Nyheter

Hjälper D-vitamin mot pollenallergi?

Allergi

Här är intressanta och vältajmade nyheter till alla med pollenallergi: En ny studie, liten men väldesignad, visar minskade allergiska besvär med tillskott av D-vitamin.

Deltagarna (35 pollenallergiker) fick antingen D-vitamin (4000 E dagligen) eller placebo under två veckors tid. Båda grupperna fick utöver det samma behandling. D-vitamingruppen visade sig få mindre besvär av nysande, nästäppa och rinnande näsa under dagarna:

Medscape: Oral Vitamin D Boosts Intranasal Steroid Effect in Rhinitis

OBS: Studien är ännu bara presenterad på en vetenskaplig konferens, den är inte publicerad ännu. Man behöver därför ta resultaten med en extra nypa salt. Resultaten behöver dessutom upprepas i en större studie för att bevisas. Men det låter ändå lovande.

Tidigare om D-vitamin / Allergier

Beställ D-vitamintillskott

 

46 Kommentarer

Toppkommentarer

  1. JOW
    Allergi är en autoimmun sjukdom.

    När maten lämnar magsäcken och går in i tarmarna ska allt protein vi har ätit ha brutits ned till aminosyror. Detta hjälper till att hindra större komponenter från att passera genom tarmvägen och in i blodomloppet. Eftersom lektiner (proteiner från frön, spannmäl) kan överleva i magsäcken kan dessa gå hela ut i tunntarmen. Lektinerna kan fästa vid tarmväggen och skada dess permiabilitet. De förändrar också tarmfloran och kan orsaka celldöd. Ulcerös kolit och Crohns syndrom är två sjukdomar som troligen hänger samman med spannmålsproteiner. Höga koncentrationer av lektiner och skadad tarmslemhinna innebär att lektiner kan ta sig igenom tarmen intakta.

    Proteinsekvensen i lektiner är nästan identisk med vävnader i människokroppen. De kan därför orsaka en enorm skada via en process som heter molekylar härmning. Immunförsvaret attackerar de främmande proteinerna och när de har lärt sig att identifiera den sekvensen som en fiende så går de vidare och attakerar de sekvenser som är liknade i människokroppen. Lektinet i veteliknar både ledbrosk och de myelinskidor som täcker våra nerver. Andra lektiner är nästan identiska med njurarnas filtreringsmekanism, cellerna i bukspottskörteln som producerar insulin, retinan och tarmarnas slemhinna. Och när de väl har aktiverat så stänger immunsystemet inte av dem. Sammanblandningen av proteiner från fröer, immunsystemet och vävnader kan då leda till en autoimmun reaktion där kroppen angriper sina egna celler.

    Anledningen till att många (liksom jag själv) blir betydligt friskare från autoimmuna sjukdomar efter övergång till LCHF är högst troligt främst för att man undviker spannmålsprodukter.

    Läs vidare →
  2. Lilac
    Jag har lidit av pollenallergi sedan tonåren och är nu nybliven pensionär. Har kört LCHF i ungefär ett år nu och lade då bl a märke till att min pollenallergi FÖRSVANN. Har inte behövt ta någon medicin sedan dess
    Att jag gick över till LCHF berodde på att jag blev diabetiker typ 2 och sökte information om diabetes. Hade turen att hitta hit till kostdoktorn och läste på. Jag tyckte det var klockrent när jag läste Matrevolutionen. Jag köpte 5 st och gav bort till mina barn, min svåger, en att låna ut och en för min eget bruk-
    Mitt blodsocker är nu normalt, jag har minskat 10 kg, ingen uppblåst mage etc- Slutade även ta statiner till min läkares förtvivlan och återfick morgonståndet och slapp muskelvärk.
    Alltså bara positiva erfarenheter med LCHF. Även hustrun äter LCHF och har lättat ca 10 kg hon med. Och gissa vad hon tycker om att jag slutat med statiner!
    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Maria
    Intressant!

    Jag hade riktigt stora problem med pollenallergi när jag var barn men det försvann helt när jag slutade äta spannmål för ungefär tio år sedan. Huruvida det hänger ihop eller inte har jag iofs ingen aning om, men helt osannolikt känns det inte. Idag har jag inga problem med pollen alls.

    Är det någon som har koll på hur det står till med pollenallergi i väldigt varma och soliga länder? Är det lika vanligt förekommande som här?

  2. jonasson
    kan någon posta den info som är publicerad om studien i sin helhet här? vore trevligt att läsa
  3. P-G
    Jag har som Maria, fått avsevärt mindre problem när jag slutade med spannmål/ startade med LCHF. Har nu i vinter även tagit D-vitamintillskott, ska bli kul att se om det blir ännu bättre med det.
    P-G
  4. Tess
    Ja det hjälper!!! =D
    Jag började äta D-vitamin dagligen 2008 och redan då mådde jag bättre vid allergisäsongen (varit allergisk mot björkpollen sen 1986), men jag kopplade inte ihop det med vitaminet utan jag trodde det var för att jag börjat äta lchf. 2009 och 2010 blev jag ännu bättre under våren, nös bara litegrann och ytterst liten klåda i ögon och näsa. Kopplade fortfarande bara ihop det med kosten.

    Men så förra våren. Hur mycket björkpollen som helst. Folk som var allergiska i min närhet var extremt dåliga och andra som aldrig känt av allergi alls innan BLEV dåliga. Och jag går omkring utan några som helst symptom på nån allergi alls. Det var som att jag aldrig ens varit allergisk!
    DÅ först insåg jag, för det var då jag kom på att jag blivit successivt bättre för varje år sen 2008, att det var D-vitaminet som var orsaken till att jag blivit bättre. Och nu alltså blivit av med allergin =) Iofs vet jag inte hur jag blir i år, men med facit i hand efter förra årets jättebomb med pollen så är jag rätt så säker på att jag är av med den =) Jag kan skriva igen i maj hur det går i år ^^
    Jag äter 4000IE/dag under vintern, mellan 2000-4000IE/dag höst och vår och kanske tar 2000IE nån gång inemellanåt under sommaren, beroende på hur soligt det är ute.

  5. Ti
    Har upplevt förbättring på delar av min allergi med LCHF/D-vitamintillskott, men då främst "korsallergierna", d.v.s. att jag kan äta oskalade äpplen, nektariner m.m. utan att få klåda i munhåla/svalg.

    Däremot blir jag fortfarande snuvig när pollensäsongen drar igång.

    Och nej, jag tog aldrig D-vitamintillskott innan jag började med LCHF, så jag kan inte säga vilket av dem - eller kanske bägge - som hade den effekten.

  6. Lilac
    Jag har lidit av pollenallergi sedan tonåren och är nu nybliven pensionär. Har kört LCHF i ungefär ett år nu och lade då bl a märke till att min pollenallergi FÖRSVANN. Har inte behövt ta någon medicin sedan dess
    Att jag gick över till LCHF berodde på att jag blev diabetiker typ 2 och sökte information om diabetes. Hade turen att hitta hit till kostdoktorn och läste på. Jag tyckte det var klockrent när jag läste Matrevolutionen. Jag köpte 5 st och gav bort till mina barn, min svåger, en att låna ut och en för min eget bruk-
    Mitt blodsocker är nu normalt, jag har minskat 10 kg, ingen uppblåst mage etc- Slutade även ta statiner till min läkares förtvivlan och återfick morgonståndet och slapp muskelvärk.
    Alltså bara positiva erfarenheter med LCHF. Även hustrun äter LCHF och har lättat ca 10 kg hon med. Och gissa vad hon tycker om att jag slutat med statiner!
  7. Jonas
    #5 Ti
    Har du även korsallergi mot vissa pälsdjur? Märker du isf någon skillnad där?
  8. Maria: De gånger jag varit utomlands har jag inte haft några som helst problem med pollenkänningar.

    Tess: Intressant att läsa! Jag har tagit 5000IE/dag sen i höstas, kanske mår jag bättre i år? Förra året fick jag stå på mig om en spruta, det var överjävligt trots medicin.

