Nyheter

Gratis uppdateringar

Du kan enkelt och gratis hålla dig uppdaterad om nya inlägg och hälsonyheter här. Välj den metod som passar dig, eller alla:

Nyhetsbrev

Kostdoktorns nyhetsbrev kommer varje onsdag med sammanfattningar av de största nyheterna. Extra nyhetsbrev skickas direkt vid sällsynta stora nyheter så att du alltid är uppdaterad.

Skriv din e-postadress i rutan och klicka ”prenumerera”:

Antal prenumeranter: . Naturligtvis kan du när som helst avanmäla dig och din mejladress hålls hemlig.

Facebook

Du kan få uppdateringar via Facebook genom att gilla Kostdoktorn. Det underlättar också att sprida de nyheter du vill till dina vänner:

Twitter


För ytterligare snabba nyheter följ även mitt engelska twitterkonto:


RSS

Här finns Kostdoktorns RSS-flöde för dig som vill prenumerera på inlägg den vägen:

Kostdoktorns RSS feed

12 Kommentarer

 1. 1 kommentar borttagen
 2. Zanne
  Jag är väldigt intresserad av att ta bort kolhydrater från kosten,något jag börjat med i kombination med 5:2.
  Jag har förhöjda kolesterolvärden samt är laktosintolerant och har inflammation i delar av kroppen. Det sista hoppas jag att få bukt med via 5:2. Nu till min fundering 🙂
  Lchf är ju som bekant mer fett, men vid så kallad ärftligt förhöjd kolesterol lär ju värdena bli ännu högre med lchf, eller? När jag fick reda på mitt kolesterol testade jag traditionella metoder för att få bättre balans, men det hände inte annat än att jag gick ner 25 kg. värdena var fortfarande ur balans och man konkluderade då att det var ärftligt. Nu med alla nya rön undrar jag om man kommit fram till om lchf hjälper på obalans i kolesterolvärdena.
  Svar: #4
 3. Yrsa Häggström
  Jag tycker inte om att Andeas för ut villfarelser på sin blogg. Han påstår att ASEA är "dyrt saltvatten utan effekt" men då veta han inte vad han pratar om.

  Jag har själv tagit ASEA nu i snart 2 månader och blivit av med mina ständiga urinvägsinfektioner som även slutade med blodförgiftning en gång. Dessutom har min gikt o artros försvunnit.

  Det finns massor av andra belägg på att detta fungerar!

 4. Janne
  Jag hade som du tidigare inflammationer i kroppen. Bechstrews sjukdom med hela tiden en sänka på över 20. Nu sedan 6 månader har min sänka en normal nivå under 5.
  Orsaken är LCHF ganska strikt. Känner mig mycket bättre vad gäller mina reumatiska besvär och rekommenderar inte 5:2 för att bli kvitt inflammationer som troligen är en autoemunoligisk orsakad av vetemjöl. och kanske även margarinprodukter. Jag tror på rena mjölkprodukter.
 5. Zanne
  Jag har nu kört ganska strikt LCHF sedan i somras. 70-75% fett, ca 5% kolhydrat och resten protein. Jag mår hur bra som helst, men vikten går inte ner. jag har mätt mig och blir inte mindre någonstans. Inflammationen i munnen är mycket bättre.
  Jag har helt tagit bort allt socker, potatis, ris, pasta, alla mjölprodukter är också borta. Jag använder creme fraishe, hemmagjord mayonäs, smör, lite ost och grädde i kaffet. jag dricker bara tre koppar kaffe om dagen med grädde så mitt kaffedrickande har blivit mycket mindre än tidigare eftersom jag blir så mätt. Jag har lärt mig att man ska äta när man är hungrig och sluta när man är mätt, men på grund av den höga fetthalten klarar jag inte äta mer än mellan 13-1400 kalorier om dagen och undrar om det är för lite? Någon med tips till viktnedgång? min övervikt är ca 30 kilo så det är inte för att jag är nära någon målvikt heller.
 6. Vian
  Hej vill gå ner
 7. angelica
  ja önskar gå ner i vikt det vore bra att va med i grupp
 8. Mats Karlsson
  Jag har övervikt med femton kilo mina kroppsskador är Fisk och skaldjurs allergiker, och ben tromboser varpå jag har diagnosen Diabetes ett, jag cyklar ca. fem kilometer varje dag, jag tränar inom Friskis & Svettis Cirkelgym Grund och spinning soft, och går ca en kilometer per dag trots mycket smärt ifrån min trombosskada ifrån den privata industrin.
  Jag har skapliga utbildningar trots det så lyssnar inte Bemmannings företagen inte på mig utan kör över mig ständigt dom är experter på lögner, jag vet att jag bor i fel stad,
  Mina övriga intressen är Juridik och skrivandes om Bemannings företag som inte lyssnar på mig.....det slutar bara i nya skador, jag hoppas på att jag får sjuk pension....Jag är inte nöjd med dagens Arbetsförmedling och deras Jobbfabrik!
 9. 1 kommentar borttagen
 10. Anneile
  Ny medlem sedan i går, tittade på filmer och läste på. Startade i dag. Har provat en del olika svältdieter, kan bara konstatera att resultaten av dessa inte varit bestående. Nu har jag en övervikt om ca 15 kg. Mitt problem är att jag är otålig, hur lång tid tar det innan man ser något resultat? Någon
 11. Pernille
  Jag startade min LCHF resa första veckan på semestern för 6 veckor sedan. Tyckte det var jätte jobbigt i början vet inte om det berodde på att jag har lågämnesomsättning och äter levaxin. Hur som helst de första veckorna gick jag inte ner ett gram de fyra senaste veckorna har jag gått ner 4,7 kg. Till alla er som är som jag att det alltid ska gå så himla fort ta det lugnt viktminskningen kommer. Jag kände helt klart andra fördelar bara efter en vecka. Min otroliga värk i rygg, nacke, ben och framförallt fötter är och var redan efter en vecka helt borta. Innan kunde jag knappt träna något alls då jag fick träningsvärk i flera dagar bara efter en promenad eller cykeltur. Nu har jag ingen träningsvärk och har därmed börjat träna allt mer. Jag skiter i om jag inte går ner ett gram till väger nu 80kg till 173cm längd men mår så mycket bättre. Kommer aldrig äta annat än detta.
 12. Ulrica
  Jag började med lchf efter julen 2013. Har gått ned 8 kilo. Det har varit kämpande men lycklig att fått gå ned i vikt, långsamt o säker. Jag gick ned snabbt i början sedan sakta efteråt. Iblanda vissa månader stannar vikten på samma vikt sedan nedåt.

  Viktigt att man inte ska fokusera för mycket på vikt utan man ska fokusera hur man MÅR. Oftast kan vikten stå på samma, men kroppslig minska ibland tvärtom.
  Ge inte upp om man inte går ned i vikt. Låta kroppen vänja sig när man har bytte kost. Det tar lite tid innan, ALLAs kropp reagerar olika.

  Viktigt att man äta när man ÄR hungrig och äta tills man är mätt, pressa inte kropp för hårt.

  Jag tror på LCHF och jag tror på er. =0)

 13. Ulrica
  Mitt fall, vill jag heller gå ned sakta än snabbt. Om man går ned i vikt för snabbt måste man genomgå eventuell tex operera för överskott hud. Där vill jag undvika.

  Viktigt att man går ned i vikt och håller kvar där, inte ha jojo vikt. Det tar tär på kropp om man gör så.

 14. Birgit
  Någon som tar Nolvadex och som har biverkan av detta hämska medicin?? Jag har testat LCHF och kan bara rekommandere detta mot ledsmärter, blodvallkningar och annat. Jag är leg dietist och leg sjukssköterska och är mycket glad för att jag nu får råda mina patienter att testa LCHF.

  Vikten är det svårere med tyckar jag. Gåt upp nästan 20kg pga av min behandling, men vill nu testa strikt LCHF.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av