1 2 3 4

194 kommentarer

  1. Jenny
    Kom på varför folk verkar tro att LCHF är så extremt. Minns första gången för kanske 4-5 år sedan jag hörde talas om LCHF och jag tänkte att det där är ju helt sjukt! Fettskrämd var jag och trodde att smör var det värsta man kunde äta. Då såg jag ett Rapportinslag med Dr Dahlqvist där hon tog osthyvel och hyvlade av en rejäl tjock skiva smör och lade på en knäckemacka och la även ca 4-5 ostskivor på. Jag trodde då att det är det som är LCHF, det är kärnan i kosten och det kändes väldigt främmande att hyvla smör. Äter nu LCHF och vet ju att det är långt ifrån vardagsmat för LCHF:are. Även om det inte är skadligt på nåt sätt att hyvla smör.
    Tror att visa bilder på typiska LCHF-måltider är vägen till att få folk att förstå att kosten inte är ett dugg konstig, utan helt naturlig!
  2. Samuel
    Såg ett gammalt Houseavsnitt från säsong 1 där de trodde att en 10-årig tjej fått det metabola syndromet... Och Chase kallade henne fet och slö som inte orkar röra sig från soffan.

    Visade sig att hon hade en hjärntumör som höll på med hormonerna vilket gjorde henne fet.

    Då sa Foreman: Hormoner styr allting, vår längd, vår vikt(etc)........

    Jag förstår inte riktigt varför man inte accepterar att det är hormoner som styr vikten?
    Tillochmed Charlotte sa i debatten att man har en "inre klocka" ,.. Vad styr den? Jo, hormoner..

    Dags att skärpa sig? Gå tillbaka till andra världskriget och fortsätta på deras arbete som är ca 20-30 år framför dagens.....

  3. Ankan
    #34

    Här har du vilka som sitter i Styrelsen i Svensk Barnmat AB.

    http://www.ratsit.se/ReportCompanySmall.aspx?ID=5567938575

    Ordförande Marcus, Claude Nils Gustaf, 59 år:

    Förefaller som att någon i allra högsta grad är insyltad i en barnmatsburk och således livsmedelsindustrin. Inte undra på att han var där och propagerade emot LCHF då det innebär att hans barnmat åker i soptunnan!

  4. Bobo
    Jag formligen älskar när man tar sig på för stort allvar! Mannen med det fantastiska namnet Claude Marcus, ja sug på det namnet ett tag, är en person som har det här speciella draget av att tro att allt han säger är helt sant och att han bara kan säga det utan att någon som helst uppbackning i form av studier eller referenser, det bara är så! En klassiker från kvällsöppet var att man blir dum i huvudet av LCHF, bara helt taget från luften för att han tyckte att det passade in just då och DÅ säger ju Claude Marcus det och sen är det sant! Jag skulle nog kunna skriva väldigt mycket om Claude Marcus för han är en bedårande person som använder sig av den fina tekninken av att svara därför om någon frågar varför? Satan va fint det är med personer som tror att de är finare och bättre än andra, de är underhållande att lyssna på. Sen att jag fullständigt förakter denna typ av människodrag, det är ju en annan femma!
  5. Maggan A
    Ankan

    Ja annars finns det inte mycket mat i barnmatsburkarna. Jag blev faktiskt förfärad när jag kollade innehållsförteckningarna.

    Svält dem i tid dem som feta ska bli! :-O

    https://www.semperbarnmat.se/produkter/varmratter/fran-1-ar/fiskgratang

  6. Es
    #121 Anna Maria
    Vad roligt att de har blivit friskare, det bevisar att man aldrig ska ge upp. Var det The Optimal Diet de följde? Kommer inte på någon annan som rekommenderar att dricka grädde till maten, än Dr Kwasniewski 😉
    Äter de enligt OD fortfarande?
    Jag har en granne med de symptomen som din brors svärmor hade, men hon vägrar att gå till läkaren eftersom hon har vitrock-skräck. Hon mår riktigt dåligt och jag skulle så hemskt gärna vilja hjälpa henne. Du skriver ett litet paket smör....är det 250 gr du menar då?

    Förresten, vad är för fel på att hyvla smör? Det gör jag jämt...

  7. Jenny
    Det är inget fel att hyvla smör, absolut inte! Jag äter ägg med ca 25-30 g smör till frukost 🙂 Men eftersom en stor grupp människor är rädda för naturligt fett och är misstänksamma mot LCHF och inte vet vad LCHF är för något så kanske det är mer pedagogiskt att först visa att det vi äter ser väldigt vanligt ut exempelvis lax, god romsås och ovanjordsgrönsaker. Bilder på vanliga måltider helt enkelt!
  8. Anna Maria
    Es # 152,
    jag ska svara dig senare i kväll, men nu är min lunch slut och jag måste rusa iväg.
  9. Es
    Här är ett tidigare inlägg om CMs engagemang inom livsmedelsindustrin. På chatten sa han att han inte har några uppdrag inom livsmedelsindustrin. Han sitter och ljuger folk rätt upp i ansiktet.
    http://www.kostdoktorn.se/kalla-fakta-3-claude-marcus-betald-av-livsm...
  10. Es
    #153 Jenny
    Du har helt rätt i att smörhyvlandet kan verka avskräckande, det var bara jag som skulle vara lite rolig, hehe. Ju mer man läser på om lchf, desto normalare ter det sig att hyvla smör.
    Annars så brukar mina mattallrikar se ut som på de finaste restauranger: en bit kött/fisk/fågel av god kvalité + grönsaker. Och då är det inte bara tomat och gurka, utan jag har lärt mig att tillaga många spännande grönsaker som jag aldrig tidigare har ätit. Har ännu inte hittat majrova, som jag gärna vill testa.
    Sen finns det dagar då jag inte hinner laga mat, och då händer det att jag tar 2 skivor ost med smör på. Snabbt, gott och mättande.
  11. Helge
    Ralf Sundberg kommenterar bra om effekterna på hjärnan, och varifrån LCHF- motståndarna
    fått sina argument:

    http://blogg.ralfsundberg.se/#home

    Ralf Sundbergs bok "forskningsfusket!" är väldigt bra om varför de som borde veta bättre kan prata så mycket strunt.

  12. Ankhan
    # 129 Martin E

    I den studie du refererar till så tittade man vad jag förstår på två olika lågkolhydratsdieter (med mkt protein kontra mkt grönsaker). Det nämns ingenting om fett.... om bägge grupperna dessutom åt extremt lite fett så säger väl studien ingenting om LCHF egentligen...? Vad hade hänt om man tillfört hög E% fett? Vad hade resultatet blivit då?

    Vad som behövs är studier som verkligen studerar LCHF kosten så som den ska vara (20-75-5)

  13. Anna Delin
    Att klassa en mathållning som har 40 E% från kolhydrater som "lågkolhydratkost" är ju rent missvisande. 40 E% från kolhydrater motsvarar ett dagligt intag om 200 gram kolhydrater om man äter 2000 kcal per dag. Det är ju åtminstone dubbelt så mycket som det jag kallar liberal lågkolhydratkost.

    Här är ett exempel på vad som får plats inom ramen 100 gram kolhydrater, vilket är ungefär vad hjärnan bränner per dag i glukos (om den inte är anpassad till ketondrift):

    100 g morot (totalt 8.7 g kh)
    200 g tomat (totalt 7.4 g kh)
    1 kg färsk spenat (totalt 7 kh) (rucola och andra salladsorter kan antas vara ungefär lika kolhydratfattiga)
    100 g röd paprika (totalt 5.4 g kh)
    3 st finn crisp (totalt 11.1 g kh)
    3 dl turkisk yoghurt (14.4 g kh)
    50 g mandlar (totalt 6.7 g kh)
    200 g rödbetor (totalt 17 g kh)
    100 g fetaost (totalt 1.8 g kh)
    40 g mörk choklad 70% (totalt 20.5 g kh)

    (lägg till valfri mängd kött, fisk, ägg, smör, olja som kan antas innehålla försumbara mängder kolhydrater (ägg 0.4 g per 100 g, osv)

    Hur ska man alls lyckas äta 200 g kolhydrater varje dag utan att lägga till ganska rejäla mängder bröd, pasta, osv? Notera att i mitt exempel får man äta smörgåsar till frukost och man får efterrätt varje dag. En del av rotfrukterna kan bytas ut mot frukt som äpple (12.4 g kh per 100 g) om man vill ha ett fruktmellanmål med också.

  14. Inspektören
    Vem är Claude Marcus i verkligheten??

    Barnmat AB verkar vare ett aktiebolag enbart inkluderande Claude Marcus familj, går med "brakförlust" varje år, genererar bra skatteavdrag !?!!

    men...

    En av den största kapitalgivarna till Claude Marcus arbete är .. tatata.. Frimurarna i Stockholm.

    och

    En annan är .. tatata.. Medsona AB (anonymt och bra namn eller) - bakom döljer sig däremot den största och ledande kostkoncernen i norden titta bara in närmaste apotek eller hälsokostbutik:

    Glucosanol kolhydratblockerande läkemedel
    Friggs hälsolivsmedel kosttillskott
    MaxMedica kosttillskott
    Miwana förkylning
    Triomega omega-3
    Vitalas
    Naturdiet kaloriviktkontroll
    Blutsaft Salus
    Liposinol kaloriviktkontroll
    InQpharm lågeneribantning
    Philips Avent mor- babyprodukter
    Schwabe naturläkemedel
    Nature’s Sunshine kosttillskott
    Simple skönhetsprodukter
    Esberitox förkylning
    Schaper & Brummer pharmaceutical and health products

    Verkligheten är inte vad den tycks vara när man börjar titta under ytan!

  15. Ankhan,

    Det är det författarna inbillar sig att de studerat, kanske. De har inte tittat på folk som har ätit lågkolhydratkost. De har tittat på folk som äter, tja, vad folk äter mest. Sen har de plockat ut dem 10% som åt minst kolhydrater (42%) och kallat det för "lågkolhydratkost", och jämfört dem med de 10% som åt mest kolhydrater (60%). De har gjort liknande för kött- och grönsaksätare, för att göra "score" om vem som äter hur.

    Vad man lätt inser är att de i den här studien som äter ca 42% kolhydrater och mycket kött, och lite grönsaker, förmodligen är sådana som inte bryr sig så mycket om kost-, motions- och rökråd och lite annat. Studien säger ingenting och är ett rejält slöseri med pengar. Men Maj-Lis Hellenius gillar den såklart.

    Om det fanns några lågkolhydratätare i studien var de för få för att göra skillnad i statistiken.

  16. MariaB
    Kirurgiska ingrepp.

    Jag är medveten om att det inte är helt rätt att ställa vissa saker mot varandra men det kan ibland ge ett visst perspektiv.

    Politiker och en hel del av oss medborgare engagerar sig i övergreppet på små pojkar där förhuden via ett litet kirurgiskt ingrepp tas bort. Det är absolut inte fel att det engagerar många. Det är bra.

    Men var finns engagemanget och de politiska rösterna om det stora övergreppet att via bukkirurgi, som har många risker i sig, förstöra ett friskt livsnödvändigt organ? Ett organ som är nödvändigt för att kunna upprätthålla en normal funktionell metabolism.

    Pengar. Stora pengar som följs av stora lögner och lobbyism.

