Nyheter

Den verkliga anledningen till rädslan för mättat fett

GettyImages-506164764-1600×839

American Heart Association (AHA) gick nyligen ut med att de fortfarande tror att naturliga mättade fetter är farliga, farliga, farliga. Det är en smula överraskande med tanke på den mängd nya översikter över relevant forskning som visar att det finns noll bevis för den gamla och misslyckade teorin om det mättade fettets farlighet.

Hur kommer det sig då att AHA fortfarande på något sätt tror på detta? Vem vet, kanske det är så att de inte gärna biter handen som föder dem? Det visar sig att de nyligen fått 500 000 dollar som en liten gåva från producenter av vegetabilisk olja:

Tillfällighet eller inte? Det kan ligga någonting i det här gamla citatet av Upton Sinclair: “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

Bayer: Bayer and LibertyLink Soybeans Help Protect Hearts in America’s Heartland

Video om fett

    Tidigare

    Fördelarna med att ersätta mättat fett med fleromättat? Absolut inga!

    Kostråden gällande fett har INGEN vetenskaplig grund

     

    2 Kommentarer

    1. sten bjorsell
      Snacka om magstarkt! Bayer skänker 5 cent för varje liten hjärtfarlig kvantitet sojaolja, fullackad med inflammationsdrivande omega-6 och Bayers egna växtgifter, till AHA, organisationen som säger sig värna om hjärthälsa, men de facto gör motsatsen. Ända sedan straxt innan Ancel Keys la fram sitt forskningsfusk om att mättat fett skuller vara farligt har AHA emottagit bidrag från just växtoljeindustrin. Finns att läsa om in Nina Texhholz bok "The big Fat Surprise". Vilka som egentligen sponsrade fram Ancel Keys till världskänd och vid den tiden helt odiskutabel är fortfarande okänt, men "follow the money" principen pekar vad vi kan se endast åt ett håll.

      Det är verkligen upp till dom av oss som fattat hur djup korruptionen är och har varit att sprida kunskapen till de stackare som annars (också) kommer fastna i de förljugna dödliga näten som tydligen fortfarande läggs ut dagligen av glänsande men skrupellös industri.

    2. IreneP
      Jo förstår att Bayer kämpar med näbbar och klor, det är ju deras inkomst som ligger i baken och trycker på. Förstår att de flesta lyssnar på "fabror vet bäst", inte fan berättar dom om riskerna av gifterna och mutationer. Tur att jag har rätt att välja, använder ister dagligen (från svenska gårdar), det är bara att veta hur man tar rätt på den, underbart att steka med. Men men lagom är bäst, och det finns både kokos och smör än så länge att variera med. Fett är bäst!

    Skriv en kommentar

    Svar på kommentar #0 av

    Äldre inlägg