Fredrik Strage: Fettsuget finns i mitt DNA

Strage

Kul LCHF-krönika av Fredrik Strage i DN:

Fredrik Strage: Fettsuget från bönderna i Gnarp finns inskrivet i mitt dna

Notera att Strages groteskt fettälskande morfar blev 96 år. Kanske är hans matvanor något att inspireras av för dagens onödigt fettskrämda ungdom? Mättande fet lågkolhydratkost lär exempelvis vara ett utmärkt val för en rockjournalist som inte bränner många kalorier.

Som läkaren Christer Enkvist en gång skrev på DN Debatt: Man blir inte fett av fett mer än man blir grön av grönsaker.

Tidigare om den svenska matrevolutionen

 

14 kommentarer

  1. Robert
    Dock är han ju fast i att enkom fett skulle göra han fet? Därför väljer han bort det.
  2. Åke
    Det är ju helt rätt att det var rapparna som
    gav ordet fett en positiv klang.
    Fett bra.
  3. Robin
    Tyvärr har ju Stage själv inte fattat något alls.

    """
    Om jag bytte ut min low fat-latte mot plockfink skulle jag snart drunkna i fettvalkar – och göra min gammelfarbror sällskap vid charkdisken i himlen.
    """

    Svar: #11
  4. I Like Neil Young
    Skaldeman säger ju att: "man blir fet lika mycket av fett som grön av att äta grönsaker" - den tycker jag är bra!

    Kanske Fredriks livsföring medför ett visst sockerintag och då gör han ju rätt i att undvika fett av viktskäl - hoppas han kommer på bättre tankar och följer sina förfäder och skippar sockret till förmån för nåt fett gott...:)så får han åxå ett fetbra och långt liv.

  5. Åke
    "Av kolhydrater blir man hungrig och
    av fett blir man mätt."

    Martin Ingvar

  6. Gunnar
    Aha, så det är rapparna vi ska tacka för fettrenden. Haha!
  7. Gustav
    Fettbraaaaaaaaaaaaaaa värsta grejen ! Haha !
    Ne Fredrik fattade ju inte nåt.. hans morfar blev 96 av en slump ? Trots allt fett ??? Behöver ju i sig inte vara fettet , men säkert undvek han onödiga kolisar pga hög fettkvot ! 🙂
  8. evah
    Killen har ju inte fattat ett skit ,men så är han tredje generationen. Det heter ju förvärva,ärva och fördärva.
    Första generationen förvärvar kunskap andra generationen ärver kunskap och tredje generationen begriper inte ett skit men är fan så kaxiga.
  9. Stefan
    Ja, "fett-okunskapen" sitter hårt fast i mångas medvetande och likaså den lika ogrundade tron på att det är mängden kalorier utan hänsyn till makronutrientfördelningen (fördelningen mellan fett, kh och protein) som är avgörande för om man blir fet/överviktig eller inte. Själv gick jag ner 10 kg i vikt på fyra månader när jag mer än fördubblade fettkonsumtionen och gick ner till <5E% kh. Tänk vilken aha-upplevelse herr Strage skulle få om han gjorde samma experiment och omfamnade fettet istället för att tilldela det en egenskap/effekt det inte har 😉
  10. Bo Blomberg
    Ha ha... killen har humor! Fast han har ju inte läst på så han vet inte hur det funkar så dom sista raderna blir ju fel. Men det förlåter jag honom gärna!
    En fett bra krönika!
  11. Gunnar
    Man kan inte begära alltför mycket av journalister. Han har dock börjat tänka i rätta banor, snart trillar polletten ner.
  12. Majoren
    När det kommer till kritan så finns fettsugets DNA i oss alla.
    Det finns tydligen många dokumenterade exempel på strandsatta överlevare och krigsfångar m.m. som varit utsvultna när de räddats, hittats eller befriats, men när de erbjudits mat (finns tydligen exempel på situationer med uppdukade festbord) så har de kastat sig över den fetaste maten först med nästintill djurisk iver och först när fetmaten tagit slut har man börjat äta av frukter och sötsaker.
  13. Monica Hansson
    GOO HUMOR!! gillar mamma-kommentaren!! skrattade när jag läste artikeln!!
    Fetbra!!
  14. evah
    Flottamad sa man nere i skåne när jag var liten. Stekflottet användes som smör på brödet.
    På den tiden var det kvalitet på maten , I dag är det till övervägande delen skit som säljs i våra affärer.
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av