  17. Maggan A
    Inspektören #160

    "Glucosanol kolhydratblockerande läkemedel

    Friggs hälsolivsmedel kosttillskott

    MaxMedica kosttillskott

    Miwana förkylning

    Triomega omega-3

    Vitalas

    Naturdiet kaloriviktkontroll

    Blutsaft Salus

    Liposinol kaloriviktkontroll

    InQpharm lågeneribantning

    Philips Avent mor- babyprodukter

    Schwabe naturläkemedel

    Nature’s Sunshine kosttillskott

    Simple skönhetsprodukter

    Esberitox förkylning

    Schaper & Brummer pharmaceutical and health products"

    Tack! Det förklarar väldigt tydligt varför Claud Marcus sitter i TV och blåljuger.
    Roligt att dessa personer inte vet hur lätt det är att kolla upp dem på nätet. 😉

  18. Thomas H
    Trodde Marcus saknade sunt förnuft och slutledningsförmåga, men så är tydligen inte fallet! 😉

    Visst sunt förnuft saknar han förstås.... när han nu inte förstått hur lätt det är att plocka fram hans uppdragsgivare!

  19. YAT
    Doc 135

    "Den visar inte "lågkolhydratkostens farlighet" av tre skäl:"
    "2/ 37% kolhydrater är inte LCHF, det kan lika gärna vara McDonalds."

    Så 37% kolhydrater är inte LCHF/lågkolhydratkost när det behandlar negativa konsekvenser men 41E% kolhydrater är helt okej när det gäller att visa på fördelarna med kosten??

    Bevisligen bättre viktnedgång med lågkolhydratkost
    1. Shai I, et al. Weight loss with a low-carbohydrate, mediterranean, or low-fat diet. N Engl J Med 2008;359(3);229–41.

    http://www.kostdoktorn.se/tv4-nyhetsmorgon-om-fettradslans-slut/

  20. ragnhild
    #162
    "Men var finns engagemanget och de politiska rösterna om det stora övergreppet att via bukkirurgi, som har många risker i sig, förstöra ett friskt livsnödvändigt organ? Ett organ som är nödvändigt för att kunna upprätthålla en normal funktionell metabolism". (sitat slut)

    Vuksna är en sak.
    90 barn/unga i åldern 13-19 år är kriminelt!!! And shocking. Jag fattar det INTE.......

    Barnen under 18 år - ja de är barn - hur kan foreldrar/myndigheter gå med på detta.
    De över 18 år - kanske länge mobbad och deraf sårbara. Lika illa - de har lite å ställa upp med när det kommer til motförestälningar.

    Jag kommer aldrig över detta katastrofala, och mycket besviken på myndigheterna ........... Gbp-industrien är en skamplett i vår historie. Psykopater står bak. Ja, jag sa psykopater ....

  21. YAT #165,
    Den studien rekommenderar inte 41% kolhydrater, man rekommenderar Atkinskost, 20 gram (4%) initialt.

    41% är genomsnittet av vad deltagarna i verkligheten åt efter 6 månader om du läser noggrant. Då hade man (slump?) redan börjat gå upp i vikt i snitt igen.

    De goda effekterna på vikten m.m. sågs tidigare, när följsamheten var bättre.

  22. YAT,

    Du måste väl kunna se att det är skillnad på att ge någon form av råd till människor, och sen mäta om det hade någon effekt, jämfört med att lite planlöst kolla vad folk äter och sedan gissa varför de blev sjuka?

  23. cgs
    Tack för den upplysningen inspektören 160.
  24. Ankhan
    # 160

    Kan det vara Midsona AB???

  25. ab
    Midsona AB är det inte Medsona
  26. YAT
    167 Doc

    Jo, jag läser noggrant. Förmodligen alldeles för noggrant för att vara i din smak egentligen, skulle jag tro. Så du behöver inte peka ut självklarheter precis som om jag inte hade läst dem. Och jag kan läsa studier så jag vet att de rekommenderade Atkins och att introduktionsfasen i denna studie skulle vara onormalt lång, två månader. Men tyvärr kan jag inte läsa siffror som inte finns angivna.

    Så du menar alltså, om jag tolkat dej rätt, att man bara ska titta på det första två månaderna i Shais studie då? Inget jag märkt att du påpekat tidigare. Som du själv uttryckt dej tidigare:
    ”Tyvärr lyckades lågkolhydratgruppen bara minska sitt kolhydratintag till i snitt 41% jämfört med runt 50% för de övriga grupperna”.
    http://www.kostdoktorn.se/fettsnal-kost-samsta-bantningen-i-ny-stor-s...

    Tyvärr kan vi ju inte se hur väl de följde kosten över de första två månaderna i någon tabell i studien vad jag kan hitta. Så då får vi alltså gissa, eller? Eller utgå ifrån att rekommendationerna följdes?

    Dock ser ju den initiala effekten likadan ut på alla dieterna, även omfattningen av viktnedgången är lägre på de övriga två. Så att utplaningen skulle bero på följsamheten av ett riktigt lågt kolhydratinnehåll…. Nja, den slutsatsen skulle man behöva bättre dokumentation för att kunna fastslå. Däremot är säkert följsamheten en faktor som påverkar resultatet för alla tre dieterna, vilket jag tycker är lättare att utläsa.

  27. Korpral Revär
    När Jacob Guidol började skriva här igen efter en längre tids semesterfrånvaro ja då dök även YAT upp igen.
    Konstigt! 🙂
  28. YAT
    173

    Haha! Bra försök! Men den gubben går inte. Jag har inte dykt upp igen. Jag har skrivit här kontinuerligt med en massa inlägg under hela hösten och vintern. Fråga Doc om du inte tror mej. Han kan nog kolla upp det.

    Jag antar att din avsikt med inlägget var att försöka misstänkliggöra mej för att vara samma person som Jacob då, fast under ett annat alias. Nej, tyvärr! Jag håller inte på med sånt trams! Det är mest Frank Nilsson som hållit på med sådant. Han brukar dyka upp med nya alias med jämna mellanrum. Ofta väldigt fantasifulla och inte sällan med anspelningar till tv-figurer eller barnbokskaraktärer.

    Men även det kan nog Doc intyga då han redan har både mitt namn och min e-postadress som är lokalt bunden och lokaliserad till en ort i andra ändan av Sverige gentemots Jacobs hemort i Skåne.

  29. YAT
    Fast när jag börjar tänka lite på det så är det lustigt dock att Korpral Revär, som gör sitt första inlägg någonsin på den här bloggen, kan yttra sig om när jag varit aktiv med inlägg. Känner han mej sedan tidigare? Känner han Jacob? Eller har han själv varit här och kommenterat under annat alias? 😉
    Välkommen tillbaka iaf! 😉
  30. Anna Maria
    Es #152,
    Ja det var optimaldiet hon följde fast inte i början. Optimaldiet är att äta det mesta, men proportionerna ska vara de rätta: 1 : 2,5 : 0,8. Första siffran är protein, andra fett och tredje kolhydrater. Vad jag förstår åt hon mycket fett (200 g smör + 1 glas grädde) och protein, men inga kolhydrater i början för att få stopp på diabetesutvecklingen. Det gjorde hon under strikt kontroll av behandlande läkare. Han hade hand om medicineringen också, eftersom hon några år tidigare haft hjärtinfarkt.
    Hon fick också behandling med elektrisk stimulering av valda kroppsdelar, men jag är inte insatt närmare vilka.
    Jag minns att jag blev väldigt häpen över hur mycket fett hon skulle äta. Kunde inte begripa att hon inte fått infarkt efter allt fett. Men som sagt lever hon fortfarande. För 4 år sedan halkade hon i sitt badrum och bröt lårbenet. Med tanke på hur dålig läkning diabetikernas sår brukar ha, kunde hon tack vare denna kost bli så gott som återställd efter ett par månader.
    Min far däremot började äta samma kost som jag i april förra året, när han kom hem till mig. Jag äter en egen variant av LCHF/OD sedan januari 2004.
    Min far hade spinkig kropp med rätt stor ”gravidmage” och jag försökte få honom att äta annorlunda för att magen skulle minska. Jag var orolig att han kanske hade tjocktarmscancer och inbillade mig att om han åt sockerfritt och minimalt med blodsockerhöjande mat så skulle han bli starkare, vilket han också blev på mindre än ½ år. Sedan oktober är han tillbaka hos min syster, men fortsätter med LCHF och som sagt går dagliga promenader.
  31. Hamnade häromveckan framför Lasse Åbergs film "Hälsoresan". Läkare lånar ut sitt namn till bantningschips. Känns igen på något vis! Money talks.
  32. Es
    Anna Maria, tack för svar. Ska försöka få grannen till läkarn för att kolla blodsockret.
  33. Strand
    Nu har jag läst om Claude Marcus på http://www.lakartidningen.se, http://www.kostdemokrati.se och här. Hans härskarteknik i kvällsöppet, näringsliv intressen och barnoperationer låter som taget ur en skräckfilm. Skulle vara högst önskvärt om han kunde kliva ner från sin höga häst.
  34. ragnhild
    Varsågoda; En något ovanlig genomgång af GBP-operationer. Frank Nilsson var ute 31. januar med dette på sin blogg. Andreas följde efter 4. januar i norske aviser.

    Denne är ovanlig bra rent pedagogisk - Läs och lär her - inte enbart en teknisk genomgång her nei... inkludert artikler/kommentarer hörer til. Otrolig bra. Hoppas länken virker/works, selv om jeg ikke är medlem på bloggen. Kompliment til författaren 🙂

    http://www.kostdemokrati.se/debatt/2012/01/31/oskuret-ar-bast/

  35. Tommy Carlsson
    En liten presentation av Kvällsöppets LCHF-motståndare:
    Charlotte Erlandsson- Albertsson:
    Hon driver tillsammans med sin make ett företag som forskar för att få fram ett bantningspiller. Hon är naturligtvis inte intresserad av att folk börjar äta LCHF, se: http://thylabisco.com/
    Claude Marcus:
    Ger vetenskapliga råd åt: Itrim, McDonald’s Sverige AB, Swedish Nutrition Foundations nutritionsråd; konsultuppdrag: Wasabröd AB, Venderfalks reklambyrå; föreläsningsarvoden från ett flertal läkemedelsföretag för enskilda presentationer. Han utför även uppdrag åt Coca Cola
  36. Stina
    Tack Bobo # 150 för dagens skratt! Du har hittat helt rätt i din beskrivning! Hahaha
  37. I like Neil Young
    Egentligen är det konstigt att Internet finns kvar i sin nuvarande form.
    Det är ju fantastiskt hur det snabbt kan dra ner brallorna på maktmänniskor och
    få strålkastarljuset att riktas åt helt "fel håll".

    Det äcklade mig lite att gå in och kolla på länkarna som presenteras i denna tråd angående
    Mr Larger than Life-Marcus och madame A Erlandsson.

    Ett tjänstefel som debbatledare i TV ofta gör är ju att INTE först presentera vilka ekonomiska kopplingar till ämnet en viss inbjuden debattperson har innan debatten drar igång.

    Ett sånt klargörande skulle ju ganska snabbt göra att människor som tänker själv kan dra lite andra slutsatser än dom man normalt gör om man bara lyssnar på en debatt rakt upp och ner.
    Sådana tjänstefel och överseenden gör ju att TV debatt formatet känns som det har spelat ut sin roll lite - vad kan man egentligen få ut av dylika debatter? Ungefär lika mycket som att läsa skvallerpressen? Man måste ju ändå göra egen research för att se sammanhang.

  38. Eddie
    Frågan är om hans uttalanden och förhållningssätt kan klassas som tjänstefel?

    Förstår han inte att det handlar om människors hälsa och liv? Att då vara så nonchalant och prestigefylld inför nya vetenskapliga rön är direkt ovärdigt.

    Han har ju inte ens satt sig in i vad "lchf"-ätare egentligen äter för att må så bra som dom gör. Betalar inte jag hans vanliga lön via skattsedeln för att han skall ge sig i kast med sökande efter ny kunskap istället för att förhindra det?

  39. Johan
    Någon som sett om claud lagt ut några av studierna han lovade under debatten? Väntar med spänning, han sa en månad...
  40. sanna
    Har claude lagt upp några studier ännu?
  41. Farmor kaisi
    Jag väntar ivrigt på dem oxå......!
  42. ragnhild
    Først må jo en forsker, forske fram en forskningsrapport som inneholder mer eller mindre forskningsfusk. I prosessen kommer man til konsensus/enighet om hva innholdet kan være - så publiseres enigheten! Eller så kan man lete opp en slik rapport ("nøkkelmetoden" ref. Ancel Keys) - det tar tid. Tålmodighet dere - er en dyd. Har noen forsket på det? Forsknings-iveren korresponderer med forståelsen av hva man kan tjene penger på (ref. industrier av ulike slag - medisin/mat m.m.) Resultat:
    Små "notiser her og der i media (tids-skrifter, magasiner, ukeblader - ja over alt) = ofte
    fragmentert forskning - ingen sammenheng/helt løsrevet, men tjener til å forvirre befolkningen, holde dem i uvitenhet. Det sørgelige er at uvitende tror på det de leser og blir trofaste følgere, eller vet ikke hva de skal tro på = lar humla suse, forringer sin egen og barnas grunnlag/platform for god helse fordi de gir opp eller griper tak i feil info. Shit!!

    Og en del prioriterer galt, da de tror at riktig mat er dyrt - derfor blir det pasta med kjøttsaus (istedet for omvendt) og mye annen "liksom-mat", de ser slett ikke utgiftene til søte yogurter, sjoko-melk, sjokoringer/cornflakes, chips og et hav av annen skitmat inkludert fravær av sunt fett som gjør mett slik at du ikke stadig må spise mer/næringsfattig mat. Er den gratis?

    Og SLV/helsemyndigheter mener de opplyser befolkningen. NEI, det gjør de ikke!!!! I beste fall kan vi si at de "later som" de gjør det. Korrupt!!

    Jeg har dessverre observert en del slike misforståelser i det siste - grusom info om hvordan det står til her og der når det kommer til kost basert på myndighetenes unfallenhet når de ikke sterkt nok informerer om mat på markedet som er direkte helsefarlig. Å komme med negative "floksler" om naturlig fett er for meg så grovt/grusomt at enten må jeg gi opp eller joine "matrevolutionens" förespråkare 🙂

    Ralf Sundberg; Forskningsfusket - ------- prosenter takk R.S. Du får aldeles for mye reklame - gratis!

    Claude Marcus - synes for meg å være helt uten substans. Ettermæle - neijjj - om 100 år er jo alt glemt - don´t worry - be happy.... i godt selskap - ha, ha.... jomen sa eg smørr.

  43. "Kejsarens nya kläder" i modern tappning fortsätter,,,,

    Verkligheten överträffar som bekant alltid dikten - så oxå med herr Marcus.

    Nu får han skärpa till sig - han gör ju hela Karolinska Institutet till åtlöje med sin inkompetens och någon i dess ledning borde sätta munkavle på denna sorgliga figur!

  44. MickeB
    Har någon hittat denna omtalade hemsida ännu?
1 2 3 4
up

Skriv en kommentar

Svar på kommentar #0 av