De värsta dieterna – och de populäraste!

Livsmedelsverket listar de fem värsta dieterna någonsin och ”Binnikemaskdieten” tar hem en välförtjänt seger:

DN: De fem värsta dieterna

Mer intressant är att man frågar läsarna om de går på någon ”diet” och resultatet ser bra ut:

Vettiga modeller som LCHF, GI och Atkins tar upp den stora majoriteten av de som svarat.

Man får väl anta att välfungerande periodisk fasta som 5:2 dessutom är en stor del av de som svarat ”Annan typ”.

Mer

LCHF för nybörjare

Allt om periodisk fasta

Tips för att gå ner i vikt

Viktklubb ger världens sämsta bantningsråd någonsin

Hur Therese Olofsson gick ner 130 kilo med LCHF

Den sorgliga sanningen bakom The Biggest Loser

 

39 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Erik S
    Livsmedelsverket glömde sin egen diet, som definitivt tar hem förstaplatsen på Värsta Diet-listan:

    Ät som Livsmedelsverket rekommenderar och var med i ett storskaligt, ovetenskapligt dietexperiment som sedan 70-talet gett mycket negativa hälsoeffekter för enormt många människor.

    Dvs, ät 55 till 60 energiprocent från kolhydrater, undvik mättat fett från det du slutat amma, välj socker istället för mättat fett (t ex nyckelhålsmärkt yoghurt), osv, osv.

    Följ Livsmedelsverkets kostrekommendationer och stör dagligen ut balansen på dina hormonella styrsystem och observera hur hälsan gradvis försämras.

    Detta borde räcka gott och väl för förstaplatsen på Värsta Diet-listan.

    Svar: #28
    Läs vidare →
  2. sten
    Ser ut som om du kom til fel blogg. Men skämt åsido så håller jag med om att industrifarmar är helt av ondo! Vid kanske 12 månaders ålder tvingas de tidigare gräsbetande djuren att äta spannmåll, massor med spannmål, vilket har effekten - precis som på oss - att de ökar mycket snabbt i vikt. Runt 20 månaders ålder slaktas de och har då nått en vikt som det kan ta upp emot 28-30 månader för ett gräsbetat djur att uppnå. Men man säljer på vikt och fetthalt (magert lär vara bra) , så endast en liten men växande skara räknar ut att det naturliga fettet som fås från gräs ersatts med mycket inflammationsdrivande omega 6 fetter som kommer från spannmål ( och soja), samtidigt som de hjärnbyggande viktiga animaliska Omega-3 fetterna som DHA försvinner ner mot noll, samma med CLA som skyddar mot kärlsjukdom.
    När djuren "lär sig" att äta spannmål istf gräs kräks de upp mycket under en övergångsperiod, då deras magar inte klarar detta, i början. Helt grymt. Själva köper vi gräsbetat, både kött och mjölk när vi kan, så att djuren får äta naturlig mat och inte vara instängda i "CAFOs" som det heter i USA, men vanligt här och i Argentian också, eftersom kunderna vanligen inte vet vad dom handlar utan bara ser på vikt, pris och färg som inte säger mycket om den verkliga kvaliten.
    En organisk bonde med gräsbetat förklarade att allt deras kött kan spåras direkt tillbaks till gården det kom från via ett visst nummer.

    Så jag vill gärna se många djur ute i våra hagar som håller marken ren och grön och dessutom bidrar till att gödsla denna när det sköts på rätt sätt, bl.a med en del klöver i gräset som binder kväve så att konstgödsel inte behövs, gärna kombinerat med en del små stånd av djupväxande ogräs som drar upp mineraler och andra näringsämnen från djupet som djuren får trampa ned då och då för att sprida detta. Skött på rätt sätt ökar matjorden då år från år, och man kan hjälpa till med halm och flis om man vill, men kreaturens klövar och spillning är viktiga för att "få ihop det" ! Den ökade mylltjockleken gör att jorden efter några år blir som en svamp som sväller upp under regnsäsonger och sakta läcker ut rent vatten (ingen skitspridning från CAFOs här, även om mycket skulle tålas!) under resten av året så att gräset växer som aldrig förr även under en torksommar som kan lägga åkrar som sköts konventionellt i tvångsträda.
    Bäckar rinner då sakta året runt och floderna slutar torka ut och även fisktillgången ökar då, samtidigt som grundvattnet ständigt ökas på grund av den återställda vattencyklen från att vattnet från matjorden sakta trycker på , året runt. Algblommning, gisslet som kommer från konstgödsel vid åkerbruk och gödsel från CAFOs, försvinner också så att fiskdöd och metanproduktionen av de ruttnande algerna blir ett otrevligt minne blott från vad vi har idag.
    Frigående djur är nyckeln till att återställa vad vi hade. Jordbruk utan djur kräver konstgödsel vilket tillverkas med enorm energiåtgång där bl.a. luftens kväve under högt tryck och temperatur omvandlas till nitrater, något som en hel del växter gör helt gratis med solenergi, men kombinerar det med att dra upp näringsämnen från lägre nivåer.

