia är extra spännande eftersom det inte alls handlar om viktminskning. Det handlar om att må bättre och att prestera bättre. Även där kan vad man väljer att äta göra stor skillnad.

Här kan du se en kort trailer och innehållsförteckning:

Trailer

Innehållsförteckning:

  0:00  Presentation, Martinas bakgrundshistoria
3:08  Skillnaden med LCHF och tidigare kost
5:42  Bättre studieresultat och mer energi
6:40  Om Martinas blogg och att föra kunskapen vidare
8:25  Behöver unga, friska, tränande personer äta LCHF?
9:20  Fördelar med fet mat när man tränar
10:30  Behövs kolhydrater för att bygga muskler?
11:20  Hur strikt lågkolhydratkost man bör äta. Extra kolhydrater i samband med träning?
12:45  Tips om ketonmätning
16:10  Fördelarna med uttalad ketos
17:00  Vanliga misstag

Hela intervjun (18 minuter) finns på medlemssidorna:

Video för medlemmar

Video för medlemmar

Inte medlem än? Det tar knappt en minut att gå med och du kan prova på en månad gratis. Välkommen:

Bli medlem2-knapp

Mer om medlemskap (inklusive mer video)

Alla nyheter på medlemssidorna (lista)

 

Forslag harnast

Jeff VolekMattias-Ribbing-Vimeo

 

50 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Martina
    Hur kommer det sig att vi som promotar hälsa, friskvård och välmående förväntas att jobba dygnet runt med detta GRATIS? Svara på frågor, få hundratals mail varje dag, spendera många, många timmar med att blogga, ge ut gratis e-material, alla människor på facebook som "bara" ska ställa en fråga om just "sitt lilla problem." Är inte det värt någonting? Jag tycker att Kostdoktorn gör en fantastisk insats, inte bara för svenskarnas hälsa utan också lokalt genom att kunna ERBJUDA människor ANSTÄLLNING MED LÖN. De är väl helt otroligt att kunna arbeta med något man älskar, som dessutom hjälper tusentals människor på köpet. Det är inte fult att tjäna pengar, och det är inte fel heller. Med dessa pengar som Kostdoktorn tjänar på till exempel medlemssidan, kan han avlöna människor och bidra med ÄNNU bättre informationsspridning, HJÄLPA fler, bygga ut sin sida, NÅ UT. Utan något som helst kapital blir man väldigt begränsad. Att vara beroende av fonder är inte värdigt... även dessa har specifika krav man måste leva upp till, och jag tycker att det är mycket ärligare och finare att TJÄNA egna pengar än att tigga hos en fond. Tänk om Ulf.
    Svar: #51
    Läs vidare →
  2. Ulf
    Hej Andreas,

    Jag skrev min åsikt och skickade till red.
    Jag är inte säker på att det kommer att presenteras här så jag skriver i princip samma sak här.

    Denna site var en guldklimp på weben.
    Det var en glädje för folkhälsa, folkbildning och inte minst sakdebatt och ifrågasättande av "sanningar" och "normsättare".

    Vad man nu gjort med medlemskapet är att spela myndigheter och "forskare" som vill försvara sina "råd" och anmaningar och inte minst PhD avhandlingar rakt in armarna.
    Så länge Kostdoktorn var fri fanns det ingen möjlighet att komma åt den med annat än underbyggda sakargument. Nu har det blivit enkelt att avskriva detta som bara en annan geschäft.

    Ledsen för att du gick i denna fälla och oaktat hur bra ditt material än är så har du givit bort ditt oberoende och absoluta särställning. Detta var, i mitt tycke, det bästa argument du hade vid sidan om den uppenbara funktionen av råden som hjälpt så många.

    Rent marknadsekonomisk och för folkhälsa kan jag möjligen hålla med tidigare inlägg att 79 kronor per månad är för mycket för många.
    Speciellt bland de som verkligen behöver hjälpen.
    Forskning visar att övervikt i bland lägre inkomst grupper har en högre tillväxt än i höger inkomst grupper. Detta gäller i flera länder så jag förmodar att det har samma utveckling i Sverige, men jag kan ha fel.

    Andreas,
    Tänk om.
    Behöver du pengarna för driften och utveckling så är vi många som kan ställa upp med sponsring från fonder och andra som bara har folkhälsa och folkbildning som mål.

