Gräsbetesdjur och hälsa

1 263 visningar Lägg till som favorit
Är rött kött verkligen dåligt för miljön? Eller kan det spela en positiv roll?

I den här föreläsningen slår dr Peter Ballerstedt hål på många myter om idisslare – och visar hur de är en del av lösningen på problemet.

Du kan se en del av föreläsningen ovan. Hela den 48 minuter långa videon finns tillgänglig på våra medlemssidor:

Gräsbetesdjur och hälsa – dr Peter Ballerstedt

Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se videon direkt – liksom intervjuer, föreläsningar, andra videokurser, frågor och svar och filmer, med mera.

Feedback

Det här är vad våra medlemmar sagt om föreläsningen (och dessutom givit den 4.8 av 5 i betyg):

En oväntad röst i den vanliga skaran. Jag tyckte att det var värt att lyssna på jordbrukarnas sida av saken. Jag skulle vilja veta mer om djuruppfödning där boskapen inte strövar fritt och ur det sättet att föda upp djur påverkar köttkvaliteten. Jag är fortfarande övertygad om att fritt strövande boskap producerar högre kvalitet på köttet än djur från gårdar där det inte finns plats att röra sig och inget dagsljus. En föreläsning som tog upp dessa frågor skulle vara intressant.
– Francoise

Ytterligare en fantastisk föreläsning av hög kvalitet. Bristen på grundläggande kunskap när det gäller debatten kring hälsa och ekologi är minst sagt oroande.

Jag håller också med Francoise, jag skulle också vilja få djupare kunskaper och förståelse av dessa frågor. Om @kostdoktorn kunde hjälpa oss med det skulle jag vara tacksam.
– Niklas

Toppenföreläsning! Jag håller helt med honom. Jag har också tänkt på det här. Varför oroa sig för gräsbetat nötkött om du fortfarande äter växtoljor? Och kött från boskap uppfödd på spannmål är fortfarande mycket hälsosammare än bröd. Jag köper bättre ägg, för att jag äter mycket av dem, och jag kan se en tydlig skillnad mellan ett ägg från en frigående höna och ett ”vanligt” ägg. Och ändå är ett vanligt ägg mycket bättre än en powerbar!
– Audra

Briljant!
– Vanessa

En mycket informativ föreläsning!
– Abdifatah

Gräsbetesdjur och hälsa – dr Peter Ballerstedt

 

Video från Low Carb USA 2016

  • Hur blir man sockerfri?
  • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  • LCHF och diabetes: forskning och klinisk erfarenhet
  • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)

Nästa konferens

Den här föreläsningen är från årets Low Carb USA. Det är den ledande konferensen i USA. Nästa års konferens kommer hållas den 3 – 6 augusti 2017 i San Diego. Du kan boka biljetter nu.
Äldre inlägg