    Kan du verkligen tänka dig en natur utan hagar och kreatur ? Några tusen blir naturligtvis kvar på zoologiska trädgårdar, men de miljarder som lever idag försvinner i stort sett hela stamträden för gott, precis som bison- hjordarna försvann för att ge plats åt åkerbruk, som nu verkar har gjort slut på både toppskiktet av matjord och grundvatten på många platser, bägge uppbyggda av just bisonhjordar, då "skötta" av rovdjur.
    Vi ska alla dö och det är just därför som resan blir vårt enda mål. Det betyder att det inte kan bli mycket fel om djuren tas ut från sina nuvarande getton och får leva dubbelt så länge på sin naturliga föda, gräs.

    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Erik S
    Livsmedelsverket glömde sin egen diet, som definitivt tar hem förstaplatsen på Värsta Diet-listan:

    Ät som Livsmedelsverket rekommenderar och var med i ett storskaligt, ovetenskapligt dietexperiment som sedan 70-talet gett mycket negativa hälsoeffekter för enormt många människor.

    Dvs, ät 55 till 60 energiprocent från kolhydrater, undvik mättat fett från det du slutat amma, välj socker istället för mättat fett (t ex nyckelhålsmärkt yoghurt), osv, osv.

    Följ Livsmedelsverkets kostrekommendationer och stör dagligen ut balansen på dina hormonella styrsystem och observera hur hälsan gradvis försämras.

    Detta borde räcka gott och väl för förstaplatsen på Värsta Diet-listan.

    Svar: #28
  2. Anders A
    "Danska rigshospitaldieten" tycker jag inte låter så tokig. Bara kaffe till frukost, ägg till lunch (kanske en bit bacon också) och en rejäl biff med sallad (ja lite grönsaker också då...) - då har du ju LCHF i kombination med 16:8. Så äter jag inte sällan 🙂
    Svar: #5
  3. doc74
    Trist att slv lägger våra skattepengar på sånt fånigt tjafs istället för att göra något vettigt, t ex uppdatera sitt vetenskapliga kunnande..
  4. Roland
    Paulún lanserar nu ytterligare en

    Prutt-dieten

    "Oligofruktos – fibern som kan ge pruttar och viktminskning!"

    http://bloggar.aftonbladet.se/sockerfritt/2014/10/oligofruktos-fibern...

    Paulún tycker det är helt ok även om omgivningen inte tycker så.
    Lite skitdoft hör väl till och ingen är så ensam som han.

    Prutt

    Svar: #11
  5. Syster
    Fast jag tror att det negativa med den dieten var att man enbart skulle äta bananer två dagar i veckan, annars så var den nog okej, förutom att man skulle ligga på ett rejält energiunderskott de övriga dagarna.

    Ska väl erkänna att jag själv gick ner tio kilo på tre veckor med denna diet en gång i tiden.

    Svar: #12
  6. Jaa menee
    WOW! 16 % på LCHF är ju mycket bra.
    Jag hade hoppas på 20 % efter 10 år från nu, så dessa siffror pekar absolut åt rätt håll.
    Indikerar att snart var femte person börjar förstå att kolhydrater och socker är något vi inte ska tillföra i vårt blodomlopp som biverkar till infektioner och därigenom ger oss alla "normala folksjukdomar" som sjukvården ser som helt normalt och åldersrelaterat.
    Svar: #27
  7. Erik 2
    Roligt att tallriksmodellen anses som en "diet", undrar vad Clåd Marcus säger om det; det kanske är en sekt som håller sig till den.
  8. Lars
    Nej, jag äter ingen diet.....jag äter LCHF.
  9. Göran
    Kan man inte bara säga sockerdiet eller sockerfridiet?

    Jag skulle kunna tänka mig att säga att jag äter en "icke-inflammations-framkallande-diet".

  10. Molle
    Tyvärr är den typen av enkät nästan värdelös. Man måste fråga slumpvis utvalda personer.
  11. Åsa
    Oligofruktos förekommer naturligt i vissa livsmedel, bland annat lök, men om man tillsätter det till livsmedel där det inte förekommer naturligt kan en ibs-mage få rejäla problem. Så det är nog ingen vidare ide att tillsätta det. Bättre att förtära det där det förekommer i sin egen naturliga förpackning.
  12. Anders A
    Aha. Ja, banandelen var kanske inte så lysande förstås.. 🙂
  13. Anna
    Jag skulle tro att annan/ingen diet innehåller många som utesluter kött och ägg/mjölk. Vegantrenden är på uppgång om något. Tycker inte att LCHF är på uppgång alls, troligen därför resultatet inte blev högre. Hör ingenting om LCHF längre men ser dagligen debatter, insändare, artiklar om vegansk mat. Som djurrättsaktivist gör det mig väldigt glad i själen. Önskade att alla kunde inse att kolhydrater inte är någonting farligt. Heja high carb low fat!!! Så naturligt som möjligt helt enkelt. Längtar redan till min frukost på 3000 kalorier. Finns inget bättre än att få äta hur mycket man vill och stå emot utnyttjandet av djur i industrin!
    Svar: #14, #15, #20, #21, #22, #23, #34
  14. Marianne
    OJ, tryckte på gillaknappen av misstag. Skulle vilja ta bort den! Du Anna, hur mycket väger du? Antingen är du lönnfet eller också är du smal som en sticka som kan äta hur mycket kolhydrater som helst!
  15. sten
    Ser ut som om du kom til fel blogg. Men skämt åsido så håller jag med om att industrifarmar är helt av ondo! Vid kanske 12 månaders ålder tvingas de tidigare gräsbetande djuren att äta spannmåll, massor med spannmål, vilket har effekten - precis som på oss - att de ökar mycket snabbt i vikt. Runt 20 månaders ålder slaktas de och har då nått en vikt som det kan ta upp emot 28-30 månader för ett gräsbetat djur att uppnå. Men man säljer på vikt och fetthalt (magert lär vara bra) , så endast en liten men växande skara räknar ut att det naturliga fettet som fås från gräs ersatts med mycket inflammationsdrivande omega 6 fetter som kommer från spannmål ( och soja), samtidigt som de hjärnbyggande viktiga animaliska Omega-3 fetterna som DHA försvinner ner mot noll, samma med CLA som skyddar mot kärlsjukdom.
    När djuren "lär sig" att äta spannmål istf gräs kräks de upp mycket under en övergångsperiod, då deras magar inte klarar detta, i början. Helt grymt. Själva köper vi gräsbetat, både kött och mjölk när vi kan, så att djuren får äta naturlig mat och inte vara instängda i "CAFOs" som det heter i USA, men vanligt här och i Argentian också, eftersom kunderna vanligen inte vet vad dom handlar utan bara ser på vikt, pris och färg som inte säger mycket om den verkliga kvaliten.
    En organisk bonde med gräsbetat förklarade att allt deras kött kan spåras direkt tillbaks till gården det kom från via ett visst nummer.

    Så jag vill gärna se många djur ute i våra hagar som håller marken ren och grön och dessutom bidrar till att gödsla denna när det sköts på rätt sätt, bl.a med en del klöver i gräset som binder kväve så att konstgödsel inte behövs, gärna kombinerat med en del små stånd av djupväxande ogräs som drar upp mineraler och andra näringsämnen från djupet som djuren får trampa ned då och då för att sprida detta. Skött på rätt sätt ökar matjorden då år från år, och man kan hjälpa till med halm och flis om man vill, men kreaturens klövar och spillning är viktiga för att "få ihop det" ! Den ökade mylltjockleken gör att jorden efter några år blir som en svamp som sväller upp under regnsäsonger och sakta läcker ut rent vatten (ingen skitspridning från CAFOs här, även om mycket skulle tålas!) under resten av året så att gräset växer som aldrig förr även under en torksommar som kan lägga åkrar som sköts konventionellt i tvångsträda.
    Bäckar rinner då sakta året runt och floderna slutar torka ut och även fisktillgången ökar då, samtidigt som grundvattnet ständigt ökas på grund av den återställda vattencyklen från att vattnet från matjorden sakta trycker på , året runt. Algblommning, gisslet som kommer från konstgödsel vid åkerbruk och gödsel från CAFOs, försvinner också så att fiskdöd och metanproduktionen av de ruttnande algerna blir ett otrevligt minne blott från vad vi har idag.
    Frigående djur är nyckeln till att återställa vad vi hade. Jordbruk utan djur kräver konstgödsel vilket tillverkas med enorm energiåtgång där bl.a. luftens kväve under högt tryck och temperatur omvandlas till nitrater, något som en hel del växter gör helt gratis med solenergi, men kombinerar det med att dra upp näringsämnen från lägre nivåer.

    Kan du verkligen tänka dig en natur utan hagar och kreatur ? Några tusen blir naturligtvis kvar på zoologiska trädgårdar, men de miljarder som lever idag försvinner i stort sett hela stamträden för gott, precis som bison- hjordarna försvann för att ge plats åt åkerbruk, som nu verkar har gjort slut på både toppskiktet av matjord och grundvatten på många platser, bägge uppbyggda av just bisonhjordar, då "skötta" av rovdjur.
    Vi ska alla dö och det är just därför som resan blir vårt enda mål. Det betyder att det inte kan bli mycket fel om djuren tas ut från sina nuvarande getton och får leva dubbelt så länge på sin naturliga föda, gräs.

  16. Jäderås
    intressant även om denna undersökning bara når DN´s läsare (speciell målgrupp) och de som läser diet-artiklar (speciell målgrupp)...........................
  17. minlchfresa
    Nr. 5 på DN:s lista låter som en diet som Rössner skulle kunna ha rekommenderat. Det är bara att välja det godis som faller dig bäst i smaken.
  18. piltson
    Lars bra kommentar. Vi har länge tjatat om hur uttrycket "diet" så ofta används i den engelska betydelsen. Den traditionella svenska betydelsen är hårt belastad av försakelser och elände. Kan inte rimligen gälla ett kostprogram som LCHF.
  19. anonym
    http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/lagkolhydratkost-okar-risk-f...

    Hur ställer sig kostdoktorn till detta? borde kanske vara bevis på något ?

    Svar: #25
  20. Diabetes-Roger
    Tycker inte att LCHF är på uppgång alls, troligen därför resultatet inte blev högre.

    Du har fel.
    16%, om det skulle stämma, är en enorm uppgång.
    Mvh

  21. Magnus
    Jag kan inte för nånting i världen förstå mig på hur veganer egentligen tänker. Människan har i alla tider utnyttjat djur som arbetskraft och rekreation, ätit deras kött samt använt pälsarna till varma, hållbara kläder. En stor del av djuren äter även andra djur, precis som vi människor. Hur naturligt som helst. Vi människor är utvecklade för att äta både vegetabilier och animalier. Det är vår naturliga föda och vi mår bäst då vi får i oss av båda delarna. Veganismen är på sin höjd en vacker ideologi, men väldigt onaturlig och kan vara direkt kontraproduktiv för hälsan utan extra näringstillskott. Veganismen är också en följd av att vi har det för bra ställt att vi kan välja bort en mycket viktig näringskälla utan att behöva gå hungriga. Jag är nästan säker på att veganismens popularitet korrelerar väldigt väl med vår levnadsstandard, som är på en helt annan nivå idag än för bara 100 år sedan, för att inte tala om 1 000 eller 100 000 år sedan.

    Att respektera naturen och djurens rätt är inget som veganer har nån sorts ensamrätt på fastän de verkar tror det. Många som äter kött är väldigt måna om djurens välmående, inte minst LCHF:are. Om du Anna vill attackera någon för att de inte bryr sig om saken, gör du bättre i att rikta dig mot de som inte bryr sig om vad de äter utan går helt efter priset. Storkök inkluderade.

    Själv erkänner jag att jag inte speciellt ofta köper ekologiskt gräsbeteskött, men gör det i alla fall ibland i mån av möjlighet, samt köper stora mängder vilt av jägare jag känner. Vilt är det mest ekologiska köttet som finns, och jag är nästan säker på att det också är det mest hälsosamma. Vi behöver knappast äta så mycket kött som många gör idag, men det är knappast skadligt. Annat är det med vegetabilierna sockerrör, sockerbetor, vete och de flesta andra spannmålen, soja, samt gränslösa mängder frukt som så många tycker vi ska truga i oss oberoende av säsong, för att inte tala om fruktjuice och läsk som är direkt ohälsosamt men i alla fall vegetabiliska. Kött samt inälvsmat är å andra sidan hälsosamt, ger mångsidig och viktig näring samt mättar bra. Likaså ägg (där handlar jag enbart ekologiska trots att de är svindyra). Jag anser att det är rena dumheter att lämna bort animalier från sin kost då de är en så viktig källa till bra näring för människokroppen. Sedan att man inte behöver äta riktigt så mycket kött som många gör idag är en annan fråga. Man klarar sig bra med lite mindre mängder.

    Svar: #24
  22. Åsa
    I mitt lunchrum pratas det inte om LCHF- men det pratas mycket om sockrets negativa inverkan!
  23. barajag
    vad jag ser är att folk slutar vara veganer och börja äta kött....men det blir "köttfri måndag" och att köttet ska köpas direkt av en bonde....det är "vegantrenden" idag.....positivit!

    Saknar paleo på listan

    Svar: #26
  24. Marianne
    Bra analys där Magnus och Sten! Veganism i sin strikta form har jag mycket svårt för. Däremot kan man ju plocka ut det bästa ur olika kosthållningar. Gillar väldigt mycket alla deras grönsaksjuicer och för all del en del detoxer. MEN jag skulle vilja se den man (och även kvinna som jag...) som gillar att t.ex. styrketräna på gym och då menar jag rätt hård träning. Att det skulle funka på vegankost tror jag inte ett dugg på. Du behöver mycket mer energi i form av fett och protein för att det ska lyckas. Lite raw food då och då - absolut, men att gå in för det till 100% - nej tack! Har haft en liten raw food period och köpte en kokbok och kikade i ett flertal andra. Rätt besviken på alla kakrecept och så denna sirap i en massa recept!
    Svar: #30
  25. Hjopek
    En ledtråd kan ju vara "comparing extreme quintiles"...:D
  26. Hjopek
    Det är inga problem med veganer, de kommer att bli färre och färre med tanke på deras dåliga
    fortplantningsförmåga i o m de inte äter riktig mat...;D
  27. Bertil Lind
    Jaa menee.
    Just nu är det 17%, kanske för att vi på Kostdoktorn gör att LCHF blir lite överrepresenterat. Men ändå, 17% av 38 möjliga betyder att nästan hälften av alla som vill (och behöver) gå på någon form av diet använder LCHF. 😉
  28. Beholder
    Jasså kan inte du visa på en rekommendation där SLV säger att socker är bra och fler borde äta mer socker?
    Svar: #29
  29. barajag
    SLV rekommendation är
    "Om man äter nyttigt i övrigt, det vill säga använder ytterst lite grädde i matlagningen, och nästan uteslutande väljer nyckelhålsmärkta mejeri- och charkprodukter finns det plats för "sötsaker" som motsvarar cirka 200 till 300 kalorier per dag."

    Nyckelhålsmärkt innebär ju också att jag ska välja de produkter med mer socker.....

  30. Johan
  31. Anna
    Tackar för gillningen Marianne 😉 Jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv så du behöver absolut inte vara orolig för min hälsa! Om det är så viktigt så väger jag hela 63 kilo och har en otroligt låg fetthalt. Här finns det inte mycket mer fett att ta av inte, precis så som jag vill ha det! Om du tycker 3000 kalorier var mycket skulle du bara veta vad min middag innehåller. Så nej, jag är inte fet och kan äta huuuuuuuur mycket jag vill. Konstigt va?

    Det är så roligt att människor kallar oss militanta men det är alltid vi som ska ifrågasättas p.g.a. vår kost. Skrev jag någonting om era val och vad ni äter eller inte? Nej precis. Då behöver ingen heller tala om för mig vad för val jag gör eller vad jag äter. Jag tror inte på att ta ett djurs liv när vi så uppenbart inte behöver. Till skillnad från andra djur behöver inte människan kött för att leva och jag ser ingen anledning till att bidra till onödigt dödande.

    Håll er till att äta minimalt och räkna kalorier så äter jag precis hur mycket jag vill! Men det är ju lite roligt att jag som kan äta 10 000 kalorier på en dag samtidigt är smalare än många av de LCHF:are som gör allting för att hålla nere på kalorierna och kolhydraterna och så har gjort i många år.

    Svar: #32, #33, #35
  32. barajag
    intressant att veganer äter 10000 kalorier på en dag. Undra om det finns med i klimatberäkningar när mat jämförs!

    Jag väger ett par kg mer än dig, men jag håller mig mätt och belåten hela dagarna på mindre än 1/5 av den kalori mängd du äter! Men jag äter ju kött och fett!

  33. Anne
    "Hålla nere på kalorierna", nu förstår jag inte vad du pratar om???
    Jag har aldrig räknat en kalori.
    Om du inte vill äta kött är det din ensak, kör på, men kom inte och påstå att vi som äter lchf räknar kalorier, då är du helt fel ute.
    Jag räknar heller inte kolhydrater, jag undviker dem bara.
  34. Ann Kristin
    Jag är helt ense med dig om att undvika djurindustrin. Därför äter jag bara naturligt uppfött gräsbeteskött och vilt. Fisk och skaldjur väljer jag också med så pålitlig certifiering som det går. Jag äter inte mer kött, snarare mindre, och naturligtvis ingår ekoägg i min kost. Till 95 % närodlat och ekologiskt. Jag väljer att plocka så mycket bär och svamp som det går i skogen. Det enda långtbortodlade är väl kaffe, te, kryddor, vin och kokosfett. Jag tror att alltfler kommer att välja att leva som jag gör. Gräsbetesboskap är bra för både miljö och människor. Vi behöver öka självförsörjningsgraden i Sverige. Jag har all respekt för vegetarianer och veganer, ett av mina barn väljer bort kött och många ungdomar med henne. Ca 20 % av tonåringar i dag väljer vegetabilier. Däremot är det inte miljömässigt hållbart att alla äter så, för de ekologiska skördarna skulle inte räcka till alla på klotet. Jag hoppas att du också nobbar alla industriprodukter som saluförs till vegtarianer och veganer? Närodlat måste gälla om man vill kalla sig miljövän. Att leta bär och svamp i skogen är minst lika bra träning som att nöta på ett gym. Diabetiker måste ha koll på blodsockret och kan inte äta kolhydrater i den mängd du gör. Så, tillsammans för en hållbar föda för miljö, människa och djur. Vi står på samma sida. Men det finns både skräpmatsveganer, likväl som skräpmatsLCHF:are.
  35. Marianne
    Anna, det är ju jättebra att du mår bra på din vegankost! Jag har liksom Ann Kristin full respekt för våra olika val här i livet. Vill man vara vegetarian eller vegan so fine! Tror fortf. inte på en strikt vegankost, vilket jag förklarade tidigare (och den käcka reklamlänken med muskelsnuttarna som Johan la in biter inte på mig). Tkr som sagt att man kan plocka ut lite av varje kosthållning som funkar för egen del. Era goda grönsaksjuicer och sallader äter jag mer än gärna och jag anammar er syn på rena produkter (vilket vi som kör LCHF också gör!).

    För min del behöver jag kött, fisk och ägg i min kost men jag kan tillägga att min grönsakskonsumtion har ÖKAT avsevärt sedan jag gick över från den "vanliga" blandkosten till LCHF. Och köttkonsumtionen har inte på något sätta ökat, snarare tvärtom, men jag äter mycket mer fisk och ägg än tidigare. MEN jag är INNERLIGT trött på alla påhopp från veganer, vegetariner på oss LCHFare för att vi äter kött. Gräsbetsboskap ÄR bra för både miljö och människor precis som Ann Kristin skriver. Veganers intoleranta attityd mot oss som äter naturlig föda som människor gjort sen stenåldern gör mig bara såå förbenat trött! Vad glad och nöjd i din kosthållning, jag är nöjd med min och mår alldeles förträffligt jag också!!

  36. Anna
    Jag äter ingen skit överhuvudtaget, inga färdiga produkter alls. Mjölkprodukter höll jag mig från innan jag började äta efter en vegansk kost då jag alltid tyckt att det varit väldigt konstigt att vuxna människor skall dricka mjölk.
    Jag värdesätter helt enkelt djurens liv högre än min egen njutning, det är vad det handlar om i slutändan. 15 000 kycklingar dödas varje dag för att människor skall äta deras ägg. Då spelar det ingen roll om äggen är klass 1 eller ekologiska. Det är inte någonting jag vill bidra till.
    Kan som sagt äta hur mycket jag vill så länge jag äter rent. Kan trycka 100 äpplen på en dag om jag känner för det men det tror jag inte jag skulle orka. Skulle jag däremot äta ägg, mjölk och kött skulle jag absolut inte kunna leva så. Jag tror mer på den här livsstilen än LCHF då det ska mycket till om man vegan går över tillbaka till animalier medan jag ser LCHF:are som varje dag fuskar, hoppar av och får tillbaka alla eller många kilon.
    Svar: #37
  37. Anders A
    Hej Anna,

    Kul att du mår bra av din kost 🙂

    Jag måste dock hålla med ett flertal av de andras svar här att jag inte tror att en vegan-kost är optimal för oss människor. Jag är rädd för att det i längden till och med är direkt skadligt för hälsan. Jag skulle rekommendera dig att läsa boken "Vegomyten", som skrivits av en tjej som var vegan i 20 år, men sen blev allvarlig sjuk, började forska i detalj vad vegankost innebär för såväl människans hälsa som jordens miljö. Du kommer nog att bli förvånad över resultatet.
    http://www.bokus.com/bok/9789172411876/vegomyten-maten-rattvisan-och-...

    Bara ett tips 🙂

    Sen väljer man såklart själv vad man vill tro på och vilken väg man vill ta. Jag personligen läser en hel del information, såväl pro-LCHF som anti-LCHF, men än så länge har jag inte stött på något som får mig att tro annorlunda än att LCHF är en bra väg att gå. Glöm sen inte att det finns såklart möjlighet att köra LCHF i kombination med vegetarian, dock tror jag vegan är lite svårare...

    Lycka till!

  38. Anna
    Tackar! Man får som sagt tro vad man själv vill, att köra LCHF som vegan funkar i princip inte nej. Jag har bara upplevt positiva förändringar med min kost och kommer därför fortsätta med den. Jag tycker att det känns rätt både i kroppen och rent moraliskt att inte äta andra varelser som inte velat dö. Jag tycker att precis som jag har rättigheten att leva har djuren det. Jag vill inte ställa mig i ledet som en hycklare som gråter när djur behandlas illa på internet och samtidigt stoppar en köttbit i munnen. För mig finns det inget humant i att ta livet av någon annan. Jag tror tyvärr inte heller att så många äter bra kött, vissa tror tyvärr att bara för att köttet är svenskt så är det bra kött.
  39. Annica Lundh
    Hej!

    Efter att ha varit överviktig i 30 år gav jag mig tusan på att klara det, och valde den medicinska vägen då ingenting annat tycktes fungera. Kan varmt rekommendera APO101 som säljer tre olika bantningspreparat som alla visat sig fungera för min del. Allra bäst resultat gav Phentemine 37,5 vilket gjorde så att jag rasade 45 kilo! Ni finner APO101´s urval av produkter på: http://www.apo101.net/ga_ner_i_vikt

    Lycka till! Vill ni - så kan ni!

    Kram

up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av