Nyheter

Fannys LCHF-frukost #6 – kokosyoghurt med bär

kokosyoghurt1600

Här kommer det sjätte frukostförslaget från Fanny Lindkvist, som har den populära bloggen och Instagramkontot LessCarbs.

Kokosyoghurt med bär

Ingredienser till en stor eller två mindre portioner

Yougurtsv

● 1 dl kokosgrädde
● 20 gram jordgubbar
● En nypa vaniljpulver

● 1 dl kokosgrädde
● 20 gram hallon
● 1 knivsudd vaniljpulver

● 1 dl kokosgrädde
● 50 g blåbär
● en nypa vaniljpulver

Gör så här

Mixa samman allt med stavmixer. Du kan även tillsätta 1 tsk–1 msk kokosolja för att få upp fetthalten.

Fler frukostar

Vad tycker du om frukosttipset? Har du egna bra tips? Lämna gärna en kommentar.

Blev du sugen på mer? Kolla då också in Fannys hemsida där hon bjuder på nya recept och matinspiration. Det kommer också fler frukosttips här på bloggen snart!

Tidigare recept av Fanny Lindkvist

Mer



Supersmoothie à la LCHF

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

4 Kommentarer

  1. Maria
    Väldigt bra tips och recept men jag blir lite störd när det kallas yoghurt utan att ha finbaciller i. Kokosyoghurt blir det först om man verkligen gör yoghurt av den, med yoghurtkultur och så. Kalla det istället för vad det är: kokosgrädde med bär helt enkelt. Likdant tycker jag det är när det i paleosfären kallas banan- och avokadoyoghurt utan att det är yoghurtkultur i. Därför vill jag slå ett slag för ordet Bamousse: B för banan, A för avokado och MOUSSE för konsistensen. 🙂
  2. jörgen
    Tycker bäst om lätt vispad Rysk yoghurt 2dl med tre malda paranötter och fyra valnötter över det hela. Kanske för mycket fett men hemskt gott.
  3. Meta
    Hej, låter gott men jag håller helt med Maria om den missvisande benämningen. Yoghurt är per definition en bacillfermenterad produkt med alla de nyttiga effekter på tarmflora och immunitet som det innebär. Denna blandning är en mousse, en dessert. Viktigt att matbloggar är noggranna med begreppen!
  4. Lars Sundström
    Kokosgrädde: Stoppa den i kylen över natten. Ta ut det feta ur burken, dvs häll av vätskan. Vispa massan till en gräddig konsistens. Sen lägger man i bären.

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg