Dags boka LCHF-kryssning till Åbo 12/4

Nu går det att boka biljetter till LCHF-kryssningen till Åbo 12/4 2013. Den arrangeras av Kolhydrater iFokus och för första gången på tre år har jag möjlighet att vara med. Övriga föreläsarlistan är ännu preliminär men flera intressanta personer (utöver de vanliga LCHF-profilerna) är tänkbara.

Om du vill umgås med andra LCHF-are i ett dygn (förra året: 290 personer) och lyssna på föreläsningar av bland annat mig så slå till:

Bokning via Silja Line / Mer info på Kolhydrater iFokus

Kommer du med?

Mer om de gratis hälsonyheter som personer får.

 

left
right

28 kommentarer

Toppkommentarer

  1. Bengt Nilsson
    Via Facebook fick jag detta alternativ till lyckopiller (kanske något att lägga till bland alla kostråd?):

    Att le kan göra dig lycklig (även när du är olycklig)
    Bara genom att le skickar du budskap till din hjärna att du är lycklig. När du är lycklig producerar kroppen lyckohormonet endorfin. Forskning har visat att bara genom att härma olika känslouttryck svarar kroppen fysiologiskt som om man har känslan man härmar. Till exempel visade en studie att människor kände sig lyckliga bara genom att hålla en liten penna mellan tänderna, så att de imiterade ett leende. Det fungerar omvänt också, personer som blev uppmanade att rynka ögonbrynen kände sig mindre lyckliga. Så le även om du är olycklig så producerar kroppen endorfiner som får dig att må bättre.
    - Visst är det lite häftigt!
    Text hämtad från tidningen "Må bra"

    Läs vidare →
  2. Det var supertrevligt förra gången så detta får man inte missa!

    /Tommy

    Läs vidare →

Alla kommentarer

  1. Det var supertrevligt förra gången så detta får man inte missa!

    /Tommy

  2. Jag vill jag vill! :D
  3. Bengt Nilsson
    Via Facebook fick jag detta alternativ till lyckopiller (kanske något att lägga till bland alla kostråd?):

    Att le kan göra dig lycklig (även när du är olycklig)
    Bara genom att le skickar du budskap till din hjärna att du är lycklig. När du är lycklig producerar kroppen lyckohormonet endorfin. Forskning har visat att bara genom att härma olika känslouttryck svarar kroppen fysiologiskt som om man har känslan man härmar. Till exempel visade en studie att människor kände sig lyckliga bara genom att hålla en liten penna mellan tänderna, så att de imiterade ett leende. Det fungerar omvänt också, personer som blev uppmanade att rynka ögonbrynen kände sig mindre lyckliga. Så le även om du är olycklig så producerar kroppen endorfiner som får dig att må bättre.
    - Visst är det lite häftigt!
    Text hämtad från tidningen "Må bra"

  4. Sandra
    självklart! :D När tror ni att man senast måste ha bokat plats?
  5. Effie
    Jo, visst vill jag. Problemet är bara att jag vill hem till Göteborg efteråt, och det går bara med bil (jag tror inte jag orkar med nattbussen efter en lchf-kryssning). Får se om det går att lösa.
  6. Åse
    Bokat och klart :D
  7. Micaela
    Detta har inte med kryssningen att göra utan jag behöver hjälp. Har läst massa kommentarer här och alla verkar så duktiga!

    Jag har sedan flera år haft ätstörningar. Ingen specifik (har varit på klinik) men mestadels har det gått ut på att svälta. Tränat väldigt mycket men de senaste åren har träningen fallit bort. Jag har inte orkat och under lång tid har jag också varit deprimerad. Idag är min psykiska ohälsa stabil, jag mår bra :) men inte när jag kollar mej i spegeln. Jag förbannar de åren som nybliven tonåring då jag rubbade hela mej tack vare svält.

    Jag har gjort flera tester och det visar inget större på allergi (mjölk, gluten, nötter etc). Inget fel på sköldkörteln heller.

    Jag vill inte längre svälta mej och försöker själv reda ut och övertala mej själv om hur jag ska äta för att må bra.

    Jag är 26 år, är 168 lång och väger... Usch nej det vill jag inte berätta...

    Ska förklara hur det äts här hemma.
    Frukost: gör egen bärgröt på 1 dl verum hälsoyoghurt, 1/2 dl fiberhavregryn, blandar i lite steviaströ (ICAs) och kryddar antingen med bourbon (stavning?) äkta vanilj och kanel eller kardemumma, nejlika och ingefära. Detta rör jag ihop och lägger sedan 1/2 dl frysta osockrade blåbär uppe på. In i kylen och äter till morgonen. Till detta brukar jag dricka 1 dl brämhults apelsinjuice.
    Ibland äter jag även 30g pauluns superflingor med 1 dl mjölk. Även 1 dl juice.

    Gröten: 133kcal
    Flingor med mjölk: 155 kcal
    Juice: 45 kcal

    Lunch: väldigt gärna omelett gjord på ett helt ägg och äggvita från ett annat ägg. Kan ha i 50g spenat och några bitar fetaost i olja (fetaste). Ibland tar jag bort spenaten och har i fetaost och paprika. Till det serverar jag sallad, gurka och minikeso toppad med 5g solrosfrön.
    Kcal: ca 250
    Dricker 2 dl mjölk till det, 90kcal
    Eller så gör jag kycklingsallad, den kan hamna på mellan 300-400kcal. Sallad, kyckling, fetaost, minikeso, solrosfrön, paprika, gurka, granatäpple, sockerärtor...

    Middag: väldigt varierande mellan kyckling, kött och 50/50 blandfärs. Gärna sallad gjord på isbergssallad, gurka, paprika, fetaost, granatäpple. Däremot äter vi också potatis, Fullkornspasta och vildris.
    Jag brukar tänka halva tallriken med sallad och andra halvan får kött och kolhydrater dela på.

    Mellanmål kan bli en smoothie på hallon, blåbär, jordgubb... Gärna verums hälsoyoghurt och vatten eller mjölk. Ibland har jag i lite fiberhavregryn för att det blir mer "matigt".
    Jag äter gärna mandlar också, ibland cashewnötter och russin - men sällan.

    Dricker grönt te.

    Kan inte dricka kaffe eller äta något från havet. Tycker inte det är gott. Har tillskott av omega-3.

    Steker min mat i kokosolja.

    Äter sällan bröd. Använder bregott ifall jag äter bröd. Och arla hushållsost + gurka. Såser gör jag på passerade tomater (köttfärssås) eller vatten och maizena ljus/brun.

    Köper godis ibland, max en gång i veckan och äter inte så mycket då jag får väldigt lätt ont i magen. Ibland äter jag inte alls godis, så det är bra. Läsk är jag inte så förtjust i, inte saft heller. Skräpmat är inget hit heller men ibland orkar varken jag eller sambon laga något. Då kan vi köpa kycklingsallad, kycklingpizza eller kycklingwrap.

    Jag tränar hemma på crosstrainer med program- antingen 20 eller 30 minuter. Vill slå ihop dessa så småningom till 45 minuter. Jag varierar med zumba och yoga.

    Tyvärr röker jag och har gjort sedan jag var 13 år. Håller på att trappa ner och vill sluta.

    Brukar dricka 1,3-1,6L ren vätska om dagen, inga såser eller annat inräknat. Älskar vatten :)
    ______________________

    Jag har läst väldigt mycket om LCHF och tycker att det verkar bra. Däremot är jag för att äta lite Fullkornspasta och vildris samt quinoa, vilket egentligen inte förespråkas. Läste om "Liberal LCHF" typ 10% kolhydrater och "lågkolhydratskost" typ 20% kolhydrater.

    Jag har kilat mycket hos Maianne och vill köpa hennes "socker", det verkar perfekt för hos oss får även vi bismaken av stevia. Jag vill också baka hennes bröd (mandelmjöl, kokosnötsmjöl, fiberhusk) för det ser jag som hälsosamt och bra val i livet.

    Jag får väldiga kliande utslag när jag äter väldigt dåligt som mycket socker och slarvar med maten.