    Om du nu bara vill tjäna pengar, så lycka till. Priset, ditt oberoende, är i mitt tycke väldigt högt.

    Svar: #36, #37, #38, #40, #47
    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. 1 kommentar borttagen
  2. Jerry
    Hej,
    Kommer det krävas att man är medlem för att kunna se materialet på sidan i fortsättningen. Meddela gärna vilket så att jag kan plocka bort sidan från mina feeds i så fall.
    Mvh Jerry
    Svar: #4
  3. Tor H
    Du kan jo lese om det her:
    http://www.kostdoktorn.se/valkommen-till-nyheterna-pa-kostdoktorn

    Spoiler: Bloggen fortsetter akkurat som før 😉

  4. Jerry,
    De flesta nya videos som produceras av våra nya heltidsanställda medarbetare kommer att vara mer eller mindre exklusiva för medlemmar. Det är helt enkelt omöjligt för företaget att betala lön åt flera anställda utan inkomster.

    Däremot är alla blogginlägg och informationssidor lika gratis framöver som tidigare. Det lär också läggas ut minst lika mycket gratis videomaterial som tidigare, utöver allt som kommer på medlemssidorna.

    Sammanfattningsvis fortsätter bloggen som tidigare. Medlemssidorna är en bonus för de som vill prova (gratis en månad).

  5. LindaC
    Kan inte logga in på medlemssidan, ligger den nere just nu?
    Svar: #6
  6. Hej Linda!
    Kanske just när du skrev. Vi har senaste dagarna haft ett återkommande problem med att servern (även för bloggen) ligger nere ett par minuter några gånger om dagen. Vi jobbar på att åtgärda det snarast möjligt.

    Annars har den mejladress du angav en aktiv prenumeration så det ska bara vara att logga in här:
    http://www.kostdoktorn.se/login

    Se vid behov tipsen om inloggning på den sidan. Mejla mig på andreas@kostdoktorn.se eller ring 020-811811 om det krånglar trots det.

    Svar: #11
  7. Frida
    Är både förtvivlad o förvirrad! Jag vill pröva LCHF, alltså jag har i o för sig redan börjat. Behöver gå ner i vikt en del. Äter mkt få kolhydrater, inte potatis, bröd, pasta lr ris, men proteiner, grönsaker m.m. Har absolut inga problem med lågkolhydratdelen. Äter aldrig godis, läskedrycker, chips o.s.v. Men fettet! Jag klarar bara inte av att äta smör, ost gillar jag inte. Olivolja i dressing är OK, gillar kokosolja, avokado, nötter m.m. Räcker det? Hoppas det!
    Svar: #24
  8. 1 kommentar borttagen
  9. ing-marie
    Är du fett skrämd ,det var jag det gick över.Jag skär smöret med osthyveln,är trevligare lätt att använda.Lycka till med fettet det är gott dit det kommer till nytta.
  10. Vitaminfreak
    Jag beundrar verkligen Martina och alla smalisar som kan motivera sig att äta 100% LCHF. Det är förstås skillnaden i hälsa som märks för Martina. Jag har efter en sju kg viktminskning (2007) på LCHF försökt att hålla mig till kosten men lyckas inte helt och det beror på att motivation och tidsbrist som tryter. Jag gav upp försöket att äta lite striktare LCHF under denna sommaren (till skillnad från andra somrar) och trots det så ökade jag inte i vikt utan tvärtom minskade i vikt samtidigt som träningen ökade ganska mycket. Detta kan bara bero på minskad stress som jag upplever det. Kosten är naturligtvis inspirerad av LCHF så det är inte alls något kalorisnålt eller onyttigt alternativ det är frågan om men jag har mest struntat i att fundera så mycket utan ätit det som känns bra d v s inga borden och måsten (lite kakor, glass, potatis och bröd men absolut inget överflöd). Däremot tror jag fortfarande att LCHF är en jättebra kost men det är minst lika viktigt att få bort stressen i livet.
    Svar: #21
  11. LindaC
    Jag kom in ca 10 min senare och har nu kollat intervjun m Martina. Bra gjort liksom som tidigare intervjuer. Mycket uppskattat! Även om jag läst Martinas bok och följer hennes blogg blir det på ngt vis klarare.
  12. Frida
    OK men vad är detta http://kediet.com/? Bara något ny sorts bantningspiller?
    Vill egentligen veta om det som jag äter i ren fettväg räcker, alltså, olivolja till dressing, avokados, kokosfett, nötter o.s.v. Sen räknas väl kött o fisk in i fettet? Jag KAN bara inte få mig till att äta smör o ost. Så jag hoppas att det fettet jag får i mig räcker. Är ju rätt strikt med kolhydrater o bra proteinkällor äter jag.
    Svar: #15
  13. hemul
    Piller är väl synd att kalla det. Det är vad jag förstår sondmatning med fett och protein. LCHF på tub, liksom.
    Svar: #14, #16
  14. Hjopek
    Ja det såg väl smaskigt ut med sonden genom näsan, vad tuggar dom på medans behandlingen pågår?
    Sonden?
  15. Hjopek
    Om du inte är hungrig borde fettet räcka, man brukar fylla på med fett för att bli mätt istället för att stoppa i sig kolhydrater.
    Svar: #18
  16. Frida
    Får väl tacka för svar, även om jag inte blev ett dugg klok på detta. Känns lite som det skojas bort, det här med fettproblement. Kan någon svara på om det som jag äter i fettväg räcker? Hoppas ju det.
    Svar: #30
  17. hemul
    Det var inte meningen att skoja med dig. Ursäkta.

