Nyheter

Dietist: ”Jag äter 82% fett och har aldrig varit friskare”

meat

Även i Storbritannien får allt fler, inklusive dietister, upp ögonen för fördelarna med lågkolhydratkost:

Mail Online: ‘My diet is 82% FAT and I’ve never been healthier’, dietitian claims – as research shows it’s carbs that fuelling the obesity and diabetes epidemic

Mer


 

10 Kommentarer

  1. Frida D
    Är det fråga om E%?
    Eller volymen på tallriken?
  2. MickeB
    Det är alltid Energiprocent man pratar om, eller bör ialla fall vara det 🙂
  3. Jaa menee
    Kan vi få en förklaring vad man bör/behöver äta för att få i sig 82% fett ?
    Svar: #7
  4. Annah
    Fast för bara ett år sedan skrev hon motsatsen?
    http://www.practicaldiabetes.com/SpringboardWebApp/userfiles/espdi/fi...
    Svar: #5, #6
  5. Tuva
    "'I started to do some additional research last summer, reading lots of fantastic books and studies.
    'I now have a very clear understanding of how a high-carb diet has fuelled the obesity epidemic.'"

    Vad jag kan se skrev hon det du refererar till 2013.
    2104 djupdök hon tydligen i vetenskapen och hade ryggrad nog att ändra sin uppfattning. Kudos till henne, jag önskar MÅNGA fler läkare och dietister kunde göra samma sak. 🙂

    Svar: #9
  6. iAnna
    Fast för bara ett år sedan skrev hon motsatsen? http://www.practicaldiabetes.com/SpringboardWebApp/userfiles/espdi/fi...

    Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig! 😉

  7. Gäst
    Kan vi få en förklaring vad man bör/behöver äta för att få i sig 82% fett ?

    Hon verkar äta så här:

    "HOW TO ENJOY A HIGH-FAT DIET

    Dr Deakin's book, Eat Fat: Step-by-Step Guide To Low Carb Living, outlines a range of menu ideas and recipe options to guide the dieter through their weight loss plan.

    Dr Deakin said she regularly eats this daily menu and finds it filling and full of variety.

    BREAKFAST: Three eggs cooked in the microwave with butter and cheese, like a souffle, served with oily fish - smoked salmon or mackerel - or avocado.

    LUNCH:A bowl of berries with double cream or a homemade walnut scone, made with ground almonds rather than flour, served with double cream

    DINNER: Meat or fish with a serving of vegetables cooked in butter "

  8. Wille
    Jag tycker också att E% är bra men om man inte har full koll kan det låta tokigt åt båda hållen.

    En del kan tro att 65 E% fett är något som består till mer än hälften av en stor fettklump, men det är exempelvis vad ett kokt lite torrt ägg innehåller.

    Åt andra hållet kan det låta att 70 E% kolhydrater är mycket, men det kan vara en grönsak som du kan äta ett halvkilo av utan att få i dig mer än 20 gram kolhydrater.

    E% är fördelningen mellan energin av dom tre makronutrienterna fett, protein och kolhydrater. Fett är ju energitätast så en lite klick smör ökar energiprocenten betydligt mer (för fett) än vad ett lass grönsaker gör för kolhydratens E%.

  9. Martin
    Haha.

    No shit, hon insåg väl att LCHF är på tapeten och säljer och skrev en bok om det.

    Svar: #10
  10. Tuva
    Kan tänkas.
    Själv utgår jag alltid från hederliga motiv tills jag blivit överbevisad om annat.
    Ett för mig trevligare perspektiv på mina medmänniskor. 🙂

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg