Nyheter

Föreläsningsturné och bloggkändisar

Nu sitter jag på tåget hem från Oslo och en föreläsning för norska brödbagare på en brödmässa. Som du säkert anar var mitt budskap inte exakt vad de ville höra. Det var modigt att bjuda in mig, eller hur?

Dagen var andra stoppet på en kort föreläsningsturné. Igår föreläste jag i Göteborg för allmänheten och det blev en riktigt kul kväll. Särskilt eftersom jag fick träffa två av mina yngre bloggkollegor för första gången:

Martinas Health & Science: Kostdoktorn-kväll 🙂

UltiMat.nu: Kostdoktorns föreläsning i Göteborg

 

11 Kommentarer

  1. Attans att jag missade Ultimat!
  2. Vore väldigt roligt om du kunde komma norrut också så man har en möjlighet att se dig här uppe också 🙂
  3. 65+
    Härligt att så många unga människor (bloggare) lyssnar till dig Doc. Det bådar gott för framtiden. Hör upp alla ni som är unga - "dra med er hela er generation"!
  4. Student
    Jag vill tacka dig, Doc, för ditt idoga arbete på området. Det märks att det händer saker. Jag njöt just en köttfärssås, som blev en soppa istället tack vare all grädde. Blandfärs, lite lök, broccoli, zucchini, smaskiga kryddor och lite mer grädde, lite till, och lite till... Det hade varit "omöjligt" för mig att äta så för bara ett år sedan. Men det är urgott och jag mår jättebra. Jag hörde talas om LCHF för ca 5 år sedan, och fastän det intresserade mig och jag läst allt jag kommit över om det så dröjde det ända tills i somras innan jag blev övertygad om hälsofördelarna. Sedan dess har jag gått ned från 75 till 69 kg. Mycket information som finns och är känd inom "LCHF-communityn" kan ibland ha svårt att nå fram till många som skulle behöva, och troligtvis också vilja, ta del av den, men som sagt jag märker att det händer saker nu - LCHF uppmärksammas som något positivt allt mer i media, mycket tack vare dig. Jag vill också tycka till om bloggen - det är utmärkt att här finns information och länkar som är både "pro och con", så att man kan ta del av alla argument och därmed lättare bilda sig en uppfattning. Fortsätt så och behåll seriositeten - det behövs, å allas våra vägnar så att vi tillsammans kan ställa allt högre krav på våra livsmedel i butik, skola, på jobb, rubbet. Det här är en väldigt viktig sak som vi alla gör tillsammans och hjälps åt med!
  5. Maggan A
    Martina rules!
  6. #5 aww tack! <3
    Svar: #8
  7. Tack själv! Det var verkligen en superbra föreläsning. Ni som har tillfälle att gå på någon av dem. GÅ!

    Martina: Hoppas att vi ses en annan gång!

  8. Maggan A
    #6 tror du är jätteviktig för de unga - keep up the good work 😉
  9. Vi förstår svårigheterna med att föreläsa för bagare. Gör helst inte som Stephan Rössner. Vid inbjudan hos mjölfirman Kungsörnen förklarade han rakt ut:att

    "...kroppen saknar system för att omvandla kolhydrater till upplagrat kroppsfett",

    En viss anpassning till publiken kan vara befogas, men efter detta uttalande diskvalificerade vi honom som auktoritet på något som helst.

    Om världen vore beskaffad som jag helst ville se den, skulle det inte finnas några bagare. Men det är ju inte deras fel.

  10. Christina
    Andreas! kom norrut också för min del helst till Boden men Luleå kan ju föralldel också gå an.
    Bodensare av födsel och ohejdad vana.
  11. DanE
    Vore trevligt att få reda på vad de norska bagarnas reaktioner efter din föreläsning.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg