Det bästa från 2015: Från 37 till 5 i blodsocker

kurva

Av 50 framgångshistorier från förra året är det här den nionde populäraste. Det är en kort berättelse från Sören Andersson som blev inlagd på sjukhus med extremt högt blodsocker på 37 – han hade fått diabetes.

Ett par månader senare och råd härifrån var blodsockret normalt igen. Friskt. Det brukar sägas vara omöjligt. Läs berättelsen.

 

 

4 kommentarer

  1. Lars Sundström
    Men i den artikeln, som för övrigt är relativt ointelligent, så står följande att läsa; "En ny studie som publicerades i tidskriften Nature hösten 2014 visade att sötningsmedlen som sackarin, sukralos och aspartam påverkade den normala bakteriefloran i tarmen. Det i sin tur visade sig höja glukosnivåerna i blodet. Författarna till studien menade att detta skulle kunna innebära att risken för att få diabetes ökar. Eftersom det är den första studien om hur kemiska ämnen påverkar bakteriefloran i tarmen är det ännu för tidigt att dra några slutsatser om detta."
    Därmed är mycket troligt, på gränsen till säkert, om man använder sig av vetenskapens förklaringssätt.

    Vart tar sockret vägen när kroppens celler tycker att de har fått tillräckligt? När alla depåer är fulla, vad händer sen med nästa pizza-slice eller muffins?
    Kan insulinresistens vara kroppen som säger åt dig, du vårdslöse, att jag vill inget mer ha av det där skräpet som du matar mig med.

    Svar: #2
  2. RS
    Insulinresistens är cellernas sätt att skydda sig mot för mycket insulin och glukos i blodet:
    http://www.kostdoktorn.se/darfor-ar-insulinresistens-bra
    Svar: #3
  3. Fettcellen
    Fettcellen måste vara resistent mot insulin för att blodsockret ska stiga, fettcellen kan inte lagra in energin.

    På friska så lagrar fettcellen direkt in överflödig energi, blodsockret blir inte förhöjt.

    "Insulinresistens är cellernas sätt att skydda sig mot för mycket insulin och glukos i blodet"
    Muskelcellen ja men inte fettcellen för den ska lagra in.

    Fett behöver inte insulin för att lagras in därför fungrar LCHF.

  4. Fettcellen
    "Är det glukagonet och inte insulinet som är problemet?"
    Läs mer på
    http://www.smartadiabetiker.com/wp/nyheter/ar-det-glukagonet-och-inte...
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av