Vad som är fel på Storbritanniens nya guide ”Eatwell”

eatwell1

Här är vad som är fel med Storbritanniens uppdaterade s.k. ”Eatwell”-guide:

Zoë Harcombe: Eatwell Guide

Vink: hela enorma 71% av kalorierna kommer från stärkelserik mat och skräpmat. Den föråldrade fettskräcken är fortfarande vid liv, konstigt nog. Så detta kommer knappast att flytta Storbritannien från sin nuvarande höga position på listan över de fetaste länderna i Europa.

Observera också att bakom experterna bakom guiden gömmer sig enorma intressekonflikter. Skräpmatsindustrin har haft stort inflytande:

Zoë Harcombe: Eatwell Guide – Conflicts of Interest

Mer

TeicholzTeicholz

TeicholzTeicholz

Earlier

Nya amerikanska kostråden ”ett recept för katastrof” och ”en bevisfri zon”

”Därför tycker traditionella forskare att de amerikanska kostråden saknar vetenskaplig stringens”

 

5 kommentarer

  1. Jaa menee
    Har man ännu inte förstått sambandet mellan fett och kolhydrater och hur det påverkar kroppen (jag kan inte föreställa mig att de INTE läst nya rön och forskning på området) då finns bara en förklaring kvar: Man VILL inte förstå, utan man lyssnar bara till konsumtionen och miljardföretagen som tjänar pengar på allt fler överviktiga och sjuka människor.
    En dag kommer det slå tillbaks på landets ekonomi och då kanske det är för sent att vakna. Bankrutt!! Finito!!
  2. F
    Var är MATEN?

    GE HIT KÖTTE´!

  3. Melker
    Vad är fel?
    Ni menar väl vad är inte fel för det var inte många rätt där.

    Skulle jag äta så vore det bara att säga -välkommen tillbaka bukfetma och börja gräva längst in i garderoben efter de gamla jeansen som jag sparat bara för att kunna påminna mig själv ibland.

    Hela den gula sektorn ska bort.
    Den blå innehöll en liten ostbit men resten, vad är det? Low fat youghurt och Low fat soft cheese, det är väl sån där yoggi som är halvfylld med socker.

    Rosa, ja här finns ägg, makrill, lax och kyckling men resten ser ut som färgglada paket med processat skräp. Var är det riktiga ekologiska gräsbetade- eller viltköttet som någon frågade?

    Gröna sektorn är väl den enda som ser OK ut. Här ser man i alla fall i huvudsak mat och inte förpackad processad smörja. Undrar dock vad russinen gör där, de ska väl vara på godishyllan?

  4. Jaa menee
    Idioter med tunnelseende vidhåller fortfarande att Ancel Keys fuskforskning på 50-talet fortfarande håller 2016 .
    Läs på! Gör rätt! Gör om!
  5. I Like Neil Young
    Verkar som lobbyister , socker och medicinindustrin satt ihop den där utomordentligt ûberjönsiga gajden...vicket mög.

    Det där är så dumt så det kan bara kommuner , kostrådgivare , läkare i allmänhet och dietister tro på...och kanske PastaRoberto...;)

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av