  9. Fredrik
    Började med LCHF i Augusti för 4 år sedan och har sedan dess varit helt fri från pollenallergi som förvärvats i vuxen ålder.
  10. Rolf Löfgren
    En mycket bra artikel om D-vitamin på Kostdemokrati: http://www.kostdemokrati.se/bjorn/2012/03/22/kunskaps-och-logikbrist-...
  11. JOW
    Allergi är en autoimmun sjukdom.

    När maten lämnar magsäcken och går in i tarmarna ska allt protein vi har ätit ha brutits ned till aminosyror. Detta hjälper till att hindra större komponenter från att passera genom tarmvägen och in i blodomloppet. Eftersom lektiner (proteiner från frön, spannmäl) kan överleva i magsäcken kan dessa gå hela ut i tunntarmen. Lektinerna kan fästa vid tarmväggen och skada dess permiabilitet. De förändrar också tarmfloran och kan orsaka celldöd. Ulcerös kolit och Crohns syndrom är två sjukdomar som troligen hänger samman med spannmålsproteiner. Höga koncentrationer av lektiner och skadad tarmslemhinna innebär att lektiner kan ta sig igenom tarmen intakta.

    Proteinsekvensen i lektiner är nästan identisk med vävnader i människokroppen. De kan därför orsaka en enorm skada via en process som heter molekylar härmning. Immunförsvaret attackerar de främmande proteinerna och när de har lärt sig att identifiera den sekvensen som en fiende så går de vidare och attakerar de sekvenser som är liknade i människokroppen. Lektinet i veteliknar både ledbrosk och de myelinskidor som täcker våra nerver. Andra lektiner är nästan identiska med njurarnas filtreringsmekanism, cellerna i bukspottskörteln som producerar insulin, retinan och tarmarnas slemhinna. Och när de väl har aktiverat så stänger immunsystemet inte av dem. Sammanblandningen av proteiner från fröer, immunsystemet och vävnader kan då leda till en autoimmun reaktion där kroppen angriper sina egna celler.

    Anledningen till att många (liksom jag själv) blir betydligt friskare från autoimmuna sjukdomar efter övergång till LCHF är högst troligt främst för att man undviker spannmålsprodukter.

  12. Sten
    JOW, mycket bra information!
    Om lchf inte hjälper eller om man inte vill prova går även Vinegär , enlight "Earth Clinic", "Apple Cider Vinegar" eller ACV bäst. Av deras samlade "remedies" anger
    73 of 90 ACV. Siten består av personliga erfarenheter att bota olika problem med enkla naturliga medel. Fick allergifrågan av min sons sambo förra våren och efter att ha misslyckats med ett antal andr råd tog en en sked ACV i vatten varje morgon och hennes årliga allergi har sedan dess hållit sig borta. Fast hon tar även Vitamin D3, men inte lchf fast hon drar ned på kolisarna. Earth Clinic: http://www.earthclinic.com/CURES/allergies.html
  13. Andreas Persson
    Jag har varit pollenallergisk i ca 13 år och har ätit strikt lchf de senaste 5 åren. Har även ätit d-vitamin de senaste 2 åren. Har under denna tid inte märkt någon som helst skillnad på pollenallergin.
  14. A
    Har inte märkt någon som helst skillnad på mina allergier, som tyvärr blivit värre nu ju äldre jag blir. Så ingen solskenshistoria från mig tyvärr. 🙁
  15. Risalu
    Även jag är fri från min pollenallergi. första året på LCHF uteblev allergisymptomen och jag var överlycklig dock bestod korsallergierna framförallt mot råa rotfrukter. Har aldrig kunnats vistas i samma rum som ngn som skalar en morot utan att få ögon stora som golfbollar och hysteriskt kliande hals ännu mindre äta morötter i rå form.

    År två med LCHF blev året där kosten skruvades till med d-vitamin och omega3 och valen av livsmedel blev betydligt bättre och detta år uteblev korsallergierna dock kan jag fortfarande reagera på att äta rå morot men inte varje gång.

    I år blir det tredje sommaren med LCHF och nu är jag inte det minsta orolig för att behöva drabbas av pollensnuvan och eländet som kommer med den.

    Har även blivit av med reaktioner på skaldjur som ibland orsakat samma problem som morötter.

    Mig behöver man inte övertyga jag tror att kombinationen med d-vitamin och eventuellt ett omega3 tillskott är det som ger sista puffen mot så allergifri man bara kan bli som kroppen behöver.

  16. Jerker
    Jag har alltid varit väldigt frisk av mig, trots tidigare ihärdigt ätande av socker, och jag har inte heller några allergier, så där kan jag inte säga nåt. Jag har också sällan blivit särskilt sjuk när vinterns alla snuvor och influensor har dragit förbi och drabbat människor i min omgivning. Jag har känt av infektioner, att jag har fått lite ont i halsen ett par dar, fått lite snuva osv. men inte blivit direkt sjuk. Jag har öht ytterst få sjukdagar.

    I år är första året som jag ätit D-vitamin under vintern, 5000IE/dag, och jag kan säga att jag nu inte har känt av några infektioner alls. Jag har alltså inte ens märkt att min kropp har blivit angripen.

    När jag har läst om D-vitamins betydelse för att hålla oss friska så slog mig ett samband som jag inte tror att jag har sett någon skriva om nånstans. Den årliga influensan brukar ju slå till som bäst under senvintern här i Norden. Man förklarar ju det med att den startar i Asien en viss tid på året och drar över världen och når hit till vintern. Sen säger man att influensaviruset trivs bäst när det är lite kallt och fuktigt och dessutom vistas vi mer inomhus och smittspridningen blir mer effektiv då.

    Men tänk om man kan lägga till faktorn med D-vitaminbrist, som borde vara som störst fram på vårvintern, när vi varit utan solljus så länge? Kanske vi skulle kunna sluta vaccinera folk mot influensa och istället äta D-vitamintillskott? Det kanske skulle minst lika effektivt?

  17. Läs min guide om D-vitamin på http://www.halsaonline.se
  18. Dag
    Det händer att jag tycker att det inte räcker med att klicka på Gilla-knappen.
    JOW;s inlägg är ett sådant exempel.
    Inte "bara" ett tyckande, utan ett klart logiskt och förklarande resonemang.
    Tack!
  19. Ti
    # Jonas

    Har inte testat om jag fortfarande reagerar på pålsdjur - av gammal vana håller jag mig borta från dem, men jag kanske skulle prova.

    Min dammallergi kvarstår tyvärr, efter drygt två år med LCHF.

    Apropå torra och varma klimat, så kände jag inte av någon av mina allergier när jag reste med Rosa Bussarna (innan jag började med LCHF) under drygt en månads tid (sydöstra Turkiet, Syrien, Jordanien, Egypten.

    Sol och torr hetta hela tiden förutom 10 minuters duggregn på egyptiska landsbygden, när alla barnen i byn sprang ut och försökte fånga upp dropparna med tungan, så det var nog ovanligt med regn.

    Inte ens efter en hel timmes gungande på en kamel kände jag av någonting, och då stank ändå kamelen rätt kraftigt, tror inte den blivit tvättad på länge, om ens någonsin.

  20. htok
    Förra våren började min näsa rinna och ögonen klia likt det brukar göra varannan eller var tredje sommar för mig. Detta kom under en period då jag hade börjat lägga om min kost lite halvt och precis börjat läsa Primal Blueprint för att sedan lägga om kosten helt(äter Paleo, inte strikt LCHF, men blir en liberal LCHF men tror hälsoeffekterna är rätt likvärdiga för friska personer) runt Maj. Symptomen försvann iaf, vad det beror på vet jag inte exakt, men min misstanke är att det har med min kostomläggning att göra. Har iaf varit symptomfri sedan dess 🙂
  21. Så bra om några kan bli hjälpta av D-vitamin.

    I "min" tidning Norra Skåne skrivs det på våren om många som provar att avstå ifrån citronsyra (citric acid) och blir hjälpta med sin pollenallergi och även andra liknande besvär. Citronsyra som är syntetiskt framställd handlar det om, inte saft från pressade citroner.
    Det verkar inte som om citronsyrans farlighet hat kommit i rampljuset ännu. Den används t.o.m. i KRAV-märkta produkter.
    Citronsyra framställs med hjälp av svartmögel. Kanske är det därför som den ställer till besvär i människokroppen.
    Om man äter LCHF blir man mindre utsatt för citronsyra. Den används mycket i lösgodis t.ex. Men man kan få se upp med konserverade grönsaker typ oliver och tomatkoncentrat.

    Tyvärr är det vanligt med citronsyra i schampo och annat rinnande som kroppen kommer i kontakt med. Suck!

  22. Jenny M
    Intressant!

    Jag har en vän från Rwanda som berättat att väldigt många svarta, som flyttar till norden får problem med allergier, trots att de inte haft några problem i hemlandet. Undrar om det kan vara den D-vitaminbrist, som ju måste komma av att de inte får lika mycket sol längre, som orsakar problemen?

    Själv kan jag inte påstå att min allergi har blivit just bättre alls av att äta LCHF, men så har jag varit rätt dålig på att ta D-vitamintillskott också. Äter bara 1000 IE per dag och inte ens året om.

  23. Anna Delin
    OT: Ja då var det dags igen, höja "fullkorn" till skyarna och skrämmas för fett och salt:

    http://www.svd.se/mat-och-vin/popcorn-ar-nyttigare-an-gronsaker_69596...

    Jag tvivlar dessutom starkt på att det som kallas "smör" i biokiosken innehåller något smör överhuvudtaget.

  24. jävla fetto
    tips på lchf-påskgodis?
    känns så där o ge min syrra ett påskägg med bacon i
  25. Min sambo har inte haft problem med sin kattallergi sedan han började med LCHF. Nu äter hela familjen Omega3 och D-vitamin-tillskott och det skall bli intressant om vi kommer känna några förbättringar med hälsan.

    Jag skrev om diabetes igår och det blev inte väl mottaget. Ni som är inne i LCHF-svängen kanske förstår mig? Eller är jag för hård?

    http://minmamma.cravingz.se/?p=1011

    Ha en fantastisk helg!

  26. Mimi
    Ni som äter LCHF och blivit bättre med era allergier. Undviker ni bara vetemjöl? Eller havregryn, fullkorn, rågsikt... Berätta mer. Har problem med allergier och har blivit mycket bättre efter 5 månader med LCHF. Äter omega-3, men inte D-vitamin.
  27. Her
    Mimi:

    alla har inte blivit bättre...skulle gissa på att de flesta blivit sämre, jag fick värre allergier med lchf, och stannade i vikt.... lchf var inget för mig

  28. Aha...
    Jag har ätit LCHF sen 090701 och förra sommaren var den första på många år som jag inte tog mina två cortisonsprutor mot min gräspollenallergi.
    Jag kan känna av även björkpollen ibland men förra våren var det lugnt så jag tänkte vänta med första sprutan som jag tar i mitten av maj(och sen en till efter ca 5 veckor)
    Hade inga känningar alls under sommaren - helt fantastisk upplevelse då jag vissa dagar inte kunde vistas utomhus och svällde igen totalt i näsan, ont i halsen, täta luftrör och fick kliande ögon.

    När jag läser detta kom jag på att det var förra året i början av mars som jag började äta D3 2000IE/dag och även Omega3Forte.(nu äter jag 5000IE/dag)
    Kanske det var det som gjorde att jag blev av med mina besvär???
    Detta inlägg skrev jag då:
    http://malinslchf.blogspot.se/2011/06/lchf-graspollen.html

    Jag har även varit trött hela mitt liv ;O) men efter att jag började med dessa två var det som att rullgardinen drogs upp - hjärnan orkade tänka igen och minnet blev bättre!!!

  29. Johan
    Min pollenallergi är oförändrad, lchf eller d-vitamin spelar ingen roll för min kropp.
  30. Lasse R
    min pollenallergi förvärrades med lchf
  31. JOW
    #26 Mimi

    Jag har sedan 4 år plockat bort ca 95 % av alla spannmålsprodukter. Allt från müsli till pasta. Redan efter ca en månad försvann mina jobbiga eksem på händerna. På våren kom ingen pollenallergi och sommaren förflöt utan den vanliga påfrestande hösnuvan. Dessutom har jag blivit av med min korsallergi. Inga besvär har återkommit.

