Från 37 till 5 i blodsocker

Sören blev inlagd akut på intensiven med skyhögt blodsocker. Här är hans korta berättelse om vad som hände när han INTE följde de kostråd han fått:

Mejlet

Hej!

Först vill jag tacka för bra sida. Den 13:e april blev jag inlagd på intensiven på Enköpings sjukhus jag hade då 99 i långtidssocker och 37.3 i blodsocker plus att jag hade vätskebrist. Nu ligger långtidsockret på 49 (på väg ner) och blodsocker mellan 5 och 5.5. ETT STORT TACK TILL DIG!

Men jag undrar egentligen över denna sida – de kostråden känns lite märkliga som råd till diabetiker: http://www.netdoktor.se/diabetes/artiklar/mat-vid-diabetes/

Tips: Du kan ju använda den som avskräckande exempel.

Med vänlig hälsning,
Sören Andersson
(12 kg lättare så här långt)

Kommentar

Från 37 till 5 i blodsocker? Det är en förbättring att vara stolt över, Sören!

Din berättelse

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till mig på andreas@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är ok att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa dig.

Nedan kan du läsa och se hur du kan göra om du vill testa själv, samt historier från många andra som testat.

Mer

Jason Fung
Dodssugen-pa-att-ata


”Till slut uppfyllde jag löftet jag gav mamma”

Nära 300 tidigare framgångshistorier

Kursvideo

Hur du äter LCHF - presentationsbildEric Westman

Video - Hur insulin styr din vikt3De 5 bästa tipsen för vikten

 

20 kommentarer

  1. LenaK
    Har man titeln professor kan man tydligen skriva under på vilken rappakalja som helst.
    Observera att råden är uppdaterade för mindre än fyra månader sedan!!
  2. Jaa menee
    Professor Hindrik Mulder är bara en i raden av professorer och diabetesläkare som är så till den milda grad fetträdda att de inte ser ett bättre alternativ än kolhydrater för de stackars diabetiker som bara blir vilseledda i sina försök att få hjälp.
  3. Jaa menee
    När man läser texten skriven av Hindrik Mulder på "www.netdoktor.se" så verkar det som ett försök på lite rolig parodi på vad som är relevant föda för en diabetiker, men tragiskt nog så har professorn troligen vigt sitt liv åt att försöka hjälpa, men på helt fel grunder.
    Lättmargarin, lightprodukter, nyckelhålsmärkt, fettsnålt och tallriksmodellen är hans lösning. Är denne professor också vilseledd och blind för ny forskning?
    Jag blir så upprörd av just detta ämne då jag har en kompis (Bosse) som kämpar med sin diabetes och jag vet vad som händer när han trillar dit och försöker äta som alla andra. Inte nog med dessa dumheter. Läkare går på professorers och läkemedelsverkens inrådan att de även ska äta statiner. Bosse var tvungen att sälja sitt stora företag efter att ätit statiner i två år. Han var oförmögen att jobba på grund av sin värk i hela kroppen. När han på eget bevåg slutade med statiner var han frisk på 3 dagar!!!
    Jag menar att allt detta är en skam för Sverige och hela världen.
  4. Lina
  5. Anders S
  6. Tuva
    Vad ARG jag blir!

    "De rekommenderade kostråden vid diabetes har förändrats successivt under hela 1900-talet. På 1940-talet rekommenderades diabetiker att äta stora portioner fett. Så sent som på 70-talet skulle en diabetiker inte äta pasta. Idag gäller inget av dessa två gamla råd."

    På en annan flik på sidan kan man sen läsa:
    "Neuropati i samband med diabetes är funktionsnedsättning i olika typer av nerver. Den uppkommer gradvis och ger symtom ca 15-25 år efter diabetesdiagnosen ställts. Om sockerläget är välreglerat kan man räkna med att det tar betydligt längre tid tills symtom kommer och förloppet blir lindrigare. //
    Neuropati orsakas av att små nervtrådar delvis förstörs. Skadan beror på att nervtrådarna inte tål den höga halten socker i blodet."

    Vad höjer blodsockret? Kolhydrater.
    Vad påverkar inte blodsockret alls? Fett.

    Så givetvis rekommenderar vi numera, väl upplysta och MYCKET smartare än de där fjantarna på 40-talet, att en diabetiker ska äta nästan bara kolhydrater och sky fett som pesten. Makes perfect sense.

    AAAAAAAAHHHHH! Alla dessa liv som fått sin livskvalitet förstörd innan de sen dött en för tidig död. Som fortfarande offras. Det är en SKAM.

  7. Hjopek
    " Långtidseffekter, särskilt av LCHF, har inte studerats tillräckligt väl i skrivande stund. Det finns risker för både förhöjning av blodfetter och hypoglykemi (lågt blodsocker)."

    Men fanns det studier av lågfetts- och kolhydratsstinna kostråd när det infördes på 70-talet?

    Om det fanns, har de visat sig stämma?

    Låt mig gissa: nej, de fanns inga, och fanns det några så stämde de visst inte...men nu har vi ju en gigantisk långtidsstudie utförd under runt 40 år i t ex USA...ät mindre fett och kompensera med mer kolhydrater och du blir frisk...och smal, det stämde eller?

    Sedan får man inte hypoglykemi om man slopar måltidsinsulinet när man slopar sockermåltiderna...

    Dessa "professorer och diabetesläkare" utgår ifrån att man ska parera sockret med insulin istället för att ta bort sockret och slippa insulinet (vid måltiderna).

    Det tog väl runt en vecka innan jag blev av med all j-vla NovoRapid jag sprutat i mig för måltiderna, sedan kunde jag göra vad jag ville.
    Och slapp ta med druvsockret varenda gång jag stack ut och rörde på mig.

  8. Reefer
    Bra jobbat av Sören. Men jag måste faktiskt undra hur man lyckas med att få ett så skyhögt blodsocker. Ett extremt stillasittande liv och högt intag av kolhydratsrika produkter antar jag.
    En bra kost är den ena sidan av en god hälsa, ett fysiskt och mentalt aktivt liv är den andra.
    Svar: #10
  9. jala
    Varav kosten är den viktigaste för en god hälsa.
  10. Hjopek
    Hur man lyckas få ett skyhögt blodsocker?

    Man kan bl a se till att inte producera nog med insulin...

    Om du skulle kunna tänka dig att vara lite mentalt aktiv och ta och googla på de olika orsakerna
    till skyhögt blodsocker så får du lite mer svar...

  11. Anders S
    Sommar = repriser i radion.

    SR Dalarna har grävt fram en intervju med Charlotte Erlansson-Albertsson om nyttan av att undvika bröd/gluten och mjölkprotein.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=233&artikel=...

    "Bröd och mjölk är beroendeframkallande. När man äter dom livsmedlen bildas "opioida peptider", som påverkar vårt belöningscentra i hjärnan och skapar en sorts beroende," säger hon.

  12. Nisse
    Jobbar själv inom vården (inte läkare dock) och har länge förvånats över hur man tänker när patienter måste äta en banan eller nåt annat sött för att kompensera för insulindosen dom får. Fast förmodligen tänker man inte alls utan bara följer uppsatta riktlinjer inom diabetesvården. Insulindosen verkar vara helig och kan bara förändras uppåt, aldrig neråt.
  13. stenB
    Mer dravel från samma sida: "Välj gärna det omättade fettet framför det mättade genom att ha lättmargarin på smörgåsen, steka i flytande margarin och ha olja-vinägerdressing på grönsaker och rotfrukter. "
    En uppmärksammad USA studie visade just att möss som fick växtfett modell Soja gick upp i vikt mest, följt av de som fick socker och på sista viktökningsplatsen hamnade kokosoljan, med samma kalorintag. (Fruktosen orsakade dessutom njurskador.)
    Men är man etablerad professor som Hindrik Mulder räcker det kanske att repetera det man "vet" , man behöver inte läsa andras studier?

    Vi andra kan läsa här:
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-07/uoc--soc072015.php?cid...

    Att omega-6 olja också används vid transplantationer för att dämpa immunsystemet och därmed snabbt orsakar cancer som sidoeffekt vid högt intag är en annan höjdare om växtfetter som varken SLV, Unilever eller anknytna professorer talar om.

    Stackars godtrogna konsumenter som fortfarande tror att nyckelhålsmärkning är något annat än en utmärkt varning för mat med mycket socker, lite och fel fett. Och institutionsboende har inga val eftersom SLV härskar över dom stackarna och om dom klagar för högt kan det bli mer medicin istället för bra mat.

  14. Ulf Bergner
    Ja vi är grundlurade sedan ca 40 år tillbaka.
    Är man diabetiker så ska man undvika det man inte tål, socker.
    Värre är att den kost som rekomenderats under alla dessa år (-mättat fett, långsamma kolhydrater o ligtprodukter har gjort oss sjuka. Bedrövligt!
  15. Stig Pettersson
    Hej Sören!
    Jag tyckte jag uppnådde ett fantastiskt bra resultat med LCHF, när jag vintern 2010 åkte på diabetes typ 2, glukos, 20,8 på fastande mage. Vid återbesöket hos min läkare en månad senare hade jag 5 i fasteblodsocker och 6,4 i långtidsblodsocker. Men du räddade dig från ett än värre läge! Jag har allt mitt dokumenterat här:
    https://stickans.wordpress.com/diabetes-2-lchf/friskforklarad-inom-1-...
    Lycka till även fortsättningsvis!
  16. Stina Öberg
    Har börjat med LCHF
  17. Stina Öberg
    Har börjat med LCHF sedan i måndags 17/8 har redan gått ner drygt 2,5 kg. Har diabetes 2 sedan 4 år tillbaka ska på kontroll på måndag den 24/8, ska bli oerhört spännande om det redan märks något på blosockret 🙂
    Tycker att det går fantastiskt lätt att följa, saknar ingenting (ännu)!
    Har fått mycket mer energi, är gladare och mer positiv så det här är verkligen något för mig...
    Svar: #20
  18. F
    Vart har alla kufar tagit vägen, som var inne här för fem år sedan och gapade om hur farligt LCHF är och alla vi som gillar LCHF kommer att vara döda i hjärtsjukdom om fem år, typ nu? Hallå? Överlevde ni inte, eller vad? Skäms ni? Jag saknar er.

    Nästan

  19. Lill
    Har en liknande historia som Sören,fick i somras åka in akut då jag var uttorkad och bs låg på 27,efter ett par mån med Lchf så har mitt HbA1c sjunkit från 106 till 36...Harligt nar man får bevis på att det man gör funkar! =D
  20. Camilla
    Hur gick det?
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av