Det bästa från 2015: Jag slutar

gripen-2

Efter nio stolta år som allmänläkare slutade jag i mars förra året. Varför? Därför att det inte längre var tillräckligt effektivt att hjälpa en person i taget.

Detta inlägg hamnade på andra plats av alla våra mest populära inlägg år 2015:

Jag slutar

Uppdatering

Vad har hänt sen jag slutade? Jag fortsätter att ägna all min energi åt Kostdoktornföretaget och vårt syfte att stärka människor så de kan revolutionera sin hälsa. Vi är nu sju anställda och många frilansare.

Som tur är har vi lyckats få företaget att fortsätta växa och samtidigt hålla oss 100% självständiga och oberoende av industri och reklam. Istället är vi finansierade av vårt frivilliga medlemsskap (vilket ger åtkomst till bonusmaterial). Vi växer fort och framtiden ser oerhört spännande ut, tack vare supporten från alla våra medlemmar.

Detta år siktar vi mot att göra vår engelska sida Diet Doctor till den överlägset mest trovärdiga, enkla och inspirerande LCHF-sidan i världen. Varför? För att stärka så många människor som möjligt så de kan revolutionera sin hälsa. Och målet är att översätta allt engelskt material hit till Kostdoktorn också.

Har du några förslag på vad vi kan förbättra under 2016, eller vad skulle du vilja se mer av? Lämna gärna en kommentar.

Saknar jag det?

Saknar jag att arbeta med patienter? Ja, det gör jag. Och jag hoppas fortfarande kunna återkomma till att göra det på ett annat, mycket mer effektivt sätt, medan jag fortfarande driver Kostdoktornorganisationen. Men det kommer förmodligen inte ske i år. Det finns för många viktiga saker att göra först.

 

6 kommentarer

  1. Thomas Jansson
    Ditt besked om att du sagt upp dig kom 3 dagar efter att jag listat mig på Gripen efter att ha tröttnat på det svammel som min dåvarande läkare sysslade med.

    Det går sådär för dem, jag fick en AT-läkare som jag fick lov att berätta för hur man tar ett blodtryck, hur man själv kan beräkna sitt långtidssocker o s v och som lök på laxen skrevs det ut statiner efter besöket,,,,

    Annars gjorde du så klart helt rätt och om ett par år så kommer du sannolikt att ha öppnat en specialistmottagning på halvtid.

    Kul att du har inställningen att bli världsbäst på det du gör - det är du troligen redan för det är ofta som man stöter på folk på olika forum som refererar till "The Dietdoctor" och de blir fler och fler,,,,

    Att du dessutom har samarbete med Jason Fung är utmärkt - ni kompletterar varandra bra!

    Svar: #4
  2. Håkan
    Jag önskar fördjupning om mjölk och mejeriprodukter på kostdoktorn.

    Numera har ju rädslan för det mättade fettet släppt. Men mjölken innehåller andra bioaktiva substanser som är omdebatterade. Det vore välkommet med mer info om detta.

  3. Stefan
    Jag önskar grävande i vad fenomenet "keto rash" beror på. Jag är själv drabbad av dessa utslag som uppkommer så fort man kommit in i ketos. Vissa drabbas, andra inte och det verkar som ingen har en aning varför detta uppkommer. Det enda jag själv (och vad jag läst andra med samma problem) kan göra åt saken är att öka på kolhydraterna igen. Klådan blir värre och värre och verkar inte upphöra av sig själv.
    Har ingen överkänslighet mot mat, och erfarenhet (efter flertal försök) säger att det handlar om just ketos.
    Svar: #5
  4. Håkan
    Thomas, hur gör man för att själv beräkna sitt långtidssocker?
  5. Jasmin
    Håller med Stefan! Har också drabbats av detta flera gånger och så fort jag höjt kolhydraterna så upphör det! Det brukar komma efter ca 4 veckor med strikt lchf då man är i ketos. Jag har en tanke att det kan vara kopplat till candida (svampöverväxt). Har smörjt med en blandning av kokosolja och bikarbonat (båda svampdödande) vilket har svidit rejält sen torkat ut blåsorna... Skulle vara väldigt intressant om en fördjupning inom detta kunde göras då detta verkar drabba en hel del.
  6. ScienceNurse
    Jag har ett förslag på hur du effektivt kan nå många fler diabetespatienter och samtidigt komma tillbaka till patientarbetet. Starta ett samarbete med utvalda distriktssköterskor/diabetessköterskor på olika platser i landet som jobbar liknande konceptet för KRY (www.kry.se). Antingen kan allt ske on-line eller så kan sjuksköterskorna befinna sig in-house hos någon apotekskedja och ha doktorn (vid behov) via Skype.

    Hälsningar

    Fredrica
    leg ssk och admin i Facebookgruppen Lågkolhydratkost leg. Vårdpersonal

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av