    Den enda mat som jag plockade bort var spannmålsprodukter. I övrigt äter jag samma sak som tidigare. Dock betydligt mer ägg och grädde. I mitt fall kan jag tydligt koppla samman kostomläggningen med besvärsfrihet från allergi och eksem. Jag har sedan dess "gått på djupet" kring hur det kan vara så. I mitt inlägg tidigare i tråden finns en del av den medicinska förklaring som jag har hittat.

  32. Maria Jonsson
    Pollen finns framförallt på sommaren så man kan ju fråga sig varför de behöver tillskott då.
  33. Min livslånga pollenallergi försvann samma år som jag började med LCHF. Nu är det 3 år på LCHF och pollenallergin har inte kommit tillbaka.
    Började med D-vitamin för bara ett år sen, så för mig måste det räckt med att de bort de inflammatoriska och blodsockerhöjande kolhydraterna.
    Äter nu mellan 10.000 och 20.000 EI D-vitamin om dagen och tänker fortsätta med det resten av livet.
  34. Ti
    Nr 32 Maria Jonsson

    "Pollen finns framförallt på sommaren"

    Tror du det så är du rejält felinformerad - pollen förekommer framför allt på våren så fort det blir plusgrader på dagarna. Redan nu så blommar både al, hassel och sälg.

  35. Calmare
    Jag fick diagnosen Hypotyreos 2007(autoimmun). Levaxin introducerades av min läkare som sa att detta kommer jag att få äta livet ut... Läste på och skiftade till lågkolhydratskost med d-vitamintillskott strax efter och slutade med bröd/gluten.

    Våren/sommaren 2010 noterades att levaxindosen var för hög då min egna produktion av ämnesomsättningshormon kommit igång. Levaxinintaget minskade succesivt under hösten och jag slutade helt i början av januari 2011.

    Nu mer än ett år senare mår jag kanon! No more Levaxin och tji fick husläkaren, han är förbryllad kan ni tro.

  36. #35 Calmare,

    Det är ju helt underbart. Jag blir så lycklig när jag hör människor blir friska och medicinfri, samt hur läkare efter läkare och expert efter expert får "tji" Haha 😀

  37. G
    Hej!!

    Vill nån hjälpa mig med svar ang d-vitamin. Har precis beställt 2000e och kostdoktorn rekomenderar 1 varannan dag t barn. Men kan man ge det till hur små barn som helst. Känns ju som att det borde va bra men jag vill ändå kolla. Mina barn är 6 mån och 3 år!!
    Vh elinor

  38. Jag har ätit LCHF sedan december 2010, så snart 1½ år. Ungefär i samma veva började jag även ta D-vitamin och Omega3 dagligen. Jag är allergisk mot pollen, damm, kvalster osv och det jag märker av på daglig basis året om är en förfärlig morgonhosta, eftersom jag då legat och andats in kvalster hela natten. Allergimedicin hjälper, men nu har jag inte haft någon medicin hemma sedan pollensäsongen tog slut i höstas, och jag har heller ingen hosta! Någon enstaka gång hostar jag fortfarande, men det handlar om gissningsvis 1 dag/månad till skillnad från varje dag. Nu ser jag nästan fram emot pollensäsongen för att det ska bli så spännande att se om det är någon skillnad! =)
  39. Siv
    Insåg för ett par dagar sedan att allergi-medicineringssäsongen borde ha börjat för min del för ca en månad sedan (tidiga pollen). Har visserligen nyst ett par gånger under den tiden,men för övrigt inte haft några symytom. Det tycks löna sig med LCHF och D-vitamin... 🙂
  40. Irene Hultqvist
    Är mycket för den "rena" och naturliga kosten och har sedan många år tillbaka slopat allt vad light produkter heter. Efter debatten om kolhydrater äter vi betydligt mindre spannmålsprodukter och mår oehört bra på detta, vi har aldrig haft någon större övervikt, det är inte det vi eftersträvar, utan känslan att äta en bra och naturlig mat.
    Vill gärna lägga till, att vi har sett en koppling mellan E330 (artificiell framställd citronsyra o tex pollenallergi). Läs vår hemsida; http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/.
  41. daniel
    Calmare Doktorer går efter en mall dom har inte alltid erfarenhet, erfarenhet krävs för att kunna behandla patienter.Hoppas han blir bättre nu.
  42. Dvitamin
    Calmare doktorer går efter en mall som dom stora medicin företagen står bakom, när jag var liten sa folk att naturmedicin var bluff, jag förklarade då att minst 50% faktisktkommer från naturen. Läkemedelsföretagen gör allt för att stoppa naturliga saker då dom vill sälja sina piller med biverkningar. Som tur är kan dom inte förbjuda saker i naturen så länge inger blir skadad av dom sakerna.
  43. Peter
    Har känt av allergi, mest pollen, damm och kvalster, mer och mer under de senaste åren och var väl mer eller mindre helt säker på att jag skulle åka på en släng av pollenalltergi även i år, särskilt med tanke på att även de som inte brukar drabbas verkar ha haft det kämpigt den här våren. Nu är det dock den 10 maj och jag har ännu inte haft några som helst tendencer till pollenallergi.

