Dr Westman och Atkins i New York Times

An Updated Guide for Low-Carb Dieters

Mer om de gratis hälsonyheter som personer får.

 

left
right

4 kommentarer

  1. Intressant,

    De kör alltså en himla massa grönsaker, tom genom att ge rabatter för fibrer.

    Undrar hur mycket det ligger i http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/12/butyric-acid-ancient-co... - alltså om man kan få 10-30% av energibehovet från bakteriernas partiella (cellulosa) eller fullständiga (inulin/oligofruktos?) nedbrytning av fibrerna i tarmsystemet så borde man inte få en Atkinsrabatt på dessa "osmältbara" fibrer ;)

  2. Tack för en intressant artikel. Vad bra att det börjar hända saker i USA, då sprider det sig snart hit. Fast vi som redan hoppat på tåget, är ju förstås längre fram med LCHFtänkandet redan :)
    Men för att det ska nå ut till den stora publiken.

    New LCHF, ja det kanske är det som behövs för att väcka nytt intresse här med?

    Det råder ju väldigt delade meningar om vad som är LCHF idag, ser man ju inte minst på de senaste dagarnas vilda debatt i bloggosfären ;)

  3. hemul
    De drar ju bara av fibrerna eftersom amrisarna räknar ihop det vi kallar kolhydrater och fibrer. Fast nu tror jag att de ofta anger "net carbs" också på förpackningar, alltså motsvarande vår siffra, digererbara kolhydrater.
  4. patrik
    Jo, men dessa fibrer kanske alltså har högre energivärde än motsvarande vikt kolhydrater, genom tarmbakteriernas nedbrytning alstrar kortkedjiga fettsyror. Denna mekanism verker dock inte helt utredd när det gäller människor ännu ...
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av