”Du har diabetes och det kommer du att ha resten av livet”

Mediciner eller mat

Mediciner eller mat

Måste man nöja sig med att vara sjuk och ta allt mer mediciner om man får diabetes typ 2?

Ytterligare en person som inte nöjde sig med det är Torbjörn Kadebro. Här är hans historia om en kostomläggning på egen hand – och vad som hände när han kom tillbaka på återbesök till sin diabetessköterska:

Mejlet

Måste bara nämna detta!!

140120 (min 50-årsdag) började jag med LCHF på eget bevåg efter att jag läst på din sida vad som kan/kommer att ske med kroppen. Under första veckan slutade jag med 4 insulinsprutor var av en var ett nattinsulin. Slutade även med ett blodfettsänkande piller.

140221 besökte jag min nya ”diabetessköterska”. Jag sa som det var, att jag slutat att ta mina sprutor och börjat äta LCHF. Hon sa: Det är helt fantastiska resultat du visar upp, men du ska veta att vi på LiO* rekommenderar inte denna kost. Efter lite småprat nämnde jag att min plan var att även sluta med metformintabletterna. Hon sa: Det kan du inte göra, du har diabetes och det kommer du att ha resten av livet.

140403 slutade jag med metformintabletterna! Är nu, 140412, helt symtomfri från min diabetes. Hon skulle skicka mig ett brev om blodfetterna inte var OK men jag har ännu inte fått något brev.

Mvh,

// TORBJÖRN KADEBRO

Kommentar

Grattis Torbjörn!

Fler och fler i sjukvården får upp ögonen för LCHF. Hur? Genom att personer som Torbjörn Kadebro kommer och visar upp fantastiska resultat. Sådana resultat som man aldrig får på ”vanlig” kolhydratsfylld mat. Inte ens med tio olika mediciner.

Sjukvård och diabetes

*/ LiO = Landstinget i Östergötland

När det gäller mediciner kan vissa typ 2-diabetiker klara sig helt utan på LCHF-kost. Andra – särskilt personer som länge haft diabetes – kan behöva fortsätta åtminstone med Metformin för att uppnå helt normalt blodsocker. Enda sättet att veta är att testa sitt blodsocker och se om det är normalt eller inte.

När det gäller kolesterolmedicin – statiner – så kan det vara klokt att ta en anpassad dos sådan medicin åtminstone om man har känd hjärtsjukdom (tidigare hjärtinfarkt eller kärlkramp). Särskilt om man inte får alltför besvärande biverkningar. Detta för att städa bort farliga kolesterolpartiklar – små täta LDL – och ge en säkerhetsmarginal.

Mer

Snabbkurs i diabetes

LCHF för nybörjare

Snabbkurs i kolesterol

Läkaren: ”Har du börjat med LCHF eller nåt”?

Husläkaren ordinerade LCHF

Läkaren: ”Vad du än gör så fortsätt!”

”Hejdå typ 2-diabetes med LCHF”

Mängder av tidigare liknande historier

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av här på bloggen? Skicka den (gärna med bild) till andreas@kostdoktorn.se. Berätta om det är ok att publicera namn och bild eller om du vill vara anonym.

Äldre inlägg