    Jag har ätit 10 000 IE per dag under vintern med start i december (slutande faktiskt i början på april då jag tyckte solen var tilbaka igen och den jobbiga tiden förbi) och jag har varken varit förkyld eller känt av allergi sedan dess. Började nästan tycka att det var märkligt och hittade då denna artikel och ser att det är fler än jag som lyckats lindra sin allergi med D-vitamin. Min bild är alltså att det fungerar.

    /Peter

  44. Kalle
    Du kan även ta chlorella det tar bort pollenallergi utan ev biverkningar som tex D-vitamin kan ge. Jag svettas något otroligt på d vitamin. Plus att chlorella har högt protein och enligt mig fungerar det bättre att behålla muskelmassa på lågkalori diet, gick faktiskt upp 1 kg fast jag förlorade en storlek i kläderna, och benen vart lite för stora i muskelmassa pga promenader.

    Börja ta lite chlorella för de finns dom som inte kan ta så mycket då det rensar ut kroppen kan man få vissa problem. Alla jag har rekommenderat chlorella har fått kraftigt minskade allergier.

  45. Marianne Kandelin
    På den tiden då det fanns AD-droppar som skulle ges till små barn så köpte jag detta till min son då han fick eksem och torrsprickor på fötterna. Han fick detta hela vinterhalvåret och eksem och torrsprickor försvann och han fick dessa AD-Vitamin i droppform varje vinter under flera år.

    Själv Har jag Atopisk Eksem. Min Hudläkare ville göra mig till "Sjukpensionär till 100%" fö ca 20<25 år sedan. Dokument finns på detta. Jag vägrade och lade om min kost och har sedan dess varit besvärfri i 10 år och endast haft mindre utbrott då jag slarvat med kosten och ännu mer då jag provat äta det jag tog bort från kosten då blev jag ganska sjuk igen. Har nu återgått till den kost som min kropp mår bäst av och som jag haft nu i ca 20 år. Äter ej nötkött, fläskkött, ost och mjölk från Ko men det går bra att äta yoghurt och smör från Ko. Undviker socker och vetemjöl så långt som möjligt. Har även märkt att de perioder jag tränar hårt så kroppen får svettaas så tömms lymfsystemet från "gifter" och kroppen har mått ännu bättre och varit ännu mer frisk från allergi"problem"

  46. Pierre Å
    Hejsan.
    Jag kan tipsa om att om man inte har tillgång till ovan huskurer så går det även bra att köpa en vanligt proteinpulver från tex http://www.gymgrossisten.se. Jag själv känner inte alls av pollen sedan jag började träna och dricka proteinpulver 2-3ggr / dag. Jag är allergisk emot björk, tall, gräs och sedan pällsdjur som katter men känner inget alls sedan proteinpulvret kom in i min vardag 🙂 Antar att det har och göra med att det ingår en hel del vitaminer och aminosyror i det som hjälper till. Kanske inte fungerar för alla men tänkte iaf tipsa, kan ju fungera för några och då har jag lyckats.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg