Fannys LCHF-frukost #7 – ingefära- och lakritsgranola

Granola1600

Vad äter man till frukost på LCHF? Här kommer det sjunde frukostförslaget från Fanny Lindkvist, som har den populära bloggen och Instagramkontot LessCarbs.

Ingefära- och lakritsgranola

Ingredienser till 5 dl, 6–8 portioner

granola

1 äggvita
120 g sötmandel
20 g skalade sesamfrön
50 g normalsaltat smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
2-3 tsk lakritspulver
2-3 tsk torkad ingefära
1 nypa salt

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.

Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.

Smula sedan granolan över och ställ in i ugnen 15-20 minuter.

Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Det tar cirka 15-20 minuter. Förvara i kylskåp i tätslutande burk (detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch).

Servera förslagsvis med blåbärskokosyoghurt.

Fler frukostar

Vad tycker du om frukosttipset? Har du egna bra tips? Lämna gärna en kommentar.

Blev du sugen på mer? Kolla då också in Fannys hemsida där hon bjuder på nya recept och matinspiration. Eller något av hennes tidigare frukosttips:

Mer

Supersmoothie à la LCHF

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

Äldre inlägg