Fannys LCHF-frukost #3 – avokadoägg med baconsegel

Avokadoaggmbaconsegel1600 2

Vad äter man till frukost på LCHF? Det är en av de vanligaste frågorna från nybörjare och även erfarna LCHF-are vill ha ny inspiration ibland (exempelvis inför helgen!).

Här är det tredje frukostförslaget av många från Fanny Lindkvist, som har den populära bloggen och Instagramkontot LessCarbs, nu med över 12 000 följare.

Avokadoägg med baconsegel

Detta är en rolig frukost för ögat och god för magen. Brukar uppskattas av stora och små. Passar perfekt till helgen då man har lite mera tid på morgonen.

avokadoägg

Ingredienser, 1 portion

● 2 hårdkokta ägg
● ½ avokado
● 1 tsk olivolja
● ¼ paket bacon
● Salt/herbamare och peppar efter smak

Instruktioner

Hårdkoka äggen, låt dem svalna. Ta ut gulan och mosa med avokadon, oljan samt salta och peppra efter smak. Knaperstek baconet i ugnen ca 5-7 min på 180 grader eller i stekpanna. Lägg tillbaka röran i ägget och hissa baconseglet!

Mer frukostar

Vad tycker du om frukosttipset? Har du egna bra tips? Lämna gärna en kommentar.

Blev du sugen på mer? Kolla då också in Fannys hemsida där hon bjuder på nya recept och matinspiration. Det kommer också fler frukosttips här på bloggen snart!

Tidigare recept av Fanny Lindkvist

Mer



Supersmoothie à la LCHF

Första LCHF-maten någonsin och hetaste LCHF-frukosten

Nyttiga gröna chips!

Picknick hos Kostdoktorn

De 5 vanligaste misstagen på LCHF

Middag hos Kostdoktorn

Hamburgare utan carbs

 

19 kommentarer

  1. Johanna
    Hej jag tycker frökex med olika pålägg är bra för snabb frukost: http://lifeofmilne.com/2015/03/14/breakfast/
    Eller en smoothie, med tiden kan man dosera upp grönt och ner med frukt:http://lifeofmilne.com/?s=Smooth&submit=Search
    Eller muesli (bara blandade nötter och bär då tar ingen tid alls: http://lifeofmilne.com/2015/05/06/simple-muesli-and-lab-coats/
    Mvh Johanna
  2. dave
    Min frukost sen flera år: fem löskokta ägg och kaffe.
  3. Christer J
    Jag steker 4 skivor bacon och sen i fettet så häller jag i omelett smeten bestående av 3 vispade ägg. En skvätt grädde och Chile, salt och peppar. Serveras med en grönsallad.
    Svar: #12
  4. Sigurd
    En krusidull frukost utan baconsegel är troligen definitivt vida mer, långsiktigt, hälsosam.
    Sannolikt framstår bacon samtidigt som ett prima livsmedel för LCHF:s-kretsens en smula
    naiva och oupplysta anhängare, då bacon är i det närmaste sprängfyllt med fett och salt.

    Att riskera att äta sig till ohälsa medelst en LCHF-diet, utan vetenskapligt långsiktigt hållbara
    bevis för att det fungerar, och är hälsosamt, får tills vidare ses som att i onödan utsätta sig
    för (framtida) hälsorisker. Det kan härtill (istället) komma att fastställas att det primära
    för varje enskild individ som är överviktig, eller fet, för att på lång sikt uppnå de bästa hälso-
    fördelarna ÄR:

    Less in - more out. Less fat, sugar and salt - more excercise.

    Svar: #5, #11
  5. Bengt
    De som börjat med LCHF har letat metoder att lösa sina hälsobesvär och uppnått fina resultat med LCHF, många har hållit på 10 år nu, och fortfarande vid god hälsa. Själv har jag uppe i 5,5 år nu på strikt lchf och hälsoförbättringarna blir bara fortsätter.
    Så varför skulle kosten plötsligt bli skadlig?
  6. 4 kommentarer borttagna
  7. Andreas Eenfeldt
    Diverse kommenterar raderade på grund av personpåhopp.
    http://www.kostdoktorn.se/om/regler-for-kommentarer/
  8. T
    Att riskera att äta sig till ohälsa medelst en LCHF-diet, utan vetenskapligt långsiktigt hållbara bevis för att det fungerar, och är hälsosamt, får tills vidare ses som att i onödan utsätta sig för (framtida) hälsorisker.

    Det finns inga vetenskapligt långsiktigt hållbara bevis för att fett skulle vara farligt och att stärkelserika livsmedel som t ex spannmål skulle vara nyttigt heller.

  9. Elisabeth G
    Har du hela Chile i frukosten?! Det var inte dåligt. 😛

    Skämt åsido. Nu kan jag dela med mig av ett frukostrecept som maken och jag hittade på i morse. Det räcker till drygt två personer. 6 ägg vispades lite lätt tillsammans med lite svartpeppar. I det blandades 1,3 hg kokt skinka i tärningar och ca 3 dl riven gräddost. Alltihop stektes i osaltat smör på fyrans värme (av nio). När omeletten halvstannat sattes den i varmluftsugn på 175 grader där den fick stå tills den fått lite färg (5-10 min.). Det blev riktigt gott och vi hade tomat och sallat till.

    Det enda negativa är att det rörde sig om kokt skinka som brukar innehålla en del skräp men som omväxling och om man inte äter det varje dag så är rätten helt ok.

  10. Jonas
    Själv bestod dagens frukost (ändå lördag) av kallrökt lax med äggröra, samt vattenkrasse som topping 🙂 Nom nom.
  11. Sigurd
    Att Kostdoktorn & Co raderar LCHF-anhängares kommentarer innehållandes
    "personpåhopp" välkomnas. Emellertid är prognosen för att fortsättningsvis
    lyckas med detta oroväckande dålig. Innebärandes ett, högst sannolikt, stort
    bortfall av exklusiva kommentarer och inlägg, etc, från andra än redan LCHF-frälsta.

    Det ska naturligtvis inte behöva leda till "personpåhopp" att exempelvis framföra
    att det kan komma att vetenskapligt bevisas att det långsiktigt bästa för folkhälsan
    är:
    Less in - more out. Less fat, sugar and salt - more excercise./.

    Svar: #15, #16
  12. ErikL
    "att det kan komma att vetenskapligt bevisas att det långsiktigt bästa för folkhälsan
    är:
    Less in - more out. Less fat, sugar and salt - more excercise./."
    Just det. Det ÄR inte visat på något sätt att det är bäst det som du skriver! Och kommer inte att bevisas heller eftersom det inte stämmer i redan gjorda studier...
  13. Mia
    Snälla du, Sigurd kan du inte komma på något bättre än denna förlegade fras" "Less in - more out. Less fat, sugar and salt - more excercise./."??
    Själv tycker jag det börjar bli rätt tröttsamt faktiskt. Vi är tiotusetals, nej hundratusentals människor (räcker ens det?) hela världen över som fått bättre hälsa, lägre vikt, bättre livskvalitet med just LCHF. Läs på lite bättre och följ med i utvecklingen. Ha en bra dag!

    P.S. Eller du, varför inte pröva själv? 😉

  14. jala
    Fannys LCHF-frukost #3 – avokadoägg med baconsegel
    1dag bronsSigurd: Att Kostdoktorn & Co raderar LCHF-anhängares kommentarer…
    2dag bronsSigurd: En krusidull frukost utan baconsegel är troligen…
    Professor Tim Noakes anmäld av dietistförbund för råd om lågkolhydratkost – visa ditt stöd
    1dag bronsSigurd: Befängt, att professor Noakes anmälts för en…
    Råd om LCHF på 30 språk – nu inklusive serbiska!
    1dag bronsSigurd: LCHF-farsoten riskerar att ymnigt spridas i och…
    “Bara träning räcker inte för att gå ner i vikt”
    2dag bronsSigurd: " pulshöjande aktivitet är till…
    3dag bronsSigurd: Människan mår bra av att röra på…
    3dag bronsSigurd: Jag är så trött på alla…
    3dag bronsSigurd: Regelbunden träning är det främsta verktyget för…
    Amerikanska dietistförbundet: Sluta oroa er för mättat fett!
    4dag bronsSigurd: Kostdoktorn & Co riskerar att beslås med…
    5dag bronsSigurd: Kostdoktorn & Co riskerar att beslås med…
    "Sockerindustrins taktik"
    5dag bronsSigurd: "Fettindustrin"!!! Skrattar så jag gråter!! Jag känner…
    6dag bronsSigurd: Att sockerindustrins argumentation påminner om tobaksindustrins förnekanden på…
    Hur Julians syster förändrade hans liv – och fick honom att gå ner 36 kg
    5dag bronsSigurd: Sigurd har rätt i att det vore…
    6dag bronsSigurd: Tack för "fett" innehållsrik replik, Majoren. Förvisso…
    6dag bronsSigurd: Hur det artar sig med hälsotillståndet…
    6dag bronsSigurd: Att mättat fett "gör en så go…
    6dag bronsSigurd: Grattis till en fantastisk viktreducering, Lasse. Glädjande att…
    ...
    "Att bli frisk från typ 2-diabetes börjar med att ignorera kostråden"
    6dag bronsSigurd: Fett inlagras i blodkärlen och riskerar att,…
    Nej WHO, fetman "exploderar" inte i Sverige
    2vecka bronsSigurd: I kategorin 45-64 år ökade fetman och…
    2vecka bronsSigurd: Fetmafarsoten i Sverige har bevisligen ökat, mellan åren…
    Fannys frukosttips – tonfiskröra med kapris
    2vecka bronsSigurd: En Fettskatt behövs, eller kan åtminstone inte…
    2vecka bronsSigurd: Svar till Linda & Co i ……
    2vecka bronsSigurd: Fetmafarsoten sprider sig över världen och uppmuntras, märkligt…
    Medlemskapet på Diet Doctor nådde snabbt 1 000 personer
    4vecka bronsSigurd: Bravissimo, & Attjo!: Diet Doctor Team.Kostdoktorns…
    Stora rubriker: "Man kan inte springa ifrån en dålig kost"
    4vecka bronsSigurd: Metabolismen (i passivt läge) är alltid cirkus…
    up
  15. MlA
    Baconet går bort, sockrat och processat. Inte lätt att hitta något som i inte är sötat tyvärr när det gäller charkuterier. Får köpa rått och obehandlat.
    Svar: #19
  16. Mia
    En annan Mia här, alltså inte MIA! 🙂

    Bacon en gång i veckan av god kvalitet tror jag absolut inte gör någon skada. Använder det mest som smakförstärkare och...inte sjutton innehåller det socker, eller?

    Svar: #20
  17. Elisabeth G
    Dessvärre verkar det vara så att de flesta (alla?) baconsorter innehåller socker. Det kan röra sig om glukossirap eller druvsocker. Likadant med stekfläsk. Om man kan hitta något fläsk/bacon utan socker vet jag inte. Jag har aldrig lyckats och därför äter vi nästan aldrig detta.
  18. jala
    Tulip originalet innehåller inget socker.
    Svar: #22
  19. Elisabeth G
    Ok, men Tulip är danskt och kraven på djurhållning mycket sämre än i Sverige. Dessutom lär de vara ganska antibiotikastinna.
  20. Peter
    Går det att spåra antibiotika i baconet som
    ligger på tallriken?
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av