    Min mage har inte mått bra på länge. Jag uteslöt mejeriprodukter och vete under 2 veckor en gång för inte så länge sedan. Jag började smått med kvarg och keso. Då blev det bättre! Men sedan så blev magen som vanligt igen.

    Jag har ständig värk som blir lite bättre när jag tränar. Hela kroppen har jag ont i, men mestadels axlar och nacke samt ryggslutet.
    ______________________

    Nu har jag berättat lite för er hur det ser ut. Vad har ni för tips? Är någon villig att fråga mej vidare om saker och ting och kanske hjälpa mej att komma fram till något som jag kan ha för resten av livet?

    Jag har lite funderingar... Är saltgurka ok? Kan man dricka apelsinjuice i små mänger? Jag gillar variation och vilka grönsaker kan jag använda mej av? Vad använder ni för bakpulver? Är maizena ok (det behövs ju verkligen inte i gräddsåser då den tjockar till sej rätt bra)? Är det kolhydrater i kött eller är det endel protein, en del fett? Är grönsaker, bär, nötter kolhydratkällan? Hur ser din tallrik ut?

    Är det någon här som tillexempel blandar ut sitt potatismos med broccoli och/eller blomkål? Eller som äter spagetti utblandad med strimlad, kokt vitkål? Eller är det bara dumt att tänka så?

    Jag är väldigt nyfiken och vill veta mycket... Jag vill ha ett stabilt inre som mår bra. Jag vill gå ner i vikt, orka träna och ha ett inre välmående.

    Jag är inte ute efter en diet, jag är ute efter en hälsosam livsstil.

    Vill ni inte svara här så går det jättebra att maila mej!
    micaela.s@hotmail.com

    Tackar så mycket på förhand, Micaela

  8. Ju färre kolhydrater jag äter, desto bättre mår jag. Havregryn, juice ris och pasta funderar jag inte ens på att äta. Självklart inte godis eller läsk. Ändå är jag sannolikt på en liberal LCHF då jag äter en hel del mejeriprodukter, ibland potatis och morötter osv. Sen äter jag D-vitamin och Omega 3. Där är mitt recept på att må bra, kanske funkar det för någon annan.
  9. Micaela
    Det låter ju bra Magnus, härligt att du hittat ett sätt som passar dej!

    Hämtar man inte ganska mycket fett från mejeriprodukter?

    Det finns ju en hel del information om vart man kan hämta olika vitaminer och mineraler etc via grönsaker och frukt. Men sockerarter höjer blodsockret och insulinet i kroppen som kan lagras i kroppen...och jag har ärligt ganska svårt för detta att greppa fullt ut.

    I bakhuvudet pockar det på "fett är farligt", ni vet. Men samtidigt är det ju bra fetter som gör att man mår bra. En djungel just nu, kaos och krockar i mitt huvud angående det ena och det andra.

    Jag är mycket för ekologiska produkter, gärna kött (och annat) från gröna gårdar, gillar att göra saker från grunden och drömmer om att odla eget.

    Får försöka luska vidare, men om någon har tips så tar jag tacksamt emot! :)

  10. Mattias
    Bokat och klart, ska bli spännande.
  11. Magnus
    @ Micaela, om du inte sett Kostdoktorns föreläsning så gör det. Den är mycket bra och lätt stt hänga med i. http://youtu.be/9Hy737EuL-o
    Om man vill veta mer finns det massor med bra information här på Kostdoktorn.se. Jag har läst allt, mer än en gång och en hel del mer också.

    Fett är inte farligt om du äter rätt fett. Smör/grädde/creme fraiche, olivolja och rapsolja. Där har du bra fetter. Fett på kött och fet fisk, t.ex lax eller makrill är också bra. Frukt betraktar jag som naturligt godis och äter mycket sparsamt. Äpple är bättre än banan om man ska rangordna.

  12. Micaela
    @Magnus: Ja oja det var genom den jag kom hit :) såg även en annan amerikansk om socker. Väldigt bra info!

    Intalar mej själv det också, men som ätstörd krockar det liksom och det är svårt att mota bort, men jag försöker! Därför söker jag mej hit.

    Jag läser varje dag, samma artiklar också, flera gånger. I tanken känns det bra, men att göra det - då spökar det i mitt huvud igen.

    Idag gjorde vi kycklingröra. 2 dl ekologisk CF (högsta fetthalt), 3 msk majonäs (hellmann's), 2 kycklingfiléer, 4 kokta ägg med gula (ekologiska), purjolök, gurka, paprika, cayennepeppar. Slevade upp 200g till mej själv och räknade också kalorierna, 337kcal. Inte så farligt ändå faktiskt. Var mätt och belåten, smakade väldigt bra!

    Vill gärna hålla mej borta från E-nummer också men det fanns ett i majonäsen, tråkigt... Men det var den "bästa" jag kunde hitta.

    Frukt har jag ganska stor koll på och absolut, äpple är bättre än banan! Plockar äpplen själv så det är extra gott :)

    Olivolja, rent, tycker jag verkligen inte om. Alls. Föredrar kokosolja utan lukt och smak, köpte det på nätet någonstans för ett tag sedan. Fungerar bra! Att steka i då, inget annat.

    Fisk...nej det går inte... Inte än. Har inte kunnat äta det sedan jag var liten. Om det skulle vara någon så är det torsk, knappt det... Älskar att fiska makrill, men inte äta hehe, den ekvationen går ihop. Pappa brukar röka den själv på sommaren så då går det ner lite iallafall.

    Stort tack för att du svarar, det betyder mycket! Jag ska fortsätta läsa och förhoppningsvis kommer jag snart hitta det som passar mej.

    Frukt, bär och nötter bör alltså intas med försiktighet.

    Men hur är det med mjölk? Jag har verkligen varit en kalv och har nu sänkt mej till 2,5dl om dagen.

  13. Micaela,

    om du har haft problem med ätstörningar så skulle jag vara mycket försiktig med att utesluta livsmedel och "dieta". Ärligt så tror jag att det är viktigare för dig att äta det mesta. Men att inte vara rädd för fett är ju en bra sak du kan ta till dig.

    Att sluta röka är mycket viktigare för hälsan än att hitta någon optimal diet - särskilt om du riskerar att ramla i ätstörningsfällan.

    Lycka till.

  14. Micaela
    @ A F: tack, dina ord värmer :) helt klart är jag ute efter en livsstil och inte en diet. Jag håller på med nedtrappning för att sluta tvärt fungerade inte - rökningen alltså, inget annat.

    Jag får helt enkelt prova mej fram tills jag hittar något som passar mej. Är kostintresserad och när jag såg föreläsningen på youtube så fastnade jag över utvecklingen.

    Tack än en gång!

  15. Magnus
    Just ja, kokos är ju bra fett, glömde jag bort. Är själv usel på att använda det, förutom kokosmjölk när jag lagar kyckling med röd curry!
    Jag räknar aldrig kalorier, däremot tittar jag alltid på innehållsförteckningarna när jag handlar så att jag inte köper mat med massa onaturligt skit i, eller mat med massa kolhydrater. ju fetare mat desto bättre mår jag.
    Lycka till med att må bra!
  16. AnetteB
    Micaela, ägg i alla former är ju bra, men ät då gärna minst 2-3 stycken per dag!

    Det där som du skriver om potatismoset, har du provat att göra blomkålsmos? Det är såå gott, jag lovar :)
    Så här gör jag (jag gillar inte om det blir för vattnigt):
    Jag skär blomkålen i mindre bitar och kokar den i lite grädde (det räcker att grädden når upp till halva mängden blomkål, för den sjunker ihop när den börjar mjukna) tills den blir mjuk. Sen försöker jag hälla bort överskottet, alternativt använder överskottet till att göra nån god sås med.
    Sen lägger jag i en stoor klick smör och mixar/vispar en stund, sen lägger jag i en pressad vitlöksklyfta och ca 1 dl Cream fraishe, lite salt och peppar, och så vispar en stund, tills den blir att se lite "fluffig" ut!

    Till detta är det supergott att äta stekt kött eller fisk :)

    Till en sådan här rätt har jag aldrig ytterligare grönsaker till, men vill man så går nog det oxå. Blomkålen i sej är ju mycket nyttig och "grönsaksaktig", så jag inbillar mej att den räcker gott och väl, näringsmässigt till....

    Det går även att blanda med kokt broccoli i moset om man vill, hur det då blir att smaka vet jag inte för jag själv inte testat.
    Du blir behagligt mätt och står dej länge och magen tackar dej!!

  17. MICAELA
    @ Magnus: Bra jobbat! Jag letar också på innehållsförteckningen för att kolla efter saker som inte är bra. Det jag också gjort är att kolla kcal men inte kolhydrat samt fett. Har alltid köpt miniprodukter för rädslan över fett. Men nu fattar jag ju att BRA fetter inte är farligt.

    Och E-nummer, socker, sockerliknande medel etc. kollar jag också efter.

    Jag känner en större koll här nu. Det jag får jobba på är näringsinnehållet, men det är inte så svårt att kolla upp. Finns ju både livsmedelsverket, hälsosidorna, minmat...

    Tack tack och lycka till med att fortsätta må bra Magnus! Tack för dina ord :D
    __________________________________

    @ AnetteB: Jag brukar ha 2 ägg i min omelett, men tar bort gulan på ena ägget...

    Nej det har jag inte provat, det lät ju riktigt gott faktiskt! Jag kopierar och sparar hihi, tack! :D

    Det är det jag har lite svårt för, näringsinnehållet. Men som jag skrev ovan här till Magnus så finns det ju massor av sidor att kolla näringsinnehåll på.

    Någon gång kommer jag också ha en balanserad och bra kost! Ni här gör ju detta för er själva och kan ju redan så mycket.

    Tack igen för Era svar, betyder jättemycket! :)

    Reply: #19
  18. MICAELA
    Jag har två frågor till förresten!

    Är det sant att kolhydrater hindrar fett från att brukas som det ska göra i kroppen? Som att fettet lagras under tiden kolhydraterna tas hand om kroppen? Hoppas ni förstår hur jag menar.

    Det sägs ju att kokt potatis får lägre GI när den är kall. Potatis är väl en rotfrukt och säg då att man vill göra rostade grönsaker. Kan man räkna in kall potatis i detta, eller blir potatisen "vanlig igen" när den värms upp?

    Kanske konstiga funderingar men jag har tänk på detta i flera år :)

  19. AnetteB
    @ AnetteB: Jag brukar ha 2 ägg i min omelett, men tar bort gulan på ena ägget...Nej det har jag inte provat, det lät ju riktigt gott faktiskt! Jag kopierar och sparar hihi, tack!

    Väl bekomme, receptet har jag lånat delar av från nån sån där bilaga från nån tidning, som jag inte minns varifrån ;)

    En fråga till bara; Varför tar du bort den nyttiga gulan? Det blir ju inte så mycket mat av detta kan jag tycka... Knappt nåt ens...

    När jag gör omelett så gör jag så här (förlåt, men jag lovar att inte "pracka" på dej mer tips ;) ):

    Vispar försiktigt ihop 6 hela ägg tillsammans med 5-6 msk grädde och lite salt med gaffel, sen steker jag på medelvärme i mycket smör på ena sidan, sen vänder jag medan det fortfarande är lite "plaskigt" (detta för att jag inte är så förtjust i det knapriga på stekta ägg) ovanpå och så sänker jag värmen och strör på riven fet ost.
    Låter det stå och dra ett par minuter på mycket svag värme, tills osten nästan smält.
    Stjälper sen upp den på skärbrädan och låter den stå en stund, sen skär jag upp den i 4-6 bitar och ställer in i kylskåpet.
    Så enkelt att bara ta fram och värma, när man är hungrig :) Och GOTT :D Tycker jag alltså...

  20. MICAELA
    @ AnnetteB: Det är för att spöket i huvudet inte tycker att det är OK. Det är liksom farligt mycket kcal. Men det är det tänket jag försöker få bort med att lära mej mer om nyttiga fetter, stärkelse, kolhydrater, protein och kcal.

    Jag steker i en pytteliten panna som är för en person, inte en stor stekpanna :) Min sambo jobbar heltid och är aldrig hemma till lunch så jag äter mestadels själv.

    Jag vet att mat är bra och samtidigt så ser jag det bara som något hemskt och äckligt. Nästan schizofren känns det som ibland. Men förnuftet vinner oftast och här finns Ni med så bred och bra kunskap. Jag begär inte att någon ska rädda mej från min ätstörning utan endast dela med er :) Ni kan ju så mycket, ni äter ju helt tvärtom mot vad jag gör och jag mår inte 100% bra med den kosten jag har nu, fast bättre än tidigare. Jag får i mej för lite av allt och trotsar verkligen "nöjdheten" av det med att ge mej fan på mer mat som är nyttig och hälsosam i längden.

    Det jag är nöjd med iallafall är att jag äter. Frukost, lunch, middag och något mellanmål/snacks. Det är mer än vad jag ätit tidigare. Jag kunde spara mej en hel dag, om inte mer, för att det skulle vara grillfest till helgen och då måste jag äta bland folk. Så en bra bit på vägen är jag, och stolt med!

    Men jag vill lära mej mycket mer och testa mej fram till något som passar mej och min livsstil.

    Jag tar tacksamt emot alla tips och jag tycker inte alls att du prackar på mej saker! Jag frågar därför jag vill se och förstå hur andra lever. De tipsen jag fått genom tiderna (första gången på klinik och med dietist fick jag rådet att inte vara rädd för kanelbulle och saft... bra tips va´? Tss. Samt att välja light) har väl skadat mer än det gett nytta.

    Detta omelettrecept sparar jag också! Verkar ju mums, och jag ääääälskar lite extra färg på ägg ;) Tänk vad olika alla är, härligt!

    Reply: #22
  21. svante börjesson
    Ja va kul....

    Bokad betald o klar :)

    Men va ska man ha på sig ?

    Svante Cykel

  22. AnetteB
    Micaela, jag håller alla tummar att dina "spöken" viker hädan så sakteligt! <3

    För mej har detta sättet att äta fått mej att riktigt känna i kroppen vad det är som den mår bra av....
    Innan detta så var jag som många med mej, fettskrämd, vilket ju såklart var så svårt i början att förstå, att fettet gör att man mår bra och inte tvärtom. Nu har jag ätit så här i två års tid och är inkörd på hur mycket av vardera jag måste få i mej för att må som jag mår :)

    Detta går ju liksom emot alla tidigare råd man fått mot magkatarr, tarmkatarr, magknip och allt vad man hade. Men det fina var ju att det inte tog många dagar för magen att bli en glad och lugn sådan <3
    Och då och då upptäckte jag att alltfler besvär i kroppen var som bortblåsta :D

  23. Micaela
    @ AnetteB: Tack snälla söta du <3

    Jag är glad för din skull att du hittat sitt sätt och mår bra av det :)

    Precis, exakt så är det! Tänka om helt enkelt. Kanon att du har sådan koll, där vill jag också vara en dag!

    Idag provade vi ditt mos tillsammans med baconlindad kycklingfilé smörstekt i ugnen, fylld med Philadelphia vitlöksost. Gjorde sås på osten och lite grädde samt det som blev kvar från blomkålen. Det var v ä l d i g t gott och jag tackar för tipset! Trots att det var lite kämpigt så åt jag upp allt :) Kände mej mätt och belåten, det gör jag fortfarande, och har inte ont i magen efter maten som jag brukar. Liten bismak i munnen, men det går väl över. Moset kommer göras fler gånger, tack än en gång för tipset!

    Än en gång, glad för din skull och att känna att kroppen och knoppen mår bra är optimalt. Får man fråga vad du haft för kroppsliga problem? Allt samverkar ju, mat, motion, jobb, privatliv... Någonstans måste man se över saker och ting.

    Jag tror på detta, och försöker :)

    Jag har själv oförklarlig värk samt eksem som kliar på kropp och i ansiktet. Mitt inre är i obalans och det är balansen jag försöker finna. Fantastiskt att läsa om personer som blivit av med fibromylagi, diabetes eller annat! Det imponerar verkligen på mej :D

    Reply: #24
  24. AnetteB
    :D Tack <3

    Vad roligt att du tyckte om det och att du lyckades äta alltihopa!!! Det som är så fint med den här maten är ju att kroppen inte blir stinn, uppsvälld och känns proppmätt när man ätit upp.. Tvärtom så tycker jag att det känns som rent bränsle för kroppen. I början så var det ju såklart lite konstigt med fettet, att det kunde kännas så bra som det gör, men detta släpper. Numer så känns det som att fettet är mitt livselixir nästan :D Nu kanske jag överdriver lite, men helt klart har jag en helt annan syn på mitt smör och cocosolja...

    Jag har så länge jag kan minnas haft problem med mage och tarmar. I min ungdom var jag mycket smal och ständigt aktiv, men magen har alltid varit spänd och svullen och gjort ont. Dom gånger som jag var till doktorn med den så hittade dom ju såklart inga specifika fel, jag vet ju idag att det berodde på mjölmaten :(

    För 12 år sen så skadade jag mej på jobbet och fick en whiplash som inte gick över, som jag 2002 blev helt sjukskriven för, som även blev sjukpension (som sen döptes om..)
    Och med kronisk värk så följer ofta annan värk i kroppen, som blir lite diffus, typ som kanske lite Fibro-aktivt.
    För några år sen så började jag bli lite allergisk på vår och försommar och tyckte jag blev känslig för dofter såsom parfym och dylikt, och varje vår råkade jag ALLTID ut för soleksem i pannan och på armarna när mössan åkte av och man kavlade upp ärmarna i vårsolen (då bodde jag i Skåne där solen värmer i mars)

    Men så på LCHF så kände jag sakta men säkert att kroppen, trots min nacke som aldrig blir bra då den fått kraftiga förslitningar pga skadan bland annat, kändes liksom starkare och piggare.. Inte bara musklerna kändes starkare, även lederna kändes liksom yngre.. lite märklig känsla :D

    Min nattliga nästäppa avtog, jag är pigg i kroppen nästan direkt jag kravlar mej ur sängen och jag behöver inte lika mycket sömn som innan..
    Och så märkte jag att jag inte blev snörvlig på våren, inte heller har jag haft soleksem på två år.. Magen är ju såklart oxå en helt annan sådan :)
    Dessutom så har min ADHD fått en helt annan karaktär :D

    Jag kunde innan LCHF få som röda kliande fält i ansiktet mot hårfästet till och på kinderna. Det riktigt kändes att det var en reaktion av nåt som jag åt och idag vet jag att det är socker bland annat som gör att jag blir sån.. Om jag nån gång tar en liten bit av fikabröd eller tårta vid festliga tillfällen, så blossar det upp direkt några timmar efter.. Så numer av bara tanken att äta pasta eller dylikt, så tycker att det kliar i ansiktet...

    Om du vill får du maila mej, så "slipper" vi kapa den här tråden :), som ju handlar om LCHF-kryssning :D (sorry Doc..) nettizb [att] hotmail.com (byt ut [att] mot ett snabel-a, skriver så här för att slippa spam och dylikt)

  25. MICAELA
    @AnetteB: Jag mailar dej ikväll när jag kommit hem igen <3 Då plockar jag fram det som du skrivit här och svarar på det.

    Tack för att du vill ta dej tid för mej, det uppskattar jag verkligen! Roligt att maila med någon som kan också, och jag känner att vi har endel gemensamt :)

    Om någon annan har något att säga, dela med sej av eller liknande så får ni också maila! Jag har ställt lite frågor bland kommentarerna som någon kanske har kunskap om, annars stöter jag på det på vägen.

    Var absolut inte meningen att kapa detta inlägget hihi ;)

    Fortsätt att anmäla er till kryssningen, kanske jag är med på den en dag!

    MVH
    Micaela
    micaela.s@hotmail.com
    http://www.micaelas.se

  26. Sebastian
    Jag tycker att det är trevligt att läsa
    era inlägg.
    Replies: #27, #28
  27. AnetteB
    Tack, vad snällt av dej att skriva det oxå <3
  28. MICAELA
    Tack vad mysigt :)
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av