    Det går inte att säga om det är tillräckligt utifrån det du berättade. Använd något kostregistreringsverktyg några dagar så ser du hur mycket du får i dig, både vad gäller kalorier och makronutrienter.

  18. Frida
    Tack för svaret, ja jag blir mätt. Det är inga problem. Jag fattar bara inte hur Martina får i sig 80% fett o 20% protein i en måltid. Hyvlar man över smör då?? Tycker INTE det låter gott o måste man ha så otroligt mkt fett i en måltid?
    Svar: #23, #27
  19. hemul
    Ett vanligt kokt ägg innhåller nästan 65 E% fett. Det behövs inte mycket för att det ska bli 80%. Om du steker ett frukostägg med en extra gula i 10 g smör är du uppe i 80 E% .Inte så mycket smör där va?

    Det är en gungbräda. Man kan öka andelen fett inte bara genom att öka mänden fett utan också genom att minska mängden protein (och kolhydrater förstås, men jag uteslöt dem för enkelhets skull).

  20. Anders
    Det är ju lite menlöst att posta grejer här om videos på betalsidan. Sådant ser ju endock de som har konto, och för alla andra blir det bara spam och gör att man slutar läsa kostdoktorn eftersom det blir för många inlägg som inte ger något alls. Det kan funka ett kortare tag tills alla bränt sina testmånader. Oavsett så kan ju folk bara skaffa konto och se det där, så de som inte ens vill skaffa konto blir ju bara irriterade.
  21. Goran van Den Buske
    Har alltid varit relativt smal och har inga svårigheter äta LCHF fullt ut. Vad skulle vara problemet? Jag gillar all sorts mat, kanske bör tilläggas. Men lågkolhydratkost gör också inköp och tillagning lite mer spännande - och så är man ständigt oförskämt frisk. Inte så mycket som en ynka huvudvärk eller minimal förkylning på över tio år. Alla otänkbara allergier..och framförallt astman försvann som en fjortondagarslön.
    Svar: #44
  22. Birgitta
    Jag har ätit LCHF sedan nyår och varit så fruktansvärt yr hela våren och sommaren. Gick till läkaren förra veckan, men han sa att jag var kärnfrisk och kunde inte förklara orsaken. Jag började läsa om blodtryck och hjärtan och hittade där att man kan bli yr av saltbrist. Jag började salta extra och äter ren salt och nu har yrseln försvunnit. Man måste nog tänka på att salta lite extra.
  23. Jaa menee
    Frida, när man går över till LCHF så lämnar man SLV,s idé att kolhydrater är nödvändigt
    som energi för kroppen och byter till fettdrift istället. Det finns alltså två typer av energi
    som kroppen kan använda sig av förenklat, fett eller kolhydrater, vitsen med att utesluta kolhydrater har man då förstått att det motverkar b.l.a. inflammationer i kroppen och på så vis motar "Olle i grind" mot allergier och de flesta folksjukdomar vill jag påstå.
    Alltså, om man byter ut kolisar mot fett som bränsle måste man se till att man får i sig tillräcklig mängd fett (bränsle).
    Jag tror säkert du får i dig tillräckligt med fett med den kosten som du äter. Om inte, ta lite extra av kokosoljan eller ät lite mer fet fisk om du har svårt att äta smör.
  24. Ann Kristin
    Hej Frida! Du måste läsa på om LCHF, hur det fungerar i kroppen och inte minst vad mat innehåller. En avocado innehåller t ex 88 E% fett. Jag använder kostbevakningen.se, och lade in en rimlig dagskonsumtion för dig, med utgångspunkt från det du vill äta.

    http://kostbevakningen.se/?foodinput=100%20g%20avocado100%20g%20lax10...

  25. Ann Kristin
    Jag vet inte om det funkade att länka till kostbevakningen, men detta är vad ja lade in:
    100 g avocado
    100 g lax
    100 g köttfärs
    0,5 dl olivolja
    200 g broccol
    3 msk kokosfett
    2 ägg

    Detta ger ungefär 1500 kcal, 80 E% fett, 2 E% kh och resten protein. Inga massor av fett, men olivolja ska men helst inte steka i, så att välja kokosfett är klokt istället. Det finns utan smak. Lycka till!

  26. Rjouminna
    Jag ser medlemskapet som att man är stödmedlem. Jag är t.ex. också stödmedlem i Amnesty och för det får jag en tidning några gånger i året. Jag läser den nästan aldrig men varje månad betalar jag en summa ungefär lika stor som kostdoktorns medlemskap till Amnesty - för en god sak.

    Kostdoktorns arbete är också något jag gärna stöder. Därför är jag stödmedlem. (Då är det inte heller så noga med att det kommer färskt material så ofta - videona är en liten bonus man får som stödmedlem. Sen tror jag att det är väldigt stor skillnad psykologiskt om man kallar det stödmedlem eller medlem. Jag skulle föredra termen stödmedlem.).

    Svar: #43
  27. Magnus
    Intressant nog så gillade jag inte smör så mycket före LCHF. Visst föredrog jag det framom margarin redan då, men mest för att jag inte ville äta processerad kemikaliesörja. Att äta smör i så stora "bitar" att man kände smörets konsistens gav mig kväljningar så jag lade alltid rätt lite smör på smörgåsen. Ganska snart, när jag började äta mer av den varan i och med LCHF, gick det upp för mig hur gott det egentligen var med riktigt smör. Även om den största delen av smöret jag äter är i smält form i maten så lägger jag idag jättegärna en klick smör per tugga på mina kokta frukostägg och njuter av smakkombinationen. Och konsistensen hos smöret har jag börjat gilla, i alla fall i småportioner på max en tesked i gången. Det är inte så att jag går och tar en sked smör om jag är hungrig, men jag snålar inte på smöret i alla fall när jag lagar mat.

    Mitt tips är att börja med att lägga småklickar smör (ca 1 krm) på kokt ägg. Känn smaken och känn konsistensen. Ge det ett par tre försök, med minst en dag emellan. Du kan också prova göra äggsmör: Hacka ett kokt ägg och rör i lite rumsvarmt smör. Salta vid behov. Gott!

    Svar: #29
  28. Robert
    Obegripligt! Inte nog med att vi skär sönder våra friska magsäckar, kapar tunntarmar och annat jox, nu kommer "sondmatning-ketondrift a la American style" också??? Varför måste människan hela tiden krångla till saker genom att uppfinna "genvägar" som i slutändan ändå kommer att visa sig vara en lång omväg? LCHF fungerar, det är enkelt, relativt billigt, är väldigt effektivt, logiskt, beprövat, tar inte lång tid innan det blir märkbart för kroppen, det ger hälsovinster, maten är god... listan kan göras mycket lång. Ändå väljer människan att hellre göra kirurgiska ingrepp, sondmata (KE-diet), köra märkliga svältdieter och syssla med annat trams. LCHF fungerar ju, är ofarligt och man behöver inte riskera något! KE-diet??? Jag håller med Albert Einstein: "Bara två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet. Och jag är inte säker på det förstnämnda."
  29. Anna P.
    Hej, jag har precis samma "problem" som Frida, det här med att plötsligt käka en massa fett. Jag är inte alls fetträdd, men tanken på majonnäs och smör får mig att må lite illa. Nu förstår jag också hur det ligger till. Att t.ex. äta en omelett (som man steker i kokosfett) ger ju en en stor mängd fett. Trodde nog också att man i princip var tvungen att hyvla i sig smör och dricka vispgrädde.
    Det kunde vara bra att klargöra det här lite bättre, för anledningen till alla påhopp man får när man vill börja äta LCHF är just de här frågorna. Sällan, numera att någon ifrågasätter att man vill minska drastiskt på kolhydraterna. Det accepterar ju de flesta, men fettet - nej, där fattar folk ingenting (och inte jag heller, förrän nu).
    Svar: #32
  30. Leopold
    Frågor som denna passar helt perfekt på forumet. Välkommen dit 🙂
  31. Göran
    Jag tror att en del av påhoppen man får om man säger att man äter enligt LCHF är att folk gärna vill bli av med sitt sockerbehov men har svårt att klara av det och faktiskt ser med avundsjuka på de som klara av det.

    Jag brukar inte nämna LCHF utan säger att jag inte äter socker och mjöl. Frågor någon då om LCHF brukar jag svara att det kan kallas så. Men om de frågar om LCHF vet de förmodligen lite om det är är nyfikna på ett positivt sätt.

    Folk frågar vad jag äter på LCHF och då står jag mig lite slätt då jag inte direkt kan räkna upp en massa maträtter. Eftersom varje svensk i genomsnitt äter femton olika rätter om året, så borde det inte vara svårt att memorera in femton olika lchf-maträtter och därmed även kunna slå hål på en myt att LCHF skulle vara tråkigt.

  32. Ann Kristin
    Om man läser böckerna som har skrivits av de som verkligen skapade LCHF och sedan har fört det vidare, och undviker vulgärmedia och allmänt tyckande, så ser man att det handlar om rimligt med fett. Det största problemet är faktiskt media. Och folk som inte orkar sätta sig in i vad det innebär. Sedan kan man ju lätt se att om man lägger in en normalmedborgares mat i t ex kostbevkningen ligger fettprocenten lika högt som för t ex mig som äter LCHF. Avocadon har 88 E% fett, oavsett vem som äter den. Jag ser vad folk köper, äter ute osv, och det är nästan ingen som vill/står ut med fettsnål kost. Faktiskt. De kanske gör det ena dagen, men då måste de kompensera med mer fet mat. Jag äter dock gräsbetet, ekologiskt och ren mat. Det gör ju inte normalmedborgaren, utan det slinker med transfett av det dåliga slaget och annat slask.
  33. Lena
    Om man äter Paleo så slipper man hyvla smör
    och dricka grädde.
    Svar: #34, #39
  34. Tommy Runesson
    Slipper?

    /Tommy

  35. Ulf
    Hej Andreas,

    Jag skrev min åsikt och skickade till red.
    Jag är inte säker på att det kommer att presenteras här så jag skriver i princip samma sak här.

    Denna site var en guldklimp på weben.
    Det var en glädje för folkhälsa, folkbildning och inte minst sakdebatt och ifrågasättande av "sanningar" och "normsättare".

    Vad man nu gjort med medlemskapet är att spela myndigheter och "forskare" som vill försvara sina "råd" och anmaningar och inte minst PhD avhandlingar rakt in armarna.
    Så länge Kostdoktorn var fri fanns det ingen möjlighet att komma åt den med annat än underbyggda sakargument. Nu har det blivit enkelt att avskriva detta som bara en annan geschäft.

    Ledsen för att du gick i denna fälla och oaktat hur bra ditt material än är så har du givit bort ditt oberoende och absoluta särställning. Detta var, i mitt tycke, det bästa argument du hade vid sidan om den uppenbara funktionen av råden som hjälpt så många.

    Rent marknadsekonomisk och för folkhälsa kan jag möjligen hålla med tidigare inlägg att 79 kronor per månad är för mycket för många.
    Speciellt bland de som verkligen behöver hjälpen.
    Forskning visar att övervikt i bland lägre inkomst grupper har en högre tillväxt än i höger inkomst grupper. Detta gäller i flera länder så jag förmodar att det har samma utveckling i Sverige, men jag kan ha fel.

    Andreas,
    Tänk om.
    Behöver du pengarna för driften och utveckling så är vi många som kan ställa upp med sponsring från fonder och andra som bara har folkhälsa och folkbildning som mål.

    Om du nu bara vill tjäna pengar, så lycka till. Priset, ditt oberoende, är i mitt tycke väldigt högt.

    Svar: #36, #37, #38, #40, #47
  36. Martina
    Hur kommer det sig att vi som promotar hälsa, friskvård och välmående förväntas att jobba dygnet runt med detta GRATIS? Svara på frågor, få hundratals mail varje dag, spendera många, många timmar med att blogga, ge ut gratis e-material, alla människor på facebook som "bara" ska ställa en fråga om just "sitt lilla problem." Är inte det värt någonting? Jag tycker att Kostdoktorn gör en fantastisk insats, inte bara för svenskarnas hälsa utan också lokalt genom att kunna ERBJUDA människor ANSTÄLLNING MED LÖN. De är väl helt otroligt att kunna arbeta med något man älskar, som dessutom hjälper tusentals människor på köpet. Det är inte fult att tjäna pengar, och det är inte fel heller. Med dessa pengar som Kostdoktorn tjänar på till exempel medlemssidan, kan han avlöna människor och bidra med ÄNNU bättre informationsspridning, HJÄLPA fler, bygga ut sin sida, NÅ UT. Utan något som helst kapital blir man väldigt begränsad. Att vara beroende av fonder är inte värdigt... även dessa har specifika krav man måste leva upp till, och jag tycker att det är mycket ärligare och finare att TJÄNA egna pengar än att tigga hos en fond. Tänk om Ulf.
    Svar: #51
  37. Gustav
    Kostdoktorn är fortfarande fri! Märkligt hur många som väljer att missförstå Andreas förklaringar kring medlemssidan.
    Att gå med och få tillgång till medlemssidan är högst valfritt, och har man inte råd så låter man bli, men får precis samma tillgång till denna sajt som förut.
    Har du ens läst Andreas förklaringar? Jobbar du gratis?
  38. Hej Ulf!
    Att leva på tillfällig sponsring från fonder eller företag eller enskilda personer är inte "oberoende" det är rena motsatsen. Många har specifika krav och önskemål och hur som helst ödslas massor av tid på att söka (tigga) pengar och det finns ständig osäkerhet om nästa check kommer eller inte.

    Att finansieras fullt ut av tusentals vanliga hälsointresserade människor som väljer att stödja med 79 kronor per månad av fri vilja är något helt annat. Det är verkligt oberoende.

    Argumentet att alla inte har råd med 79 kronor är förstås sant. Därför kommer allt som tidigare varit gratis – och ännu mer – att fortsätta vara gratis.

  39. Robert
    Smör är gott och nyttigt 🙂
  40. LasseL
    Rent marknadsekonomisk och för folkhälsa kan jag möjligen hålla med tidigare inlägg att 79 kronor per månad är för mycket för många. Speciellt bland de som verkligen behöver hjälpen.

    Utan de där 2 kronorna och femtio örena per dag från mig och andra som valt att betala så hade Kostdoktorns blogg antagligen varit densamma som tidigare. Nu har jag valt att betala den struntsumman för att få lite extra utöver det högkvalitativa gratisutbudet. Inget nödvändigt, jag ser det mest som ett stödmedlemsskap. Får jag några lite extra tillbaka så är jag nöjd. Vem som helst som är vid sina sinnens bruk fattar att inget är gratis. Inte ens på Internet.

  41. Riktigt bra intervju med Martina! 🙂

    Stackars er som INTE är medlemmar och missar detta! 😉

    Svar: #42
  42. Tack Peter! Då kommer du att gilla några av de som kommer strax också (inklusive en till med Martina i ett annat ämne!).
  43. Stödmedlem var faktisk arbetsnamnet innan lanseringen. Det kortades främst för att vara kortare och enklare. Men kanske bör vi ta upp det till diskussion igen.
    Svar: #45
  44. Vitaminfreak
    Grattis till dig och din hälsa. Verkligen bra jobbat! Det är inte lika lätt för mig. Kanske är jag en sämre kock och har svårare att motstå vissa varor som smakar gott och är lättillgängliga? Jag är faktiskt också ganska kärnfrisk förutom nacken och foten som gör ont men det beror inte på kolhydraterna enligt den vetenskap jag känner till...
  45. Leif Thomsen
    Stödmedlem är faktiskt inte så dumt. Med 2 alternativ.

    1) 59:-/mån (provmånad kan man ev skippa i ett sånt upplägg?)

    2) 300:- i förskott för 6 månader och där man inte måste säga upp nåt, utan det sker automatiskt. Några mail strax innan 6 månader har gått med frågan om man vill ha en ny period står man ut med.

    Tycker själv det är jobbigt med alla avtal som man glömmer bort att säga upp och när det är försent är man "tvungen" att betala för en period till. Gillar därför 2:an ovan. 1:an bör tilltala många som tycker att 79:- är i överkant, men 59:- är nåt man kan tänka sig. Undrar vad priselasticiteten är för den här typen av tjänst? Skulle en sänkning med 20:- generera så många fler att det kompenserar prissänkningen? Tja - vem vet?

  46. avksom
    jag, och förmodligen många med mig, tenderar att autoklicka på playknappen när jag ser en video som verkar intressant.. långt innan jag lägger märke till den lilla "video för medlemmar"-texten.. personligen är det mest det som irriterar mig; att oönskat komma till en betalvägg jag inte förutser eftersom det inte är konsekvent med hur videoklipp annars brukar presenteras på nätet.. jag tror klagomålen skulle minska betänkligt om siten gjorde det mer uppenbart och tog bort playknapp, etc.
  47. Ann Kristin
    Hej Ulf!

    Du får gärna förklara detta:"Vad man nu gjort med medlemskapet är att spela myndigheter och "forskare" som vill försvara sina "råd" och anmaningar och inte minst PhD avhandlingar rakt in armarna.
    Så länge Kostdoktorn var fri fanns det ingen möjlighet att komma åt den med annat än underbyggda sakargument. Nu har det blivit enkelt att avskriva detta som bara en annan geschäft."

    På vilket sätt skulle de som av fri vilja väljer att stödja Kostdoktorn (och därmed allt material som nu kan läggas ut med högre kvalitet och översättningar till svenska) "spela myndigheterna och forskare" i händerna? Du är helt obegriplig i din argumentation. Men Kostdoktorn svarar med en ängels tålamod på ditt och andras knastänk. Gratissvarar.

  48. Henrik
    Oerhört inspirerande.
    LCHF tycker jag dock inte ska vara ett sätt för att kunna "jobba som en maskin". Precis som min meditationslärare sa, meditationen är inte till för att kunna fortsätta leva ett dåligt liv, även om man skulle kunna...
    Om det blir standardiserat i världen att alla går på högfettskost och får mycket bättre uthållighet, så kommer den bli anpassad efter det, om vi inte gör något åt det. Jag tycker vi har ett kollektivt ansvar att sätta gränser. Kronisk stress är fortfarande skadligt, och har vi inget privatliv skadas vår psykiska hälsa ändå på sikt.
  49. Eva Lindroos
    Kan en finländare bli medlem? I vilken valuta, hur mycket?
    Svar: #50
  50. Absolut. Det kostar 79 svenska kronor vilket innebär ca 8,5 euro per månad (om man fortsätter efter en gratis provmånad).
  51. Svampodlaren
    Detta är ett svar till Martina men Andreas (formerly known as Doc) får gärna ta till sig.
    Lägg upp en "dricks" knapp där ni tar emot donationer i form av BitCoin på era sidor.

    Om ni bara hört talas om det och inte riktigt vet vad det är så rekommenderar jag
    Joe Rogan Experience (sök på Itunes) och hitta avsnitten med Andreas Antonopoulos. Lyssna till och från jobbet!

  52. jian saleh
    Hej jag började för en månad sedan. Det gick bra i början men nu går det sämre och viktet minskas inte så som från början. Jag tränar då och då men inte så ofta kan det bero på min träning, att den varierar beroende på hur min dag ser ut. Mitt probelm är att jag är mest stor vid magen och behöver minska magen mest.
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av